Παίζουμε και μαθαίνουμε: Διάλειμμα,Παιχνίδι στην αυλή με μπάλα και ράβδους: Από κολώνα σε κολώνα

Αν και ο καιρός άστατος, αν και η αυλή μας μικρή ωστόσο καταφέραμε να ανακαλύψουμε το νέο μας παιχνίδι αξιοποιώντας τις δύο κολώνες στο μικρό σκέπαστρο της αυλής μας!! Η νηπιαγωγός προτείνει να παίξει με τα παιδιά και τους εξηγεί το παιχνίδι.    

Το παιχνίδι το ονομάσαμε από κολώνα σε κολώνα, παίζεται με μικρή μπάλα και ράβδους. Δημιουργούμε με τις ράβδους,, αφού τοποθετηθούν κάθετα ένα μικρό δρομάκι που ενώνει τις δύο απέναντι κολώνες.Στόχος του παιχνιδιού είναι ο κάθε παίκτης να καταφέρει με τρεις ριξιές της μικρής μπάλας από τη μια κολώνα, να φθάσει και να ακινητοποιηθεί η μπάλα στην απέναντι κολώνα. όποιος το καταφέρει με τις λιγότερες ριξιές λαμβάνεται ως νικητής!!

            

Κατά την ώρα του παιχνιδιού κάποια παιδιά του Δημοτικού που ήρθαν στις βρύσες  της αυλής χάζεψαν το παιχνίδι μας και μάλιστα ήθελαν να συμμετάσχουν και αυτά..αλλά βέβαια δεν γινόταν εφόσον έπρεπε να πάνε στην τάξη τους.Απλά τους είπαμε ότι μπορούν να το παίξουν με κάποια άλλη προσαρμογή στην αυλή τους, προτείνοντάς το στην γυμνάστριά τους.

Το διασκεδάσαμε πολύ!! αλλά και μάθαμε: αυθεντική αναδυόμενη κάθετη διάταξη των ράβδων, αρίθμηση έως το τρία, καταγραφή  σκορ(αντιληπτική ικανότητα της βραχυπρόθεσμης και μακροπρόθεσμης μνήμης).

         

Μπράβο μας!!

Η ΝΗΠΙΑΓΩΓΟΣ

Ζούζουλα Αικατερίνη

 

 

 

Κατηγορίες: ΜΑΘΗΣΙΑΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.