Στο πλαίσιο της ασφάλειας των μαθητών μας και φέτος συντάχθηκε το Μνημόνιο σχεδιασμού για τις φυσικές καταστροφές και για τον Σεισμό.
Πυροσβεστήρας τάξης
Σύμφωνα με τον Μνημονιακό μας σχεδιασμό ήδη έγινε η εγκατάσταση πυροσβεστήρα της τάξης μας.
Πρόληψη για τον σεισμό
Μήνας Σεπτέμβριος
Ενημέρωση των γονέων για τον μνημονιακό σχεδιασμό του σχολείου μας κατά την 1η μας Τυπική συνάντηση.
Ενημέρωση μαθητών
Σε αρχικό επίπεδο μιλήσαμε στα παιδιά για το φυσικό φαινόμενο του σεισμού και ότι η χώρα μας είναι μία σεισμογενής χώρα, όπου καθημερινά γίνονται μικρού μήκους σεισμικές δονήσεις. Έγινε αναφορά στους μαθητές για το Μνημόνιο του σχολικού μας συγκροτήματος για τον σεισμό. Οι μαθητές ενημερώθηκαν για το τι πρέπει να κάνουν κατά τη διάρκεια ενός σεισμού και τι με την λήξη του σεισμού.
Υλοποιήσαμε λοιπόν σε επίπεδο τάξης την πρώτη μας άσκηση για τον σεισμό.
Στο τέλος έγινε αξιολόγηση της προληπτικής άσκησης και δόθηκαν επισημάνσεις που έπρεπε να τηρηθούν διασχίζοντας το χώρο των Δημοτικών( γρήγορο βήμα και χέρια στο κεφάλι και υλοποιήσαμε εντός τάξης εκδοχές που μπορεί να μας πετύχει ο σεισμός όπως σε δράση στην τάξη, στην τουαλέτρα.
Οι μαθητές ενημερώθηκαν ότι θα ακολουθήσει άσκηση για τον σεισμό και με τα άλλα δύο τμήματα του 32ου συστεγαζόμενου Ν/Γ Βόλου.
Μήνας Οκτώβριος
Με αφορμή τον μεγάλο σεισμό που έγινε στην Τουρκία έγινε συζήτηση στην τάξη και αποφασίσαμε σε λίγες ημέρες να ξανακάνουμε μία κοινή προληπτική άσκηση σεισμού των δύο συστεγαζόμενων νηπιαγωγείων.
Υλοποιήθηκε κοινή άσκηση για τον σεισμό με τα δύο τμήματα του 32ου συστεγαζόμενου νηπιαγωγείου Βόλου.
Μήνας Νοέμβριος
Οι μαθητές ενημερώθηκαν ότι θα υλοποιηθεί κοινή προληπτική άσκηση για τον σεισμό από το Ενιαίο Σχολικό συγκρότημα.



















