ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ 1ος Θεματικός άξονας (ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ-ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ), Υλοποίηση 1ου Εργαστηρίου(1η εβδομάδα τρεις ώρες)

Με τίτλο: “Νηπίων Παιδεία: το πρώτο βήμα στη δημοκρατία”

Υλοποίηση 1ου Εργαστηρίου

Τίτλος:  ΑΣ ΓΝΩΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΑΙΖΟΝΤΑΣ

παιχνίδια ενεργοποίησης, δέσιμο της ομάδας

Με τη συνοδεία κατάλληλης μουσικής τα

παιδιά περπατούν στο χώρο, σφίγγουν το

δεξί χέρι κάποιου άλλου παιδιού που

συναντούν λέγοντα το όνομά τους και

έπειτα κρατώντας το δεξί χέρι σφιγμένο,

σφίγγουν με το αριστερό χέρι κάποιου

άλλου και συστήνονται.

     

Κάνουν κύκλο και απλώνοντας τα χέρια προς το κέντρο του κύκλου λένε εκφράσεις: είμαστε όλοι μια ομάδα, θα τα καταφέρουμε, μας αρέσει να δημιουργούμε!!(πρόσθετη δραστηριότητα από τη νηπιαγωγό).Μετά περπατούν στο χώρο κουτσαίνοντας, σαν να φοράνε τακούνια, πηδούν, χοροπηδούν και σταματούν ξαφνικά με το χτύπημα του ταμπουρίνο, απλώνουν χέρια ψηλά και κοιτούν προς τον ουρανό.(παραλλαγή δραστηριότητας από τη νηπιαγωγό)

 

Μετά καλούνται γρήγορα να φτιάξουν ένα κύκλο η νηπιαγωγός δίνει ένα μπαλάκι σε κάποιο παιδί και του λέει: πέτα το μπαλάκι σε άλλο παιδί, το άλλο παιδί το πιάνει και λέει το όνομά του και ότι πιστεύει στον εαυτό του και ότι θα βοηθά την ομάδα του και συνεχίζεται το ίδιο..(Παραλλαγή δραστηριότητας από τη νηπιαγωγό)

Μετά περπατούν στο χώρο αγκαλιάζοντας τον εαυτό τους και στο τέλος ξανακάνουν ένα κύκλο και λένε όλοι μαζί το ποίημα της Ενδυνάμωσης, με τίτλο: Δεν υπάρχει δεν μπορώ.(πρόσθετη δραστηριότητα από τη νηπιαγωγό)

Ένα μπουκέτο με λουλούδια.

        

Τα παιδιά φτιάχνουν ένα λουλούδι με τη φωτογραφία και το όνομα τους στο κέντρο. Σχεδιάζουν τα φύλλα του λουλουδιού και ζωγραφίζουν μέσα σε αυτό το αγαπημένο τους παιχνίδι. Δημιουργείται ένα μπουκέτο από λουλούδια στο οποίο βάζουμε μια κορδέλα και διακοσμούν την τάξη.

           

          

Ευχαριστούμε την μαμά προνηπίου μας βοήθησε στο δέσιμο του μπουκέτου.

Προσδοκώμενα μαθησιακά αποτελέσματα

Ενίσχυση της ομαδικής συνοχής και της αυτοεκτίμησης, προώθηση της συνεργασίας και της δημιουργικής συνύπαρξης.

Αξιολόγηση εργαστηρίου: Τα παιδιά ήταν συμμετοχικά, ενδυνάμωσαν την ομαδική συνοχή και την αυτοεκτίμησή τους, εκφράστηκαν δημιουργικά με ενθουσιασμό και χαρά! Υπήρξε συνεργασία με γονέα προνηπίου, ενδυναμώνοντας την σύνδεση Σχολείου – Οικογένειας.

Η ΝΗΠΙΑΓΩΓΟΣ

Ζούζουλα Αικατερίνη

 

Κατηγορίες: Εργαστήριο δεξιοτήτων. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.