"10ο Νηπιαγωγείο Μυτιλήνης"

Ιστολόγιο για την ενημέρωση των γονέων

Η προσαρμογή στο σχολείο!!!

Σεπ 20235

 

388630444

Η περίοδος προσαρμογής στο σχολείο είναι ιδιαίτερη. γιατί στην ουσία προσαρμόζεται και το παιδί και οι γονείς του σε μια νέα συνθήκη. ειδικά η απομάκρυνση από το σπίτι φοβίζει ή αγχώνει πολύ και τις δύο πλευρές. 😰πάμε να δούμε μερικά σημεία που χρειάζεται να προσέξουμε από την αρχή:

-Το σχολείο δεν είναι φυλακή ή αγγαρεία! 🏫Αποφύγετε φράσεις όπως «Πρέπει να πας!», «Είσαι υποχρεωμένος – ή!», «Κι εγώ δεν θέλω να πάω για δουλειά, αλλά πάω!». το σχολείο είναι δικαίωμα και όχι υποχρέωση, θέλουμε το παιδί να πηγαίνει με χαρά.

-Θα μου λείψεις τόσο πολύ! 🥰Μην τονίζετε ΠΑΡΑ πολύ πόσο θα σας λείψει το παιδί όσο είναι σχολείο, γιατί από το άγχος μη σας βλέπει λυπημένη –ο, δε θα θέλει να πηγαίνει για να μη σας στενοχωρεί. Δοκιμάστε : Να περάσεις υπέροχα! Ανυπομονώ να μου πεις πώς τα πέρασες! Δώστε του μια αγκαλιά και ένα φιλί!❤️

-Μην το παρακάνετε με τις οδηγίες και τις συμβουλές. Μη φορτώσετε τα παιδιά με «Να είσαι ήσυχος!», «Να μη κτυπάς!», «Να ακούς τη δασκάλα!», «Να μη μιλάς!», κ.ά. γιατί θα είναι δύσκολο να μη σκέφτεται ότι σας απογοητεύει. κάντε συζητήσεις, λίγο-λίγο τη φορά και περιμένετε να πάρετε ανατροφοδότηση από τη δασκάλα για τη συμπεριφορά του μέσα στην τάξη και εκτός.🤓

-Βοηθήστε το να είναι ανεξάρτητο. Όσο πιο πολλή εξάσκηση κάνετε το πρώτο διάστημα, τόσο πιο νωρίς θα μπορεί μόνο του. Π.χ αποφύγετε το «Θα φτιάχνω εγώ την τσάντα σου κάθε μέρα» και πείτε «Έλα να τη φτιάχνουμε μαζί, να μάθεις να το κάνεις και μόνος – η σου σε λίγο». Το να περνάνε από τα χέρια σας όλα είναι ευθύνη που στην πορεία είναι αβάσταχτη.

-Κρατήστε τα αρνητικά συναισθήματά κρυφά. 😬Αποφύγετε να σας δει το παιδί να κλαίτε γιατί φεύγει από το σπίτι ή αγχωμένο – η, για το πρώτο διάστημα της προσαρμογής. Προσπαθήστε να τονίζετε τα θετικά στοιχεία και εμπειρίες που έχετε από τη δική σας παιδική ηλικία σχετικά με το σχολείο.

-Προσέχουμε τι λέμε για το σχολείο. 🤬Αποφύγετε να μιλήσετε άσχημα για τη δασκάλα – το σχολείο μπροστά στο παιδί, καταστρέφει την εικόνα που θα έχει για το σχολείο για πάντα. ακόμα και σε κάτι που σας παραξενεύει ή θυμώνει, πείτε «θα ρωτήσω την ίδια τη δασκάλα να καταλάβω γιατί το είπε-έκανε, μπορεί να υπάρχει παρεξήγηση, να έκανε λάθος, όλοι κάνουμε» και μιλήστε με το σχολείο ήρεμα.

-Δώσε χώρο και χρόνο. Μην περιμένετε να ενσωματωθεί το παιδί την πρώτη μέρα, η προσαρμογή μπορεί να κρατήσει εβδομάδες για το ίδιο, αλλά και για σας.

-Μην ξεχνάτε να υπενθυμίζετε «πόσο περήφανος – η είμαι για σένα, μεγαλώνεις και μαθαίνεις τόσα πολλά πράγματα!» «Κάθε μέρα γίνεσαι καλύτερος – ή»! ❤️

Καλή προσαρμογή σε μικρούς και μεγάλους!

(Από το Αναγνωστικό/Schoolmarius)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Η ώρα είναι

Σαν σήμερα

10/12: Παγκόσμια Ημέρα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων
Η Παγκόσμια Ημέρα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 10 Δεκεμβρίου, σε ανάμνηση της υπογραφής της Παγκόσμιας Διακήρυξης των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, που υπογράφτηκε από τη γενική συνέλευση του ΟΗΕ στις 10 Δεκεμβρίου 1948. Όραμα των εμπνευστών της, ένας κόσμος με δικαιώματα και ελευθερίες χωρίς διακρίσεις.
   - Σχετικές αναρτήσεις

Translate

Σεπτέμβριος 2023
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  

Το 10ο Νηπιαγωγείο Μυτιλήνης βρίσκεται στην περιοχή Σουράδα της Μυτιλήνης και συστεγάζεται με το 3ο Δημοτικό σχολείο, το Ειδικό Δημοτικό σχολείο και το Ειδικό Νηπιαγωγείο, στα κτίρια της πρώην Παιδαγωγικής Ακαδημίας Μυτιλήνης, γι’ αυτό και συχνά το   αποκαλούμε “Ακαδημία”!

Το σχολικό έτος 2023-2024 διδάσκουν οι εκπαιδευτικοί:

Μάχη Γκριζτιώτου (Προϊσταμένη-Πρωινό Τμήμα 2)

Δέσποινα Κομνηνού (Πρωινό Τμήμα 1-Ολοήμερο Τμήμα 1

Αιμιλία Χατζόγλου (Πρωινή Υποδοχή-Πρωινό Τμήμα 1)

Νόπη Αβραμίδου (Πρωινό Τμήμα 2-Ολοήμερο Τμήμα 2)

Μαίρη Βάρκα (Αγγλικά)

Σκοπός της προσχολικής αγωγής είναι η ολόπλευρη ανάπτυξη των νηπίων.
Τα παιδιά σήμερα καλούνται να ζήσουν, να εργαστούν και να συνεργαστούν σε ρηξικέλευθη εποχή και σε μία διαρκώς εξελισσόμενη και μεταβαλλόμενη κοινωνία.

1

Προτεραιότητά μας είναι μέσα από τη δημιουργική μάθηση να διαμορφώσουμε δημιουργικά -με κριτική σκέψη- άτομα, ικανά να ανταπεξέρχονται στις απαιτήσεις αυτής της ταχύτατα εξελισσόμενης κοινωνίας.

Υλοποιούμε όλες τις δράσεις που υποστηρίζονται από τις δομές της Α/θμιας Εκπαίδευσης (Εργαστήρια Δεξιοτήτων, Αγγλική γλώσσα και διευρύνουμε την επικοινωνία προς όλους τους κοινωνικούς άξονες και με τη συνεργασία του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων συμμετέχουμε ενεργά στην αναβάθμιση της εκπαίδευσης όλων των παιδιών, με σεβασμό στην Παράδοση και την Ιστορία του τόπου μας!

1

2

3

Θεωρούμε τη συνεργασία μεταξύ σχολείου και γονέων πολύ σημαντική, γι’ αυτό και επιδιώκουμε συστηματικά την αρμονική και εποικοδομητική επικοινωνία. Στην εκπαιδευτική και ανθρωπιστική αποστολή του σχολείου, οι γονείς είναι οι σημαντικοί αρωγοί του.
Οι τακτικές συγκεντρώσεις γονέων και κηδεμόνων, με στόχο την ενημέρωσή τους για διάφορα θέματα, οι καθημερινές αλλά και οι προγραμματισμένες ιδιαίτερες συναντήσεις των εκπαιδευτικών με τους γονείς, η συνεργασία με το Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων, η συχνή αποστολή email, μηνυμάτων και ατομικών σημειωμάτων, η επιμόρφωση γονέων από ειδικούς επιστήμονες για θέματα εκπαίδευσης των παιδιών και άλλες εκδηλώσεις κατά τη διάρκεια της χρονιάς, αποβλέπουν στο να καταστήσουν στενότερη την επικοινωνία και πιο αποδοτική τη συνεργασία ανάμεσα στο Σχολείο και τους γονείς!

σχολειο

Σας καλωσορίζουμε στην ιστοσελίδα μας, που δημιουργήθηκε το Δεκέμβριο του 2011 και από τότε ανανεώνεται συνεχώς. Σκοπός της η ενημέρωση των γονέων.
Αγαπητοί γονείς, το Ιστολόγιο σας δίνει τη δυνατότητα να ενημερώνεστε για τις δραστηριότητες των παιδιών σας και να συζητάτε μαζί τους για αυτές. Οι εικόνες λειτουργούν ως μέσο ανατροφοδότησης, αφού είναι το πιο φιλικό μέσο για τα παιδιά.

.jpg

20220923 143856

.jpg

Στοιχεία επικοινωνίας:

Τηλ. 2251043143.
email: mail@10nip-mytil.les.sch.gr


Log in



 


Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων