ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ & ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

ΠΕΡΙΦ.Δ/ΝΣΗ  Π.Ε  &  Δ.Ε. ΚΡΗΤΗΣ

Δ/ΝΣΗ Α/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΡΕΘΥΜΝΟΥ

10 ο 3/Θ ΝΗΠ/ΓΕΙΟ ΡΕΘΥΜΝΟΥ

ΤΗΛ. 28310 22058

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΠΡΟΝΗΠΙΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧ.ΕΤΟΣ  2024-25

          Οι  εγγραφές των προνηπίων  (γεννηθέντων το 2020) πραγματοποιούνται από  1 μέχρι 20 Μαρτίου 2024, σύμφωνα με την εγκύκλιο Φ.6/21380/Δ1/28-02-24.

Οι εγγραφές θα γίνονται μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης της Δημόσιας Διοίκησης  στην ηλεκτρονική υπηρεσία «Πρώτη Εγγραφή»

ΟΔΗΓΙΕΣ ΗΛΕΚΡΟΝΙΚΗΣ ΑΙΤΗΣΗΣ

  • Είσοδος στη σελίδα εφαρμογής https ://proti-eggrafi.services.gov.gr
  • Χρήση κωδικών taxisnet
  • Συμπλήρωση στοιχείων επικοινωνίας κατά την είσοδο στο σύστημα

Για την υποβολή της αίτησης ο γονέας συμπληρώνει διαδοχικά:

  1. Στοιχεία προνηπίου
  2. Διεύθυνση μόνιμης κατοικίας, την οποία τεκμηριώνει αναρτώντας σε ψηφιακή μορφή εγγράφου σχετικό αποδεικτικό, όπως λογαριασμό ΔΕΚΟ, μισθωτήριο συμβόλαιο ή άλλο δημόσιο πρόσφατο έγγραφο από το οποίο να προκύπτει ρητά η διεύθυνση κατοικίας,
  3. Ονοματεπώνυμο τέκνου/νων που φοιτούν στη συστεγαζόμενη μονάδα.
  4. Εάν επιθυμεί τη φοίτηση του παιδιού του στο Προαιρετικό Ολοήμερο Πρόγραμμα ή /και στο Τμήμα πρόωρης υποδοχής (7.45΄) ή στο Αναβαθμισμένο Πρόγραμμα Ολοήμερου Νηπιαγωγείου.
  5. Τα στοιχεία των συνοδών κατά την προσέλευση και αποχώρηση από το νηπιαγωγείο.
  6. Επιλέγει τη δήλωση: «υποβάλλοντας αυτή την αίτηση, αναλαμβάνω την ευθύνη για την ασφαλή προσέλευση και αποχώρηση του νηπίου/προνηπίου».
  7. Πριν την τελική υποβολή της αίτησης ο γονέας ενημερώνεται για τα δικαιολογητικά που χρειάζεται να προσκομίσει. Μετά την υποβολή της αίτησης ο γονέας λαμβάνει ενημερώσεις  στο κινητό που έχει δηλώσει για την πορεία της αίτησης. Εφόσον απαιτηθούν διορθώσεις η αίτησή του επιστρέφεται στον ίδιο από το νηπιαγωγείο. Έπειτα από τις διορθώσεις, η αίτησή του γίνεται αποδεκτή.

ΠΡΟΣΟΧΗ! Η «αποδοχή» της αίτησης δεν συνεπάγεται απαραίτητα  φοίτηση του νηπίου στη δηλωθείσα σχολική μονάδα. Η σχολική μονάδα φοίτησης του προνηπίου-νηπίου θα καθοριστεί μετά το πέρας της διαδικασίας υποβολής των αιτήσεων.

ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ

Τα προσκομιζόμενα δικαιολογητικά είναι:

  1. Βιβλιάριο υγείας του παιδιού, από το οποίο αποδεικνύεται ότι έγιναν τα εμβόλια που προβλέπονται και είναι ενταγμένα στο Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμών.
  2. Ατομικό δελτίο υγείας μαθητή (ΑΔΥΜ): μπορεί να το πάρει ο γονέας από το νηπιαγωγείο τη μέρα κατάθεσης των δικαιολογητικών ή ηλεκτρονικά.
  3. Βεβαίωση φοίτησης του άλλου/ων τέκνου/νων που φοιτά/ούν στη συστεγαζόμενη σχολική μονάδα εφόσον υπάρχει/ουν .
  4. Αίτηση για όσους γονείς αιτούνται τη φοίτηση στο Προαιρετικό Ολοήμερο Πρόγραμμα ή στο Αναβαθμισμένο Πρόγραμμα Ολοήμερου. (Η αίτηση θα δοθεί από το Νηπιαγωγείο).
  5. Βεβαίωση ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ. ή δημόσιου ιατροπαιδαγωγικού κέντρου εφόσον υπάρχει σε περιπτώσεις μαθητών/τριών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες.
  6. Οι αλλοδαποί γονείς να έχουν μαζί τους Ληξιαρχική Πράξη Γέννησης ή μεταφρασμένο Πιστοποιητικό γέννησης από τη χώρα τους.

Σε περιπτώσεις γονέων/κηδεμόνων που αδυνατούν να κάνουν χρήση της ηλεκτρονικής υπηρεσίας «Πρώτη Εγγραφή», η αίτηση μπορεί να υποβληθεί με παρουσία στο νηπιαγωγείο κατόπιν ραντεβού. Για τον σκοπό αυτό  η  Προϊσταμένη του νηπιαγωγείου εισέρχεται στην ηλεκτρονική υπηρεσία «Πρώτη Εγγραφή» και καταχωρίζει την αίτηση σύμφωνα με τα δικαιολογητικά που του προσκομίζει ο γονέας/κηδεμόνας. Στην περίπτωση αυτή απαιτείται να προσκομίσει ο γονέας:        

  • Αποδεικτικό διεύθυνσης κατοικίας
  • Α.Φ.Μ. και αστυνομική ταυτότητα
  • Ληξιαρχική Πράξη Γέννησης του παιδιού ή Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης
  • Βιβλιάριο εμβολίων του παιδιού
  • Οι αλλοδαποί γονείς να έχουν μαζί τους Ληξιαρχική Πράξη Γέννησης ή μεταφρασμένο Πιστοποιητικό γέννησης από τη χώρα τους.

Η φοίτηση των νηπίων και προνηπίων είναι υποχρεωτική .  Γίνονται δεκτές  όλες οι αιτήσεις ηλεκτρονικές και δια ζώσης, όμως η εγγραφή οριστικοποιείται  αργότερα.

       Αιτήσεις εγγραφής μετά τις 20 Μαρτίου 2024 θεωρούνται εκπρόθεσμες και χρειάζονται την έγκριση του Διευθυντή Π.Ε. Ρεθύμνου.  Παρακαλούμε να είστε συνεπείς στο χρονικό διάστημα εγγραφών.

Το ατομικό δελτίο υγείας μαθητή καλό είναι να προσκομιστεί μέχρι το τέλος Μαρτίου 2024.

ΩΡΕΣ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΩΝ: Καθημερινά έχοντας μαζί σας όλα τα δικαιολογητικά, από  13.00΄- 13.45΄, κατόπιν  τηλ. επικοινωνίας  (2831022058) από την προηγούμενη μέρα τις ίδιες ώρες.

 

Η  ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΗ 

ΤΣΑΤΣΑΡΑΚΗ   ΣΤΥΛΙΑΝΗ