Συνεργατικό μάθημα στην Αγγλική Γλώσσα, ΠΕ06-ΠΕ60. Προετοιμασία για την γιορτή λήξης.

Οι δύο συνεργάτες εκπαιδευτικοί, σε συνέχεια της περσινής χρονιάς και στο πλαίσιο της πολύ καλής συνεργασίας τους κατά τη διάρκεια των μαθημάτων και αυτής της σχολικής χρονιάς,(μάθημα Αγγλικών- πρόγραμμα eTwining) αποφασίζουν και για φέτος να υλοποιήσουν από κοινού τη γιορτή λήξης, θέλοντας να αναδείξουν στην πράξη την αξία της συνεργασίας αλλά και την εκμάθηση της Αγγλικής γλώσσας, ως ένα λειτουργικό κομμάτι της σχολικής ζωής των μαθητών.

 

20230529 091524 20230529 091832 20230529 091251

Η Εκπαιδευτικός ΠΕ06 σε συνεργασία με την εκπαιδευτικό ΠΕ60, προετοιμάζουν τα παιδιά για την κοινή γιορτή λήξης. Τα παιδιά αφού έχουν ετοιμάσει ήδη τις καρδούλες των λέξεων στα Ελληνικά, αρχίζουν να ετοιμάζουν και τις καρδούλες των λέξεων στα Αγγλικά.

Δημιουργία σε ζευγαράκια: Το κάθε παιδί  δημιουργεί την καρδούλα των λέξεων, που έχει σύμφωνα με το ρόλο του στη γιορτή, σε συνεργασία με το αντίστοιχο παιδί που έχει ήδη δημιουργήσει την καρδούλα με την αντίστοιχη ελληνική λέξη. Το παιδί λέει την λέξη στα ελληνικά και το άλλο παιδί με δημιουργικό τρόπο την γράφει στα Αγγλικά. Η εκπαιδευτικός ΠΕ06 περνά από όλα τα ζευγαράκια και προφέρει στα Αγγλικά την λέξη που γράφει το κάθε παιδί.

Αμέσως μετά η Εκπαιδευτικός ΠΕ60 κάθε φορά κρατά και δείχνει στα παιδιά την καρδούλα με την ελληνική λέξη, τα παιδιά λένε την λέξη και η εκπαιδευτικός ΠΕ06 κρατά , δείχνει στα παιδιά και λέει κάθε φορά την λέξη στα Αγγλικά και οι μαθητές επαναλαμβάνουν. Οπότε η ολομέλεια της τάξης μαθαίνει τις λέξεις στα Αγγλικά.

Μετά οι μαθητές χωρίζονται σε δύο ομάδες σύμφωνα με τον ρόλο τους στη γιορτή, δημιουργούν τα ζευγαράκια, κρατούν τις αντίστοιχες καρδούλες, όπου το ένα παιδί λέει την λέξη στα  Ελληνικά και το άλλο στα Αγγλικά.

Στο επόμενο μάθημα κάνουν την πρόβα τους : λένε τις ελληνικές λέξεις -λένε τις αντίστοιχες Αγγλικές, τραγουδούν τα Αγγλικά τραγουδάκια της γιορτής, τραγούδια που τα παιδιά είχαν μάθει κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους.

20230529 111454 20230529 110941

Στο τέλος τα παιδιά έβγαλαν όμορφες φωτογραφίες στον πρόσφατα ανακαινισμένο χώρο της αυλής!!

ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ

Φραγκογεώργη Φιλίτσα ΠΕ06

Ζούζουλα Αικατερίνη ΠΕ60

Κατηγορίες: AΓΓΛΙΚΑ. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.