Η κορφή σου ένα νησάκι…..

Γεια σας καλά μου παιδιά! Ελπίζω να είστε καλά και να περνάτε όμορφα με τις οικογένειές σας!

Να που οι μέρες περνούν και σιγά σιγά η Άνοιξη φτάνει στο τέλος της, ενώ το Καλοκαιράκι πλησιάζει!

Μου ήρθε έτσι λοιπόν στο μυαλό, ένα αγαπημένο παιδικό τραγουδάκι ‘‘το Βουνό’‘(από το δίσκο του Γιώργου Χατζηπιερή ‘Τα ταξίδια του τεμπέλη δράκου’) και ήθελα πολύ να το μοιραστώ μαζί σας.

Το τραγούδι αυτό μιλάει λοιπόν για ένα βουναλάκι που μεγάλωσε και αποφάσισε να φύγει από το σπίτι του για να ζήσει μόνο του! Πιο συγκεκριμένα κίνησε μια μέρα το βουνό και πήγε για ένα μπάνιο στο γιαλό! Πήγε στο γιαλό για να λουστεί …..

Αλλά καλύτερα να σταματήσω εδώ και να ακούσετε – απολαύσετε το τραγουδάκι, μαθαίνοντας παράλληλα τι συνέβηκε στο βουναλάκι….!

  • Τελικά τι συνέβηκε στο βουνό όταν πήγε για μπάνιο στο γιαλό?
  • Γιατί λέτε να μην ήθελε να επιστρέψει το βουναλάκι, όταν του »παρήγγειλε» η μαμά του να γυρίσει στο σπίτι τους?
  • Τι δεν ξέχασε να κάνει στην μαμά του όμως πριν πάει να κοιμηθεί?
  • Για ποιους οι χαραμάδες του ήταν κρυψώνες?

Σίγουρα όμως η μια φορά ποτέ δεν φτάνει για να απολαύσει κανείς ένα τραγούδι! Γι’ αυτό μπορείτε να το ξανά ακούσετε και να το τραγουδήσετε μαζί, όσες φορές θέλετε! Μόνο μην ξεχάσετε να ανοίξετε το παράθυρό σας, για να σας ακούσω και εγώ !!!

Θα ήθελα όμως να μοιραστώ κάτι ακόμα μαζί σας! Ενθουσιάστηκα όταν το έστειλε στην κόρη μου, η δασκάλα της μουσικής της από το σχολείο και ήθελα να το δείξω και σε εσάς! Ξέρετε πέρα από το να ακούσουμε ένα μουσικό κομμάτι, μπορούμε να το δημιουργήσουμε και εμείς οι ίδιοι! Όχι όμως μόνο με τον τρόπο που φαντάζεστε, αλλά ζωγραφίζοντας το….!

Πατήστε εδώ για να γίνετε και εσείς ζωγραφο -μουσικοί!

Ζωγραφίστε και μετά ακούστε την ζωγραφιά σας! Καλή διασκέδαση!

 

Η νηπιαγωγός

Παναγιώτα Βελλή

 

Yπενθυμίζουμε ότι η μηδενική χρέωση μέσω κινητής τηλεφωνίας ισχύει μόνο για τον παρόντα ιστότοπο και για τους ιστότοπους που αναφέρονται στο δελτίο τύπου του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων.
Η προβολή περιεχομένου από άλλο ιστότοπο που έχει ενσωματωθεί στον παρόντα ιστότοπο (π.χ. video youtube) ή το άνοιγμα συνδέσμων που οδηγούν σε εξωτερικό περιεχόμενο δεν υπάγονται στη μηδενική χρέωση.