ΚΛΕΙΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ-ΤΗΛΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ-ΜΑΘΗΜΑ ΣΤΗΝ WEBEX, 24/1/2022. Tα ρούχα του Χειμώνα

Σήμερα υλοποιήσαμε κανονικά το μάθημά μας με τηλεκπαίδευση στην webex, για τρεις διδακτικές ώρες(30 λεπτά) και δύο διαλείμματα(20 λεπτά)( λόγω κακοκαιρίας.

Αρχικά μιλήσαμε για τον καιρό και την ημερομηνία. Μετά η νηπιαγωγός έθεσε τον προβληματισμό στην τάξη: Γιατί είναι κλειστά τα σχολεία σήμερα και κάνουμε το μάθημα από την ηλεκτρονική μας τάξη? Τα παιδιά είπαν τις απόψεις τους που σχετίζονταν με τον καιρό.

Μετά η νηπιαγωγός ρώτησε τα παιδιά τι ρούχα φοράμε τον Χειμώνα? Υπήρξε καταιγισμός απαντήσεων από τα παιδιά και με ένα τραγουδάκι που άκουσαν από το yuo tube(παιδική χορωδία του Σπύρου Λάμπρου) για τα ρούχα του Χειμώνα έγινε η επαλήθευση των απαντήσεών τους.

Στη συνέχεια κάναμε ανατροφοδότηση στους αριθμούς από το 1έως το 4(αναγνώριση αριθμών, μέτρηση).

         

        

Τα παιδιά δούλεψαν δημιουργικά και διαθεματικά, ζωγραφίζοντας το αγαπημένο τους χειμωνιάτικο ρούχο, όπου  μετά το κάθε παιδί έκανε παρουσίαση της δημιουργίας του στην ολομέλεια της τάξης.

Ενεργοποίηση κριτικής σκέψης των μαθητών με το ερώτημα: Τι συμπέρασμα βγάζετε από τις δημιουργίες που παρουσιάστηκαν στην τάξη? Ποιο είναι το δημοφιλές χειμωνιάτικο ρούχο ?Τα παιδιά απάντησαν; τα γάντια.

   

       

Επίσης οι μαθητές ζωγράφισαν -αρίθμησαν στην σειρά 4 δένδρα του Χειμώνα.

Στο τέλος του μαθήματος υλοποιήθηκε αναστοχασμός του μαθήματος ακούγοντας ξανά το τραγουδάκι για τα χειμωνιάτικα ρούχα, έγιναν κάποιες επισημάνσεις προς τους γονείς για το αυριανό μάθημα και ανταλλάξαμε στο chat τις εντυπώσεις μας για το μάθημα.

Τα παιδιά που συμμετείχαν ευχαριστήθηκαν το μάθημα!!

Μπράβο στα παιδιά μας!!Μπράβο και στους γονείς για την όλη συνεργασία!!

Η ΝΗΠΙΑΓΩΓΟΣ

Ζολυζουλα Αικατερίνη

Δημοσιεύθηκε στην ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.