Μάθημα Αγγλικά, συνεργασία των εκπαιδευτικών ΠΕ60 και ΠΕ06 σύνδεση με την Θεματική: Ο Χειμώνας, πρόγραμμα e-twinning: KIDS TALK ABOUT NATURE Η μάθηση έξω από το σχολείο.

Κατόπιν συνεννόησης των δύο εκπαιδευτικών και της ενημέρωσης των γονέων το ομαδοσυνεργατικό μάθημα των Αγγλικών υλοποιήθηκε εκτός της σχολικής τάξης στο κοντινό πάρκο του σχολείου μας, σύμφωνα με το οποίο τα παιδιά είχαν την ευκαιρία με βιωματικό-δημιουργικό τρόπο να κάνουν ανατροφοδότηση στις λέξεις: WINTER, COLD, TREE, LEAVES.

      

Γνωστικά πεδία: Π/Σωματική έκφραση. Π/ΓΛΩΣΣΑ(προφορικός-γραπτός λόγος), Π/Δημιουργική έκφραση

   

Αυθεντική μάθηση με διαθεματική προσέγγιση και ομαδοσυνεργατικό χαρακτήρα.

Μαθησιακοί  στόχοι: Να αγαπήσουν τη φύση , να αξιοποιούν αυθεντικά φυσικά υλικά, να μαθαίνουν από την φύση.

Διδακτικοί στόχοι: Οι μαθητές να περπατούν ως περιπατητές στο πάρκο, να οικειοποιηθούν το φυσικό τοπίο, να ασκηθούν στην παρατήρηση του τοπίου. Επίσης οι μαθητές να ασκηθούν στη δημιουργική γραφή με φυσικό αυθεντικό υλικό. Να εκφραστούν δημιουργικά με τη ζωγραφική για την εποχή του Χειμώνα.

Ενεργοποίηση των ομάδων: περπατώ στο πάρκο και λέω στα Αγγλικά την εποχή, ότι νιώθω και ότι βλέπω γύρω μου: WINTER, COLD, TREE, LEAVES.

Προετοιμασία του μαθήματος στο σχολείο: χωρισμός δύο ομάδων, ομάδα  χειμώνας- ομάδα κρύο. Η ομάδα  Χειμώνας είχε ως καθοδηγητή-εμψυχωτή την εκπαιδευτικό ΠΕ60 και η ομάδα κρύο την εκπαιδευτικό ΠΕ06.

Υλικά από το σχολείο στο πάρκο: μαρκαδόροι, χαρτί κάνσολ, χαρτί του μέτρου, γραμμένες σε χαρτί Α4 οι λέξεις:WINTER,COLD, TREE, LEAVES

Οι στόχοι που τέθηκαν και οι δραστηριότητες ήταν να παρατηρήσουν οι δύο ομάδες τα δένδρα του πάρκου, να συλλέξουν φύλλα για το σχολείο και πετραδάκια μικρά για να δημιουργήσουν αντίστοιχα αρχικά πάνω σε χαρτόνι κάνσολ το όνομα της ομάδας τους(WINTER-COLD).(Υλικά: χαρτί κάνσολ, πετραδάκια, φαράσι).

            

Μετά η κάθε ομάδα καλείται να ζωγραφίσει για τον Χειμώνα.

     

Στην εξόρμησή μας αυτή είχαμε και δύο συνεργάτες γονείς, τους οποίους τους ευχαριστούμε για την συνεργασία.

Τα παιδιά ευχαριστήθηκαν πολύ το μάθημα έξω στη φύση!!

Μπράβο σε όλους μας!!

ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ

Φιλίτσα Φραγκογεώργη ΠΕ06

Ζούζουλα Αικατερίνη ΠΕ60

 

 

Κατηγορίες: AΓΓΛΙΚΑ. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.