Η μάθηση έξω από το σχολείο:στο αγαπημένο υπαίθριο πάρκο των μαθητών.(e-twinning)

Αφού ορίσαμε τον τόπο που μας αρέσει να κάνουμε το μάθημα, όπου όλα τα παιδιά  ήθελαν το αγαπημένο πάρκο της γειτονιάς τους, προχωρήσαμε στον ορισμό του στόχου μας, που ήταν να παρατηρήσουμε καλά το φυσικό περιβάλλον του πάρκου, να συλλέξουμε φύλλα και ξύλα. Οι παρατηρήσεις μας θα αποτελέσουν συζήτηση στην τάξη και με τα υλικά θα υλοποιήσουμε διάφορες δημιουργικές δραστηριότητες, τις οποίες μπορούμε να αξιοποιήσουμε στο πρόγραμμα του e-Twinning.

       

  

Eπίσης είπαμε ότι μετά την συλλογή των φύλλων και ξύλων θα μπορούσαμε επί τόπου να υλοποιήσουμε ένα μικρό αυτοσχέδιο θεατρικό παιχνίδι από δύο παιδιά και τα υπόλοιπα παιδιά θα είναι οι θεατές, δημιουργώντας στο χώρο του πάρκου ένα υπαίθριο θέατρο.

    

Βέβαια δεν παραλείψαμε το παιχνίδι στο πρόγραμμά μας, αφού κάλιστα τα παιδιά μπορούν να αξιοποιήσουν την παιδική χαρά από τη μια αλλά και από την άλλη τα παιδιά πρότειναν να πάρουμε μαζί μας τα υλικά του μπιλιάρδου, για να παίξουν το αγαπημένο τους παιχνίδι.Τα παιδιά με εργαλείο-σκουπάκι ένα φύλλο σχημάτισαν στο έδαφος χαλικιού το δένδρο του μπιλιάρδου.

  

   

   

Ήταν η πρώτη μας εξόρμηση αλλά θα ακολουθήσουν και άλλες αφού το πρόγραμμα που επιλέξαμε μας καλεί στην φύση..

  

Όλοι μας νοιώσαμε διαφορετικά, ελεύθεροι, δεν μας περιόριζε ο χώρος και κυρίως τα παιδιά έλεγαν συνέχεια :κυρία,  καλή η τάξη μας αλλά εδώ είναι τέλεια.!!

Ευχαριστούμε τις υπέροχες μανούλες συνεργάτες που ήταν δίπλα μας, σε αυτή την  πρώτη μας εξόρμηση για μάθηση έξω από το σχολείο.

Όλοι μαζί μπορούμε καλύτερα!!

Η ΝΗΠΙΑΓΩΓΟΣ

Ζούζουλα Αικατερίνη

 

 

Κατηγορίες: Etwinning. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.