Πρακτική φοιτητών του ΠΤΕΑ, Π.Θ.Πρόγραμμα μεντόρων νηπιαγωγών.

Τα παιδιά της τάξης ήταν ήδη ενημερωμένα για την πρακτική άσκηση των φοιτητών από τη νηπιαγωγό, τον σκοπό της πρακτικής άσκησης και την άμεση σύνδεσή της με την συνεργασία όλων των μελών.Ήδη γνώριζαν το όνομα της φοιτήτριας, οπότε με την είσοδό της στην τάξη μας την καλημέρισαν  με το όνομά της αναπτύσσοντας άμεσα μία φιλική διάθεση και ένα θετικό κλίμα σχέσεων μεταξύ τους.

                

Η φοιτήτρια που επισκέφθηκε την τάξη μας για να υλοποιήσει την παρατήρησή της στο πλαίσιο της πρακτικής της άσκησης, είχε την ευκαιρία να οικειοποιηθεί την τάξη μας να δει την διαχείριση του χώρου και τους μετασχηματισμούς της τάξης που γίνονται για την αποτελεσματικότητα του εκπαιδευτικού έργου. Επίσης ανέπτυξε επικοινωνία με τα παιδιά κατά την ώρα παρατήρησης των ελεύθερων δραστηριοτήτων και μάλιστα κατά την φάση του διαλείμματος έπαιξε με τα παιδιά ένα από τα αγαπημένα τους  παιχνίδια  την Κυρία Αρκουδίνα, κατόπιν παρότρυνσης της μέντορα νηπιαγωγού.

     

Ακόμη παρατήρησε την μεθοδολογία  διδασκαλίας -παιδαγωγικές αρχές της νηπιαγωγού ως προς την υλοποίηση συγκεκριμένων στόχων καθώς και τις σχέσεις όλων των εμπλεκόμενων μελών της σχολικής μας τάξης .

Μπράβο στα παιδιά μας που απέδειξαν στην πράξη πόσο καλοί συνεργάτες μπορεί να είναι και κυρίως να εκφράζουν τις κοινωνικές τους δεξιότητες.

Είχαμε όλοι μία καλή συνεργασία!!

Η ΝΗΠΙΑΓΩΓΟΣ

Ζούζουλα Αικατερίνη

ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗ 31-3-2022 ΤΩΝ ΜΕΝΤΟΡΩΝ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΤΗΣ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΠΤΕΑ του Π.Θ.ΦΟΙΤΗΤΩΝ

     

Στο πλαίσιο του προγράμματος της πρακτικής των φοιτητών του ΠΤΕΑ, υλοποιήθηκε τηλεδιάσκεψη μεταξύ των μεντόρων νηπιαγωγών και της υπεύθυνης της πρακτικής άσκησης, όπου συζητήθηκαν διεξοδικά οργανωτικά θέματα του προγράμματος της πρακτικής, η είσοδος των φοιτητών σύμφωνα με το πρωτόκολλο περί της COVID για την εξασφάλιση της προληπτικών μέτρων για την πανδημία.

Το πρόγραμμα της πρακτικής θα διαρκέσει τρεις εβδομάδες:

ΠΡΙΝ ΤΟ ΠΑΣΧΑ

1η Εβδομάδα, από 4 έως 8/4/2022

ΜΕΤΑ ΤΟ ΠΑΣΧΑ

2η Εβδομάδα, από 9 έως 13/5/2022

3η Εβδομάδα, από 16 έως 20/5/2022

Η ΝΗΠΙΑΓΩΓΟΣ ΚΑΙ ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΗ

Ζούζουλα Αικατερίνη

 

Δημοσιεύθηκε στην ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ ΦΟΙΤΗΤΩΝ. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.