ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

 

Poster DDD A3 page 0001   PROSKLISI

Αγαπητοί μας γονείς, στο πλαίσιο της συνεργασίας μας και της μέριμνάς μας για την επιμόρφωσή σας σε διάφορα καυτά θέματα της σύγχρονης εποχής μας σας ενημερώνουμε ότι:

Το Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2022 και ώρα 18.30 στο Πολιτιστικό Κέντρο Ν. Ιωνίας Βόλου το Σωματείο Οικογενειών Ενόπλων Δυνάμεων (ΣΟΕΔ) σε συνεργασία με την ΕΚΠΟΛ Θεσσαλίας διοργανώνει συζήτηση-ενημέρωση με τίτλο «Πρόληψη και αντιμετώπιση περιστατικών ασφάλειας στο κυβερνοχώρο – Ο ρόλος της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος» προκειμένου να εμπλουτίσει τις γνώσεις όλων (γονείς, εκπαιδευτικοί, επαγγελματίες, παιδιά, έφηβοι κτλ.) για την ασφάλεια και τους κινδύνους  στο διαδίκτυο.

Ομιλητής της εκδήλωσης θα είναι, ο πλέον αρμόδιος για να αναλύσει τους κινδύνους του διαδικτύου, Αστυνομικός Διευθυντής της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος του Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας Ταξίαρχος Βασίλειος Ε. Παπακώστας

Τα  θέματα που θα αναπτυχθούν είναι:

  • παγίδες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τρόποι προστασίας
  • προσωπικά δεδομένα
  • σεξουαλικός εξαναγκασμός και εκβιασμός
  • διαδικτυακός εκφοβισμός
  • απάτες μέσω διαδικτύου
  • ψηφιακή υποκλοπή δεδομένων
  • ασφάλεια λογαριασμών
  • διαδικτυακά παιχνίδια και εθισμός.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί σε μορφή συνέντευξης με ερωτήσεις που θα κάνει η δημοσιογράφος Άρτεμις Καλαμογιώργου, θα υπάρχει η δυνατότητα να γίνονται ερωτήσεις από το κοινό, ενώ θα προβάλλονται επεξηγηματικά βίντεο που έχει δημιουργήσει η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Το Σωματείο Οικογενειών Ενόπλων Δυνάμεων (ΣΟΕΔ) μερίμνησε να δοθεί η δυνατότητα και σε συνανθρώπους μας με προβλήματα ακοής για να μπορέσουν να παρακολουθήσουν την εκδήλωση, με παράλληλη διερμηνεία στην ελληνική νοηματική γλώσσα. Την διερμηνεία θα πραγματοποιήσουν η κα Γαλήνη Σαπουντζάκη – Επίκουρη Καθηγήτρια στο Παιδαγωγικό τμήμα Ειδικής Αγωγής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και η κα Αλεξία Πρίγκου – Διερμηνέας.

Την εκδήλωση στηρίζουν η Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος , το ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ Βόλου, ο Σύλλογος Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια  «ΦΛΟΓΑ», η Ένωση Συλλόγων γονέων μαθητών α’ & β’ βάθμιας εκπαίδευσης Δήμου Βόλου και το Ορφανοτροφείο Βόλου.

Εκ μέρους του Δ.Σ. του Σ.Ο.Ε.Δ.

Δημήτριος Κοντούρης

Παρακαλούμε ενημερώστε μας  για την παρουσία σας εως την Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2022 στο email του Σωματείου μας soed2021@gmail.com ή στο 6972828656.

Δημοσιεύθηκε στην ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΕΙΣ ΓΟΝΕΩΝ. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.