Θεματική: Ο Χρόνος και οι υποδιαιρέσεις του.

Τα παιδιά μας αφού υποδέχθηκαν με χαρά το νέο χρόνο στις διακοπές τους, αρχίζουν σταδιακά να ερευνούν την έννοια του Χρόνου. Μέσα από τις δραστηριότητες ρουτίνας καθημερινά τα παιδιά λένε την ημερομηνία(ημέρα-μήνα-έτος), επομένως με αυτά τα δεδομένα μας τα παιδιά μέσα από συζήτηση κατανόησαν ότι ο χρόνος προχωρά κάθε στιγμή, μέρα-μέρα, εβδομάδα-εβδομάδα, μήνα με τον μήνα και ανά εποχή.    

Τα παιδιά μέσα από την βιωματική τους εμπειρία μίλησαν για την εποχή του Φθινοπώρου και για την εποχή του Χειμώνα και για τους μήνες αυτών των εποχών μέχρι την περίοδο που διανύουμε..

Έτσι εργάστηκαν δημιουργικά και διαθεματικά για τον χρόνο που έφυγε(2021) και τον χρόνο που ήρθε(2022).Εντόπισαν την εποχή που έχουμε(Χειμώνας) και μέσα από αυθεντική μάθηση με αφορμή τα έντονα καιρικά φαινόμενα εργάστηκαν δημιουργικά για το κρύο, το χιόνι, τον πάγο, την χιονονιφάδα.

      

Επίσης διασκέδασαν πολύ παίζοντας στον υπολογιστή με το πάζλ του τοπικού μας χιονισμένου βουνού, το όρος Πήλιο.(οι δράσεις αυτές θα ανεβούν και στο πρόγραμμα του e-twinning που συμμετέχουμε)

Κατάλαβαν ότι με τον μήνα Ιανουάριο ή Γενάρη ξεκινά η νέα χρονιά!

Μπράβο στα παιδιά μας!!

Η ΝΗΠΙΑΓΩΓΟΣ

Ζούζουλα Αικατερίνη

 

 

Δημοσιεύθηκε στην Θεματική. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.