Μάθημα Αγγλικών με Διαδραστικές δραστηριότητες.

Στο μάθημα των Αγγλικών κατόπιν της συνεργασίας των δύο εκπαιδευτικών με σκοπό οι μαθητές να αναπτύσσουν επικοινωνιακό λόγο στα αγγλικά, ενεργοποίησαν δύο αγαπημένες γωνιές των παιδιών στην τάξη(κουκλόσπιτο-μαγαζάκι), όπου μέσα από παιχνίδι ρόλων να μιλήσουν μεταξύ τους λέγοντας: Πελάτισσα: Γειά σας! Καλημέρα! είμαι η … και αντιστοίχως από τον Υπάλληλο μαγαζιού να δοθεί η ανάλογη απάντηση. Μέσα από αυτή την διαδικασία παιχνιδιού, είχαν την ευκαιρία να επαναλάβουν στα Αγγλικά ήδη προυπάρχουσες γνώσεις, τόσο στην μητρική όσο και την δεύτερη γλώσσα, με τρόπο βιωματικό ώστε να εκφραστούν ελεύθερα και αβίαστα σε μία καθημερινή τους συνθήκη.

Στα παιδιά άρεσε πολύ η δραστηριότητα!!

Στην συνέχεια η εκπαιδευτκός ΠΕ 06, στην αγαπημένη γωνιά Μαγαζάκι, συνέχισε να παρουσιάζει φρούτα και λαχανικά λέγοντας το αντίστοιχο χρώμα και μετά κάποια παιδιά πηγαίνοντας στο μαγαζάκι απαντούσαν στα Αγγλικά στην ερώτηση Τι είναι αυτό? Έτσι τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να επαναλάβουν στα Αγγλικά  κάποια από τα χρώματα αλλά ταυτόχρονα να εμπλουτίσουν το λεξιλόγιό τους με λέξεις φρούτων και λαχανικών. Με την δράση αυτή ανοίγεται ένας νέος ορίζοντας μελλοντικής δράσης των μαθητών στο μαγαζάκι κατά την ώρα της αγοράς φρούτων και λαχανικών, με την υποστήριξη-παρουσίαση από την εκπαιδευτικό μέσα από την πρόσκτηση νέου εμπλουτισμένου λεξιλογίου, της καθημερινότητάς τους.

Ηχητικά μηνύματα μαθητών :

Επίσης ύστερα από πρόταση της νηπιαγωγού στην τάξη αναδύθηκε μία μη προγραμματισμένη δραστηριότητα με αφόρμηση την εορτή του μαθητή μας Δημήτρη, να μάθουμε στα Αγγλικά και να του ευχηθούμε όλοι μας χρόνια πολλά Δημήτρη!

Οι δραστηριότητες άρεσαν πολύ στα παιδιά και κατάφεραν με αυθεντικό-βιωματικό τρόπο να ενεργοποιήσουν την συμμετοχή των μαθητών.

Μπράβο σε όλους μας.!!

Οι εκπαιδευτικοί:

ΠΕ 60 Ζούζουλα Αικατερίνη

ΠΕ 06 Φραγκογεώργη Φιλίτσα

 

Δημοσιεύθηκε στην AΓΓΛΙΚΑ. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.