Σχέδιο εργασίας :Βιωματική γιορτή των Χριστουγέννων

      

Τα παιδιά μας αφού δημιούργησαν τα δώρα της Αγάπης, σήμερα ήρθε η στιγμή να τα προσφέρουν ..έτσι λοιπόν, επισκεφτήκαμε, μαθητές και συνεργάτες γονείς σύμφωνα με το προγραμματισμένο σχέδιο εργασίας, τον Ναό της ενορίας μας κατόπιν συνεννόησης και τα παιδιά πρόσφεραν τις όμορφες δημιουργίες τους: τον φάκελο της Αγάπης, την κάρτα της Αγάπης, την κάρτα των ευχών και τα γλυκά της Αγάπης με την ενεργή συμμετοχή των γονέων.

    

Τα παιδιά αφού αρχικά παρέδωσαν τα τρόφιμα της Αγάπης στον ιερέα, μετά στο σπίτι της Γαλήνης πρόσφεραν τα δημιουργικά τους χριστουγεννιάτικα δώρα με σκοπό να παραδοθούν από την εκκλησία σε κάποια οικογένεια της Ενορίας μας. Με βιωματικό τρόπο μπόρεσαν να αντιληφθούν το ουσιαστικό νόημα της εορτής των Χριστουγέννων, νόημα που επιτόνισε προς τα παιδιά και τους γονείς ο ιερέας μετά την σημερινή προσφορά τους.

Μετά τα παιδιά αντάλλαξαν ευχές έξω από το προαύλειο της εκκλησίας με ανθρώπους που έρχονταν για να λάβουν το συσσίτιό τους, έγιναν δηλαδή στην πράξη ενεργοί κοινωνικά πολίτες..

Τώρα τα παιδιά γυρίζοντας στο σχολείο δικαιωματικά περίμεναν να λάβουν με τη σειρά τους τα δώρα του Άη Βασίλη. Γυρίζοντας έψαχναν στο χώρο του σχολείου να τα βρουν.. και βέβαια κάποια στιγμή ένας μαθητής τα βρήκε πίσω από το σπίτι της Αγάπης, που υπάρχει στην τάξη μας. Η χαρά των παιδιών απερίγραπτη!!Τα παιδιά αν και δεν τον είδαν ένοιωσαν τον Άη Βασίλη. Η νηπιαγωγός χαρούμενη και αυτή που τα παιδιά βίωσαν και γιόρτασαν τόσο ανθρώπινα και ζωντανά την γιορτή των Χριστουγέννων στο σχολείο τους!!

Τόσο απλή αλλά αληθινή και ουσιαστική η γιορτή μας!!

Μπράβο στα παιδιά μας!! Μπράβο στους γονείς!!Μπράβο σε όλους μας γιατί όλοι μαζί μπορούμε καλύτερα!!

Σας ευχόμαστε,

Καλά Χριστούγεννα!! Καλή Πρωτοχρονιά με Υγεία και Αγάπη!!

Η ΝΗΠΙΑΓΩΓΟΣ

Ζούζουλα Αικατερίνη

 

 

 

Κατηγορίες: ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟΠΙΚΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.