Με τίτλο: : «Ο Ρούλης ο Τροφούλης και η περιπέτειά του στον κόσμο της υγιεινής διατροφής» Δεξιότητες: κριτική σκέψη, δημιουργικότητα, συνεργασία, επικοινωνία. Μάθηση μέσω διερεύνησης προβλήματος. Δεξιότητες του νου. Δεξιότητες του 21ου αιώνα. Δεξιότητες ζωής. Ψηφιακές δεξιότητες. Διάρκεια: 7 εβδομάδες κατά την περίοδο του Α Τριμήνου(ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ-ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ) Σύνδεση με τη βασική θεματική: ΥΓΕΙΑ 1ο ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ Φτιάχνουμε τους κανόνες της ομάδας – Συμβόλαιο τάξης •Τα παιδιά μαζεύονται σε κύκλο και σε ένα χαρτί του μέτρου γράφουν τους κανόνες, συνάπτοντας το συμβόλαιο της τάξης. Δημιουργήσαμε την αφίσα μας στο My poster Oι μαθητές ηχογράφησαν το συμβόλαιό τους: •Επιλέγουν όλοι μαζί τον «Ρούλη», τον ήρωά τους, για το συγκεκριμένο πρόγραμμα. • Ο Ρούλης μέσα από διάφορες δραστηριότητες προσπαθεί να βοηθήσει τα παιδιά να συνειδητοποιήσουν τη σημαντικότητα της διατροφής στη συνολικής μας υγεία, της επιλογής τροφίμων με υψηλή διατροφική αξία, την αποφυγή τροφίμων με χαμηλή διατροφική αξία, τη συμμετοχή σε προγράμματα άσκησης και φυσικής δραστηριότητας. Παρέμβαση νηπιαγωγού,Υλοποίηση κουκλουθεάτρου από τον Ρούλη : Ποίημα νηπιαγωγού Τίτλος: Τρώω υγιεινά Ποίημα παρουσίασης Τρώω Υγιεινά, φρούτα πολλά ,λαχανικά, τι χαρά, τι χαρά! τρια λα λα, τρια λα λα. Γυμνάζομαι πολύ, τριαλαλί τριαλαλί!! Ηχογράφηση ποιήματος από τα παιδιά: Άσκηση εμπέδωσης:Τα παιδιά ζωγραφίζουν: Πως ο Ρούλης ο τροφούλης ζει υγιεινά? Προσδοκώμενα μαθησιακά αποτελέσματα • να αναπτύσσει την αυτοπειθαρχία, τη θέλησης της υπευθυνότητας, τη συνεργασίας και τη ομαδικότητας. • να αναπτύξει δεξιότητες συνεργασίας και αλληλοβοήθειας και επικοινωνίας • να καλλιεργήσει την κριτική του/της σκέψη, • να ενσωματώσει τη σωματική δραστηριότητα στην καθημερινότητά του/της για τη διατήρηση της καλής υγείας • Αξιολόγηση-Αναστοχασμός: Οι μαθητές καλούνται να αποτυπώσουν ζωγραφίζοντας μια χαρούμενη ή λυπημένη φατσούλα πώς τους φάνηκε το εργαστήριο και τι έμαθαν από αυτό. 2ο ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ Τίτλος: Από πού προέρχεται το αγαπημένο μου φαγητό; (Προέλευση τροφών)
• Ο Ρούλης ζητά από τα παιδιά να ζωγραφίσουν το αγαπημένο τους φαγητό και να το παρουσιάσουν στην τάξη. Όσοι έχουνσα έχουν ζωγραφίσει το ίδιο, δημιουργούν μια ομάδα. Με αυτόν τον τρόπο παρουσιάζονται και παρατηρούνται οι διατροφικές συνήθειες των παιδιών.
Με αφόρμηση την παραπάνω δραστηριότητα γίνεται συζήτηση στην τάξη για την προέλευση των τροφών που προέκυψανέκυψαν από τα αγαπημένα τους πιάτα. Η Νηπιαγωγός στο παρακάτω λινκ https://imagineplaylearn.webnode.gr/products/%CF%80%CF%81%CE%BF%CE%AD%CE%BB%CE%B5%CF%85%CF%83%CE%B7-%CF%84%CF%81%CE%BF%CF%86%CF%8E%CE%BD/, παρουσιάζει εικόνες στα παιδιά που διευκολύνουν να καταλήξουν σε συμπεράσματα, και να δημιουργήσουν ομαδοσυνεργατικά σε χαρτόνι την προέλευση των τροφών και στο τέλος να ηχογραφήσουν τα συμπεράσματά τους. • Παρουσίαση του βιβλίου «Η κυρά Διατροφή –πρώτη στη μαγειρική» το οποίο λειτουργεί ως προοργανωτής ώστε να εμπλέξει τους μαθητές άμεσα στο περιεχόμενο του προγράμματος. Γίνεται συζήτηση στην τάξη όπου τα παιδιά σιγά σιγά κατανοούν την αξία των τροφών για την υγεία τους. • Δημιουργία εννοιολογικού χάρτη μέσω της εφαρμογής kidspiration για τις υγιεινές και μη τροφές https://kidspiration.software.inf ormer.com/%CE%9B%CE%AE%C F%88%CE%B7/ δεν έγινε και ακολουθεί παρέμβαση της νηπιαγωγού: Δημιουργία εννοιολογικού χάρτη στην τάξη, όπου τα παιδιά λένε υγιεινές και ανθυγιεινές τροφές και η νηπιαγωγός κα- τταγράφει. Τα παιδιά αφού υλοποιούν ομαδικά τον εννοιολογικό χάρτη τους και κάνουν τις αντίστοιχες ηχογραφήσεις. Επίσης τα παιδιά εργάζονται ατομικά σε φύλλο εργασίας Α4 που δόθηκε από τη νηπιαγωγό Προσδοκώμενα μαθησιακά αποτελέσματα ● να κατανοήσει την προέλευση των τροφών, την αξία τους και τις επιδράσεις τους στην υγεία. ● να ευαισθητοποιηθεί σε ζητήματα διατροφής, όπως η μεσογειακή. ● προάσπιση της σωματικής και της ψυχικής τους υγείας, καλλιεργώντας παράλληλα διατροφική συνείδηση • ΑξΑξιολογηση-Αναστοχασμός:
Δημιουργία μηνυμάτων για τη Μεσογειακή και ισορροπημένη διατροφή χρησιμοποιώντας με χαρτάκια post-it. Τα παιδιά βλέπουν στον υπολογιστή εικόνες διάφορες,τις συζητούν και επιλέγουν ποιά εικόνα μπορούν να χρησιμοποιήσουν για να υλοποιήσουν ομαδοσυνεργατικά τα διατροφικά τους μηνύματα για τη Μεσογειακή διατροφή. 3ο Εργαστήριο Τίτλος: Διατροφική πυραμίδα -ομάδες τροφίμων • Εκτύπωση και διαμοιρασμός παιδικής πυραμίδας της μεσογειακής διατροφής. (φύλλο εργασίας Α4). https://images.app.goo.gl/JeX5 8AVAsBgCAU9u9 • Συζήτηση και ανακεφαλαίωση των όσων ειπώθηκαν στο προηγούμενο εργαστήριο περί διατροφικών συνηθειών κλπ. Τα παιδιά δημιουργούν σε χαρτί Α4 τη δική τους διατροφική πυραμίδα Ηχητικό μήνυμα:
Επίσης τα παιδιά εργάστηκαν ομαδοσυνεργατικά και δημιούργησαν την πυραμίδα της Μεσογειακής διατροφής. Ακόμη τα παιδιά συνεργάστηκαν στον υπολογιστή επιλέγοντας τρόφιμα για τις ομάδες τροφίμων • Μουσικοκινητικό παιχνίδι «ο Τάκης ο Ρομποτάκης»: Ο/η εκπαιδευτικός καλεί τους/ις μαθητές/τριες να κινηθούν στον χώρο ακούγοντας το ντέφι ή χτυπώντας παλαμάκια. Εναλλάσσουν αργούς και γρήγορους ρυθμούς με παραγγέλματα που παραπέμπουν στην ενέργεια που έχει ο Τάκης ο Ρομποτάκης όταν έχει καύσιμο. Π.χ. « Όταν ο Τάκης πεινάει, περπατάμε αργά, είμαστε νηστικοί», «Όταν ο Τάκης τρέχει, περπατάμε γρήγορα, έχουμε φάει καλό πρωινό ». Παρέμβαση νηπιαγωγού: Τα παιδιά εργάστηκαν ατομικά σε χαρτί Α4 δημιουργώντας το πρωινό τους. Τα παιδιά ομαδοσυνεργατικά δημιουργούν την πρότασή τους για ένα υγιεινό πρωινό. Ηχητικό μήνυμα με την πρόταση των μαθητών
• Άσκηση εμπέδωσης: φτιάχνω τη δική μου διατροφική πυραμίδα http://photodentro.edu.gr/lor/ handle/8521/3685 Προσδοκόμενα Μαθησιακά Αποτελέσματα • να κατατάσσει τα τρόφιμα στις διάφορες ομάδες τροφίμων • γνωριμία με την υγιεινή διατροφή και την πυραμίδα ισορροπημένης διατροφής. • εξοικείωση με τις βασικές μορφές ψηφιακής πληροφορίας (σύρε και έλα, εικόνα, ήχος) • να αναφέρει τα κυριότερα χαρακτηριστικά της ισορροπημένης διατροφής • να κατατάσσει τις τροφές σε ανθυγιεινές και μη • να αναγνωρίζει τη θρεπτική αξία των τροφών και τη σημασία τους στη διατροφή • να διηγούνται εμπειρίες. • να συμμετέχουν σε συζητήσεις και να χρησιμοποιούν στρατηγικές για να δηλώσουν τη συμφωνία ή τη διαφωνία τους με το συνομιλητή τους. • Να εμπλουτίζουν τον προφορικό τους λόγο με νέες λέξεις. • Να αντιλαμβάνονται τη μεταφορική χρήση του λόγου • Αξιολόγηση-Αναστοχασμός Άσκηση ομαδικής διατροφής
http://aesop.iep.edu.gr/node/7 622/2174/#question8389 4ο ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ Τίτλος: Εποχιακά φρούτα-λαχανικά Παρέμβαση από νηπιαγωγό για ενεργοποίηση. Οι μαθητές χορεύουν παραδοσιακούς χορούς που έχουν σχέση με τα φρούτα και τα λαχανικά. Δεν έγινε• Δημιουργία θεατρικού παιχνιδιού ως έναυσμα ενδιαφέροντος • Ο/Η εκπαιδευτικός χωρίζει τους μαθητές σε ομάδες. Η κάθε ομάδα αναλαμβάνει να συγκεντρώσει στοιχεία από το διαδίκτυο σχετικά με την κατηγορία του τροφίμου που επέλεξε και να καταγράψει τις πληροφορίες σε επεξεργαστή κειμένου. Ένας μαθητής αναλαμβάνει την καταγραφή των πληροφοριών στον επεξεργαστή κειμένου. Δεν έγινε Παρέμβαση από νηπιαγωγό: Γίνεται συζήτηση από την ολομέλεια αφού έχουν παρατηρήσει αυθεντικά φρούτα, μία εικόνα με τα φρούτα ανά εποχή. Η εκπαιδευτικός χωρίζει τους μαθητές σε ομάδες ανά φρούτα-εποχή. Η κάθε ομάδα ανά φρούτα-εποχή, ανταλλάσσοντας απόψεις για τα χρώματα των φρούτων, αναλαμβάνει να ζωγραφίσει την εικόνα και δημιουργούν μία συνολική εικόνα για τα φρούτα ανά εποχή για τον πίνακα αναφοράς. Φύλλο εμπέδωσης: Μετά η κάθε ομάδα ζωγραφίζει ξανά τα φρούτα της εποχής της. Η κάθε ομάδα φρούτα ανά εποχή παρουσιάζει το τελικό προϊόν της στις άλλες ομάδες . Μετά όλες οι ομάδες κολλώντας σε χαρτόνι τα τελικά προϊόντα τους δημιουργούν ομαδικά την αφίσα τους. Τα παιδιά ζωγράφισαν ατομικά τα αγαπημένα τους φρούτα ή λαχανικά των 4 εποχών. Επίσης οι μαθητές εργάστηκαν και ατομικά στα παρακάτω φύλλα εργασίας:Π/Μαθηματικά, Π/Αίνιγμα.
Στο τέλος οι μαθητές μας χόρεψαν χαλαρωτικά κρατώντας ένα φρούτο με τη συνοδεία μουσικής. • Βρίσκουν εικόνες για τα τρόφιμα από το διαδίκτυο, τις εκτυπώνουν και δημιουργούν μία αφίσα σχετικά με το είδος της κατηγορίας τους. Όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία η κάθε ομάδα παρουσιάζει την εργασία της. Οι αφίσες μπορούν να φωτογραφηθούν και να αναρτηθούν στην ιστοσελίδα του σχολείου (δεν έγινε)
Προσδοκόμενα Μαθησιακά Αποτελέσματα • να ευαισθητοποιηθεί σχετικά με την κατανάλωση τοπικών και εποχιακών προϊόντων. • να αναπτύσσει δεξιότητες χρήσης ποντικιού (ή οθόνης αφής) • να αναπτύσσει δεξιότητα επεξεργασίας κειμένου • να εκφράζεται δημιουργώντας ψηφιακά κείμενα • γνωριμία με τα φρούτα που παράγονται στην Ελλάδα κάθε εποχή • να συμμετέχει σε ομαδικές δραστηριότητες και λήψη συλλογικών αποφάσεων. • Αξιολόγηση-Αναστοχασμός Πότε είναι η καλύτερη εποχή για ένα φρούτο; http://photodentro.edu.gr/lor/r /852 1/5057 Ηχητικό μήνυμα:
Εργαστήριο 5ο Τίτλος: Νερό, υγιεινή διατροφή και άσκηση: To τρίπτυχο της επιτυχίας! • Οι μαθητές ενημερώνονται από τον Ρούλη για την παιδική παχυσαρκία παρακολουθώντας το βίντεο «παιδική παχυσαρκία.wmv» (https://www.youtube.com/wat ch?v=vca4IEE3lec) και διαβάζουν το κείμενο που παρατίθεται στη σελίδα. Μετά από συζήτηση, αποφασίζουν να εντάξουν τη σωματική άσκηση στην καθημερινή τους δραστηριότητα. Ξεκινούν τραγουδώντας και χορεύοντας το «χοντρό μπιζέλι» (μουσικοκινητική άσκηση) (http://www.youtube.com/watc h?v=q-3ZGfjc5ZE) δεν θα γίνει Παρέμβαση από νηπιαγωγό: 1.Τα παιδιά με ομαδοσυνεργατκό τρόπο δημιουργούν τις ομάδες των τροφίμων 2. Κάλεσμα ειδικού επιστήμονα στην τάξη: Α. Τα παιδιά δημιουργούν μία ευχαριστήρια κάρτα για τη Διατροφολόγο. Β. Η Διατροφολόγος συζητά με τα παιδιά για τις Βιταμίνες των τροφίμων και την αξία τους. Τα παιδιά μαθαίνουν τις βιταμίνες , το ασβέστιο, το σίδηρο και σε ποια τρόφιμα υπάρχουν. Ενημερώνονται για το πόσες φορές τρώμε την ημέρα, για την ποσότητα -ποικιλία των τροφών, πόσο νερό χρειάζεται να πίνουμε , παράγοντες που μαζί με την άσκηση συμβάλλουν στην υγιεινή ζωή , σε ένα όμορφο και γερό σώμα. Μετά τα παιδιά, αξιοποιώντας τις πληροφορίες που πήραν καλούνται να καταγράψουν τις Βιταμίνες, το ασβέστιο και το σίδερο στην προηγούμενη παραπάνω δημιουργία τους σε ειδική στήλη και μετά να τα αντιστοιχίσουν στις ομάδες των τροφίμων. Επίσης τα παιδιά καταλήγουν σε συμπεράσματα: Για ένα όμορφο και γερό σώμα 1.Να συνδυάζουμε φρούτα και λαχανικά διαφορετικών χρωμάτων για να παίρνουμε περισσότερες βιταμίνες 2. Να πίνουμε 8-10 ποτήρια νερό την ημέρα 3.Να βάλουμε την άσκηση στη ζωή μας, Τα παιδιά της τάξης αναφέρθηκαν σε εξωσχολικές δραστηριότητες που κάνουν όπως: μπάσκετ, κολυμβητήριο, ρυθμική/ • Γίνεται αναφορά και στην αξία του νερού. Ενυδατώνουμε πάντα τον οργανισμό μας. https://youtu.be/vHApTRvbJCw • Κατηγοριοποίηση των τροφών σε οικογένειες με βάση τα θρεπτικά τους συστατικά, • Αναπτυξη δεξιότητας διαλογής θρεπτικών τροφών στη σωστή συχνότητα, • Ενημέρωση για τις βιταμίνες των φρούτων και των λαχανικών Τα παιδιά πειραματίστηκαν και εκφράστηκαν δημιουργικά με τις βιταμίνες, με ομαδοσυνεργατικό τρόπο δημιούργησαν το τρένο των βιταμινών. Ηχογράφηση μαθητών: • Διαδραστικά παιχνίδια http://aesop.iep.edu.gr/node/1 4205/3620/#question14212 Προσδοκόμενα Μαθησιακά Αποτελέσματα • να κατανοήσει τη σημαντικότητας της διατροφής στη συνολικής του/της υγεία • να επιλέγει τρόφιμα με υψηλή διατροφική αξία • να συμμετέχει σε προγράμματα άσκησης και φυσικής δραστηριότητας • Να συνειδητοποιήσει την αναγκαιότητα του νερού στον οργανισμό του/της. • Να διερευνά τις εκφραστικές δυνατότητες του σώματος σε σχέση με το χώρο και τους άλλους • να τραγουδά τραγούδια κατάλληλα για την ηλικία του/της • να εκφράζει στοιχεία του ρυθμού μέσω της κίνησης 6ο ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ Τίτλος: Γίνομαι διαιτολόγος για μια μέρα! • Τα παιδιά καλούνται να επαληθεύσουν την κατάκτηση των προηγούμενων δεξιοτήτων με τη δραστηριότητα του «πιάτου της υγιεινής διατροφής», όπου θα πρέπει να βρουν τι θα πρέπει να περιέχει και σε τι ποσοστό. Με λίγα λόγια, να το «γεμίσουν» με φαγητό. Η συγκεκριμένη άσκηση μπορεί να γίνει με ζωγραφική ή με κολάζ .Έτσι, διαπιστώνουμε αν τα παιδιά έχουν τροποποιήσει τις επιλογές τους σχετικά με τη διατροφή. Τα παιδιά σε χαρτί Α4 δημιουργούν ένα ημερήσιο πιάτο, τα παιδιά συζητούν για τα ημερήσια πιάτα τους. Ηχογραφήσεις Τα παιδιά συζητούν για το πιάτο τους, αιτιολογούν τις επιλογές που έκαναν και ηχογραφούν τα μηνύματά τους. Προσδοκόμενα Μαθησιακά Αποτελέσματα • Να συντάσσει ένα ισορροπημένο διαιτολόγιο • Να αξιολογεί ένα διαιτολόγιο ως προς τα βασικά χαρακτηριστικά της ισορροπημένης διατροφής • Να δημιουργήσει ένα εβδομαδιαίο πρόγραμμα υγιεινής διατροφής • Να αναπτύσσει δεξιότητες ώστε να κατατάσσει, να επεξεργάζεται και να αξιολογεί τις πληροφορίες και να συνειδητοποιεί τους κινδύνους που απειλούν την υγεία του/της. • Αξιολόγηση-Αναστοχασμός ηχογράφηση Τα παιδιά γίνονται μικροί διαιτολόγοι και δημιουργούν σε χαρτόνι ένα κολάζ με τα παραπάνω προτεινόμενα ημερήσια πιάτα. Τα παρουσιάζουν και καταλήγουν σε συμπεράσματα. 7ο ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ • Πραγματοποιούνται διαδραστικές ασκήσεις αξιολόγησης για την αποτίμηση του προγράμματος και αυτοαξιολόγησης: Η κάθε ομάδα μπορεί να δημιουργήσει σταυρόλεξα σχετικά με την θεματική κατηγορία που είχε επιλέξει. Με τον τρόπο αυτό θα αξιολογηθεί εάν οι μαθητές κατανόησαν τη σημασία της υγιεινής διατροφής. Τα σταυρόλεξα αφού δημιουργηθούν μπορούν να εκτυπωθούν και να μοιραστούν στους μαθητές για να τα απαντήσουν. https://crosswordlabs.com/ Το παραπάνω δεν έγινε • Οι μαθητές κατασκευάζουν ένα πόστερ από εικόνες (κολάζ), δίνοντας μικρές συμβουλές για την καλή υγεία. Τα παιδιά αποτυπώνουν σε χαρτόνι τις συμβουλές-μηνύματα που είχαν καταλήξει στο προηγούμενο εργαστήριο. • Η διάχυση των αποτελεσμάτων μπορεί να υλοποιηθεί με ένα θεατρικό δρώμενο (Ο χορός των Βιταμίνων και η παραμυθένια φρουτοσαλάτα) δεν έγινε. Παρέμβαση από νηπιαγωγό: Διάχυση των έργων, Τα παιδιά επισκέπτονται και παρουσιάζουν τα έργα τους τις Α τάξεις των δύο συστεγαζόμενων Δημ/Σχολείων και το 2ο Τμήμα του συστεγαζόμενου 32ου Ν/Γ Βόλου. Οι μαθητές μεταξύ τους θα ανταλλάξουν απόψεις και στο τέλος θα αξιολογήσουν τα τελικά προϊόντα των εργαστηρίων. Στην έκθεση ξεναγήθηκαν και οι γονείς μας κατά την απογευματινή ώρα. Υλοποιούν για δύο ημέρες έκθεση στο χώρο του σχολικού συγκροτήματος. Δημιουργία αφίσας και στέλνουν την αφίσα τους με τα μηνύματά τους στον Δήμο Βόλου. και την δημιουργία ενός ψηφιακού παραμυθιού,μέσω του ψηφιακού εργαλείου https://www.storyjumper.com/ με τα έργα των παιδιών από όλα τα προηγούμενα εργαστήρια και και τον Ρούλη πρωταγωνιστή. |
||
Αναμενόμενο όφελος ως προς το σχολικό κλίμα |
Τα παιδιά από την αρχή όρισαν το Κοινωνικό τους Συμβόλαιο δίνοντας έμφαση στο ομαδικό πνεύμα και στο σεβασμό όλων. Με το συμβόλαιό τους κατάφεραν να υλοποιήσουν ομαδοσυνεργατικές δραστηριότητες, να ενδυναμώσουν τη συνεργασία τους και να ενισχύσουν ένα φιλικό κλίμα στο σχολικό τους περιβάλλον. |
Αναμενόμενο αντίκτυπο για την ανάπτυξη της σχολικής κοινότητας |
Τα παιδιά με τις επισκέψεις τους στα συστεγαζόμενα σχολεία(Δημοτικά 180, 29ο – 320Νηπιαγωγείο) παρουσιάζοντας την υλοποίηση των εργαστηρίων τους συνέβαλλαν στην συμπερίληψη αφού συνειδητοποίησαν ότι και άλλοι μαθητές ασχολήθηκαν με το ίδιο θέμα, με τους οποίους αντάλλαξαν απόψεις και είδαν τις δικές τους δραστηριότητες -προτάσεις. |
Αντίκτυπο στην τοπική κοινότητα |
Τα παιδιά ως ενεργοί πολίτες συνέβαλλαν στη διάχυση των εργαστηρίων στη σχολική κοινότητα με έκθεση των έργων τους(μαθητές-εκπαιδευτικοί-γονείς) αλλά και στην τοπική τους κοινότητα, αφού έστειλαν τα τελικά τους μηνύματα(αφίσα) στο Δήμο Βόλου, ώστε να τα μεταφέρουν στους συμπολίτες τους. |
Προσαρμογές για τη συμμετοχή και την ένταξη όλων των μαθητών |
Επειδή τα προνήπια είναι περισσότερα στην τάξη, και κάποιες απουσίες λόγω των ιώσεων χρειάστηκε να γίνουν παρεμβάσεις με σκοπό την αποτελεσματικότητα των εργαστηρίων συμβάλλοντας στο ουσιαστικό όφελος των μαθητών μας. |
Φορείς και άλλες συνεργασίες που θα εμπλουτίσουν το σχέδιο δράσης |
Επίσκεψη ειδικού επιστήμονα διατροφολόγου στην τάξη. |
Τελικά προϊόντα (ενδεικτικά) των εργαστηρίων που υλοποιήθηκαν |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |