Σχέσεις μεταξύ των μαθητών του Ενιαίου σχολικού συγκροτήματος.

Οι επισκέψεις μαθητών από τα συστεγαζόμενα Δημοτικά σχολεία στην τάξη μας , είναι τακτική και μας χαροποιεί πάρα πολύ!!Όπως παρακάτω θα δείτε παλαιά μαθήτρια του νηπιαγωγείου μας, που τώρα φοιτά στην Έκτη, ήρθε να μας χαιρετίσει και να μοιραστεί μαζί μας το εξής: Μας είπε, αχ πόσο νοσταλγώ το νηπιαγωγείο..μια χαρά είστε παιδιά εδώ!! Αναπτύχθηκε διαντίδραση θέλοντας να καταλάβουμε πως νοιώθει η μαθήτρια, της είπαμε όποτε θέλει μπορεί να έρχεται και να μοιράζεται μαζί μας τα συναισθήματά της και ότι είναι τιμή η επίσκεψή της κατά την ώρα διαλείμματος!!

Αυτό το ευνοϊκό κλίμα σχέσεων επιδιώκουμε και το οικοδομούμε, ώστε όλοι οι μαθητές μας μικροί και μεγάλοι να νοιώθουν ότι μπορούν να εκφραστούν και να μοιραστούν..να νοιώθουν ασφαλείς σε ένα αλληλεπιδραστικό περιβάλλον μάθησης.

Το πιο βασικό όμως είναι ότι στο σταδιακό κτίσιμο των σχέσεων με τους μικρούς μου συνεργάτες, αυτές οι επισκέψεις των μαθητών συντελούν πάρα πολύ..δεν είναι τυχαίο ότι κάθε φορά μετά από μια τέτοια επίσκεψη πολλά από τα παιδιά μου μου λένε: Σε αγαπώ κυρία!!

Είμαι ευγνώμων σε όλα αυτά τα παιδιά που με στηρίζουν και με βοηθούν στο έργο μου!!

Η ΝΗΠΙΑΓΩΓΟΣ

Ζούζουλα Αικατερίνη

Δημοσιεύθηκε στην Χωρίς κατηγορία. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

Αφήστε μια απάντηση