"10ο Νηπιαγωγείο Μυτιλήνης"

Ιστολόγιο για την ενημέρωση των γονέων

Λίγα ακόμα… πριν το ξεκίνημα!!!

Μάι 202031

Σε λίγες ώρες θα βρεθούμε ξανά στο αγαπημένο μας νηπιαγωγείο. Θα είναι λίγο διαφορετικό από αυτό που μέχρι τώρα γνωρίζαμε, αλλά με την ίδια αγάπη και φροντίδα για τα παιδιά μας!

Τα δύο Τμήματα του σχολείου μας έχουν χωριστεί σε δύο Υποτμήματα το καθένα  (συνολικά 4) που θα προσέρχονται στο νηπιαγωγείο εναλλάξ. Δευτέρα –Τετάρτη –Παρασκευή τα Υποτμήματα 1 και Τρίτη –Πέμπτη τα Υποτμήματα 2. Για να αποφύγουμε το συνωστισμό γονέων και μαθητών οι ώρες προσέλευσης και αποχώρησης θα είναι διαφορετικές, λόγω και της συστέγασής μας με τα Ειδικά σχολεία. Την πρώτη εβδομάδα, τα Υποτμήματα 1 και 2 του Τμήματος 1 θα προσέρχονται στις 8:15 και θα αποχωρούν στις 12:50, ενώ τα Υποτμήματα  1 και 2 του Τμήματος 2 θα προσέρχονται στις 8:30 και θα αποχωρούν στις 13:00. Την επόμενη εβδομάδα θα γίνει το αντίστροφο και ούτω καθεξής.

Η είσοδος θα γίνεται αποκλειστικά από την αυλή και ΟΧΙ μέσω του συστεγαζόμενου 3ου Δημοτικού σχολείου.

Οι γονείς σε καμία περίπτωση δεν θα εισέρχονται στις σχολικές αίθουσες, για το σκοπό αυτό η υπεύθυνη  νηπιαγωγός θα  παραλαμβάνει  και θα παραδίδει  τα νήπια έξω από αυτές, και συγκεκριμένα στο χώρο του νέου χλοοτάπητα που τοποθετήθηκε πρόσφατα και περιμένει τα παιδιά να τον εγκαινιάσουν! Προβλέπεται σταδιακή και με σειρά έξοδος των μαθητών στο προαύλιο.

Χρειαζόμαστε την κατανόηση, τη βοήθεια και τη συνεργασία σας, για να είναι όσο το δυνατόν πιο ομαλή η προσαρμογή των παιδιών σε αυτό το νέο σχολείο.

Τα νήπια  μόλις εισέρχονται στο νηπιαγωγείο  θα απολυμαίνουν τα χέρια τους με αντισηπτικό διάλυμα και θα  πλένουν τα χέρια τους ανά τακτά χρονικά διαστήματα, τουλάχιστον τρεις φορές κατά τη διάρκεια του Πρωινού Προγράμματος.  Εμείς  θα εκπαιδεύουμε τα νήπια στη χρήση αντισηπτικού διαλύματος κάθε φορά που θα αλλάζουν αντικείμενο ενασχόλησης στα κέντρα ενδιαφέροντος, ενώ  προβλέπεται  και η χρήση ατομικών υλικών (μαρκαδόροι, ψαλίδι, κόλλα, μολύβι, γόμα, κλπ).

Αναφορικά με τις δραστηριότητες που αναπτύσσονται στα τραπέζια εργασίας, καθώς και την ώρα του προγεύματος, έχουμε  φροντίσει  ώστε τα παιδιά να κάθονται διαγωνίως και δύο μόνο ανά τραπέζι εργασίας και με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη απόσταση μεταξύ τους.  Τα παιχνίδια και γενικότερα το παιδαγωγικό και εκπαιδευτικό υλικό κάθε Τμήματος έχει περιοριστεί σημαντικά  και θα αποσύρεται  μετά τη λήξη του προγράμματος, θα καθαρίζεται, θα απολυμαίνεται και θα επανατοποθετείται  προς χρήση των νηπίων.

Το σχολείο θα καθαρίζεται 2 φορές την ημέρα, μία αμέσως μετά το φαγητό και ενώ τα παιδιά θα βρίσκονται στην αυλή για διάλειμμα και άλλη μία μετά το πέρας του προγράμματος.

    

Τα διαλείμματα θα πραγματοποιούνται σε διαφορετικές ώρες για τα 2 Υποτμήματα που θα λειτουργούν ημερησίως και σε συνδυασμό με τα διαλείμματα των Τμημάτων των συστεγαζόμενων Ειδικών σχολείων, ώστε να μην συμπίπτουν.  Προβλέπεται σταδιακή και με σειρά έξοδος των μαθητών στο προαύλιο, διαφορετικοί χώροι για τους μαθητές κάθε Υποτμήματος στο προαύλιο, φυσικός αερισμός των αιθουσών ιδίως στο διάλειμμα και απαγόρευση παιχνιδιών με μπάλα. Παρακαλούμε θερμά να ελέγχετε τα παιδιά πριν φύγουν από το σπίτι και να μην παίρνουν μαζί τους στο σχολείο παιχνίδια, βιβλία  ή άλλα προσωπικά αντικείμενα, εκτός από την τσάντα με το δεκατιανό και το παγουρίνο τους. Το σχολείο έχει πλήρη επάρκεια σε αντισηπτικά, χαρτοπετσέτες κλπ.

Κάθε πρωί, πριν την προσέλευση στο σχολείο, θα γίνεται θερμομέτρηση των παιδιών από εσάς στο σπίτι. Στο παραμικρό ύποπτο σύμπτωμα (δέκατα, βήχας, μπουκωμένη μύτη, κόπωση, δυσκολία αναπνοής, διάρροια, εμετός) κρατάτε το παιδί στο σπίτι, ενημερώνετε την προϊσταμένη και θα το στέλνετε ξανά σχολείο, μόνον όταν  το επιτρέψει ο παιδίατρος.

Αν κατά την διάρκεια του προγράμματος του νηπιαγωγείου, ένα παιδί εμφανίσει κάποιο από τα παραπάνω συμπτώματα, θα ειδοποιηθείτε αμέσως, ώστε να έρθετε και να το παραλάβετε. Στο σχολείο έχει ορισθεί υπεύθυνη νηπιαγωγός για αυτές τις περιπτώσεις και έχει διαμορφωθεί αεριζόμενος  χώρος, ως χώρος αναμονής παιδιών που πιθανόν παρουσιάσουν συμπτώματα. Θα τηρείται επίσης ημερολόγιο όπου θα καταγράφονται όλα όσα κρίνονται απαραίτητα.

Είναι πολύ σημαντικό να εφαρμόζετε κι εσείς με τα παιδιά και εκτός σχολείου αυτά που θα μαθαίνουμε στο Νηπιαγωγείο για να τα εκπαιδεύσουμε μαζί σωστά, για τους σωστούς τρόπους προστασίας, να γίνουν υπεύθυνα ώστε να προστατεύουν τον εαυτό τους και τους άλλους.

Φυσικά μέσα από όλα αυτά θα παίξουμε και θα κάνουμε δραστηριότητες, έτσι ώστε  τα παιδιά να περάσουν καλά και να φύγουν χαρούμενα!

Εσείς, ενημερώστε τα παιδιά σας και προετοιμάστε τα, ότι δεν θα βρουν το Νηπιαγωγείο που άφησαν, αλλά οι δασκάλες τους θα είναι εκεί μαζί τους με όλη την αγάπη και το ενδιαφέρον, για να το κάνουν όσο πιο όμορφο και χαρούμενο γίνεται!!!

Στόχος μας -να ξέρετε- είναι να προστατέψουμε την υγεία τους και να τα κάνουμε να τα δούνε όλα αυτά σαν ένα καινούριο παιχνίδι, μόνο που αυτό το παιχνίδι θα πρέπει να συνεχίζεται όλο το 24ωρο. Θα προσπαθήσουμε να μην αγχωθούν περισσότερο από ότι ήδη έχουν αγχωθεί και θα τους μάθουμε ότι υπάρχουν πολλοί τρόποι να δείχνουμε την αγάπη και το ενδιαφέρον μας στους άλλους!

 Άλλωστε μια ολοκαίνουργια αυλή μας περιμένει! Όλο αυτό το διάστημα που τα σχολεία παρέμεναν κλειστά, εργαζόμενοι του Δήμου, εκπαιδευτικοί και γονείς δουλέψαμε πολύ -και με πολύ μεράκι- για να έχουμε αυτό το αποτέλεσμα. Χωρίς να έχουμε ακόμα ολοκληρώσει το σχέδιο που έχουμε στο μυαλό μας, έχουμε καταφέρει να έχουμε καινούργιο δάπεδο λείο και ομαλό, φρεσκοβαμμένα: περίφραξη – όργανα παιδικής χαράς –παγκάκια κλπ., παρτέρι με εσπεριδοειδή δέντρα, νέο χλοοτάπητα 50τμ, επιδαπέδια παιχνίδια και πολλά ακόμα που συνεχώς θα ομορφαίνουν τον χώρο και θα αποτελούν πόλο έλξης για τα παιδιά!!! Ευχαριστούμε θερμά όλους όσοι βοήθησαν και βοηθούν για να πραγματοποιηθεί ένα όνειρο πολλών χρόνων πίσω!

Αγαπητοί γονείς, θα ενημερώνεστε συχνά για ό,τι χρειαστεί και η επικοινωνία μας θα είναι διαρκής. Καλό ξεκίνημα και καλή συνέχεια σε όλους!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΑΝΑ ΜΗΝΑ

Η ώρα είναι

Translate

Μάιος 2020
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Το 10ο Νηπιαγωγείο Μυτιλήνης βρίσκεται στην περιοχή Σουράδα της Μυτιλήνης και συστεγάζεται με το 3ο Δημοτικό σχολείο, το Ειδικό Δημοτικό σχολείο και το Ειδικό Νηπιαγωγείο, στα κτίρια της πρώην Παιδαγωγικής Ακαδημίας Μυτιλήνης, γι’ αυτό και συχνά το   αποκαλούμε “Ακαδημία”!

Το σχολικό έτος 2023-2024 διδάσκουν οι εκπαιδευτικοί:

Μάχη Γκριζτιώτου (Προϊσταμένη-Πρωινό Τμήμα 2)

Δέσποινα Κομνηνού (Πρωινό Τμήμα 1-Ολοήμερο Τμήμα 1

Αιμιλία Χατζόγλου (Πρωινή Υποδοχή-Πρωινό Τμήμα 1)

Νόπη Αβραμίδου (Πρωινό Τμήμα 2-Ολοήμερο Τμήμα 2)

Μαίρη Βάρκα (Αγγλικά)

Σκοπός της προσχολικής αγωγής είναι η ολόπλευρη ανάπτυξη των νηπίων.
Τα παιδιά σήμερα καλούνται να ζήσουν, να εργαστούν και να συνεργαστούν σε ρηξικέλευθη εποχή και σε μία διαρκώς εξελισσόμενη και μεταβαλλόμενη κοινωνία.

1

Προτεραιότητά μας είναι μέσα από τη δημιουργική μάθηση να διαμορφώσουμε δημιουργικά -με κριτική σκέψη- άτομα, ικανά να ανταπεξέρχονται στις απαιτήσεις αυτής της ταχύτατα εξελισσόμενης κοινωνίας.

Υλοποιούμε όλες τις δράσεις που υποστηρίζονται από τις δομές της Α/θμιας Εκπαίδευσης (Εργαστήρια Δεξιοτήτων, Αγγλική γλώσσα και διευρύνουμε την επικοινωνία προς όλους τους κοινωνικούς άξονες και με τη συνεργασία του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων συμμετέχουμε ενεργά στην αναβάθμιση της εκπαίδευσης όλων των παιδιών, με σεβασμό στην Παράδοση και την Ιστορία του τόπου μας!

1

2

3

Θεωρούμε τη συνεργασία μεταξύ σχολείου και γονέων πολύ σημαντική, γι’ αυτό και επιδιώκουμε συστηματικά την αρμονική και εποικοδομητική επικοινωνία. Στην εκπαιδευτική και ανθρωπιστική αποστολή του σχολείου, οι γονείς είναι οι σημαντικοί αρωγοί του.
Οι τακτικές συγκεντρώσεις γονέων και κηδεμόνων, με στόχο την ενημέρωσή τους για διάφορα θέματα, οι καθημερινές αλλά και οι προγραμματισμένες ιδιαίτερες συναντήσεις των εκπαιδευτικών με τους γονείς, η συνεργασία με το Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων, η συχνή αποστολή email, μηνυμάτων και ατομικών σημειωμάτων, η επιμόρφωση γονέων από ειδικούς επιστήμονες για θέματα εκπαίδευσης των παιδιών και άλλες εκδηλώσεις κατά τη διάρκεια της χρονιάς, αποβλέπουν στο να καταστήσουν στενότερη την επικοινωνία και πιο αποδοτική τη συνεργασία ανάμεσα στο Σχολείο και τους γονείς!

σχολειο

Σας καλωσορίζουμε στην ιστοσελίδα μας, που δημιουργήθηκε το Δεκέμβριο του 2011 και από τότε ανανεώνεται συνεχώς. Σκοπός της η ενημέρωση των γονέων.
Αγαπητοί γονείς, το Ιστολόγιο σας δίνει τη δυνατότητα να ενημερώνεστε για τις δραστηριότητες των παιδιών σας και να συζητάτε μαζί τους για αυτές. Οι εικόνες λειτουργούν ως μέσο ανατροφοδότησης, αφού είναι το πιο φιλικό μέσο για τα παιδιά.

.jpg

20220923 143856

.jpg

Στοιχεία επικοινωνίας:

Τηλ. 2251043143.
email: mail@10nip-mytil.les.sch.gr


Log in



 


Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων