Σύνδεση Οικογένειας-Σχολείου στην εκπαιδευτική διαδικασία.

Μετά την υλοποίηση του Ιρλανδικού εθίμου, προέκυψε μία ευχάριστη έκπληξη!! Η οικογένεια που συνεργάστηκε για την υλοποίηση του  Halloween, ύστερα από πρόταση του ενός παιδιού της, περσινός μαθητής στην τάξη μας, ο οποίος φέτος φοιτά στην Α Τάξη, που γνώριζε για το έθιμο πρότεινε στην αδελφή του προνήπιο και την μαμά του να δημιουργήσουν – μετασχηματίσουν μία φυσική κολοκύθα ως βάση για ρεσώ.

Αφού συνεργάστηκαν την δημιούργησαν και την παρέδωσαν στην εκπαιδευτικό ΠΕ 06, η οποία μπήκε ξαφνικά στην τάξη μας για να την δουν όλα τα παιδιά. Η φυσική κολοκύθα στην τάξη μας ήταν ένα ευχάριστο ερέθισμα, όπου σταματήσαμε το μάθημα και όλοι παρατηρούσαμε αυτή την όμορφη δημιουργία της οικογένειας ως μία δημιουργική προέκταση στο μάθημα του Ιρλανδικού εθίμου.

   

Τα παιδιά ενθουσιάστηκαν πολύ! Το προνήπιο αδελφάκι φώναξε:έκπληξη!!

Η φυσική κολοκύθα περιηγήθηκε σε όλο το Ενιαίο σχολικό συγκρότημα, από την εκπαιδευτικό ΠΕ 06.

Μία τέτοια δραστηριότητα σαφώς ενισχύει την σύνδεση της Οικογένειας με το Σχολείο, λειτουργεί υποστηρικτικά στην αποτελεσματικότητα του εκπαιδευτικού έργου του σχολείου και αποτελεί ένα καλό παράδειγμα μίμησης για μελλοντικές παρόμοιες δημιουργικές δραστηριότητες.

Μπράβο στον μαθητή της Α τάξης, μπράβο σε όλη την οικογένεια!! Μπράβο και στην εκπαιδευτικό ΠΕ 06.

Η ΝΗΠΙΑΓΩΓΟΣ

Ζούζουλα Αικατερίνη

 

Κατηγορίες: ΑΝΑΔΥΟΜΕΝΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΜΑΘΗΤΩΝ. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.