10ο Νηπιαγωγείο Μυτιλήνης

Ιστολόγιο για την ενημέρωση των γονέων

Η γιορτή των Χριστουγέννων στο 10ο Νηπιαγωγείο!!!

Δεκ 201817

Πρόσκληση

Σας περιμένουμε στη Χριστουγεννιάτικη γιορτή μας, για να παρακολουθήσετε την παράσταση:

«Ο Καρυοθραύστης»

στο θεατράκι του συστεγαζόμενου 3ου Δημοτικού σχολείου Μυτιλήνης, 

στις 19 Δεκεμβρίου 2018, στις 5:30 το απόγευμα. 

Ο Καρυοθραύστης λάμπει μες της Κλάρας το μυαλό

κι ένα αλλόκοτο παιχνίδι αρχίζει, μ’ έναν ποντικοστρατό!

Καλεσμένοι,  νεραϊδούλες, χιονάνθρωποι και χιονούλες,

λουλούδια και όμορφα πουλιά, γλυκά ζαχαρωτά, άρχοντες κι αφηγητές,

όλοι ζωντανεύουν και σκαρώνουν ιστορίες φανταστικές!!!!!!!!

Τα παιδιά και οι δασκάλες του 10ου Νηπιαγωγείου Μυτιλήνης

Ειρήνη Χλίμπου – Ανδρομάχη – Γκριτζιώτου – Δέσποινα Κομνηνού

Λίγα λόγια για το έργο

Ο Καρυοθραύστης είναι μπαλέτο σε δύο πράξεις του ρώσου συνθέτη Πιότρ Ιλίτς Τσαϊκόφσκι, ενώ το λιμπρέτο βασίζεται στη διασκευή του παραμυθιού «Ο Καρυοθραύστης και ο βασιλιάς των ποντικών» του Ε. Τ. Α. Χόφμαν, από τον Αλέξανδρο Δουμά.
Πρόκειται για την ιστορία του δώρου που έκανε στη μικρή Κλάρα ο νονός της, την παραμονή των Χριστουγέννων. Ήταν ένας κινούμενος στρατιώτης, που λειτουργεί ως καρυοθραύστης. Όταν η γιορτή τελειώνει και οι καλεσμένοι φεύγουν, η Κλάρα ξαναπηγαίνει στο ήσυχο πια σαλόνι για να «κοιμίσει» τον Καρυοθραύστη της. Καθώς το ρολόι χτυπά μεσάνυχτα, εκείνη αποκοιμάται και μεταφέρεται σε έναν παραμυθένιο κόσμο, όπου όλα τα παιχνίδια ζωντανεύουν και τελικά ρίχνονται στη μάχη με έναν στρατό ποντικών που εισβάλλει στο δωμάτιο. Ο Καρυοθραύστης όμως, κερδίζει τη μάχη και μεταμορφώνεται σε έναν όμορφο πρίγκιπα.
Στη δεύτερη πράξη η Κλάρα και ο πρίγκιπας – Καρυοθραύστης ξεκινούν για ένα μαγικό ταξίδι. Περιπλανούνται στη χώρα του Χιονιού και τη Λουλουδοχώρα, μέχρι να φτάσουν τελικά στη χώρα των Ζαχαρωτών, το βασίλειο του Καρυοθραύστη. Τότε ο Καρυοθραύστης της προτείνει……
Η πρεμιέρα της παράστασης δόθηκε στις 18 Δεκεμβρίου 1892 στο θέατρο Μαριίνσκι της Αγίας Πετρούπολης.

Από τότε έχουν γίνει πολλές παραστάσεις σε όλο τον κόσμο και μία από αυτές θα παρακολουθήσετε από τα παιδιά του 10ου Νηπιαγωγείου Μυτιλήνης, με πλούσια σκηνικά, κοστούμια, μουσική, χορό και πολλές εκπλήξεις!!!!!!!!

Αφήστε μια απάντησηΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΜΑΣ

DSC07728

Το 10ο Νηπιαγωγείο Μυτιλήνης βρίσκεται στην περιοχή Σουράδα της πόλης της Μυτιλήνης και συστεγάζεται με το 3ο Δημοτικό σχολείο, το Ειδικό Δημοτικό σχολείο και το Ειδικό Νηπιαγωγείο, στα κτίρια της πρώην Παιδαγωγικής Ακαδημίας Μυτιλήνης, γιαυτό και συχνά το   αποκαλούμε «Ακαδημία»!

Λειτουργούν δύο πρωινά τμήματα υποχρεωτικής φοίτησης και δύο προαιρετικά Ολοήμερα τμήματα.
Το σχολικό έτος 2019-2020 διδάσκουν οι Νηπιαγωγοί:

Δέσποινα Κομνηνού (Προϊσταμένη-1ο Ολοήμερο τμήμα),

Ανδρομάχη Γκριτζιώτου (1ο Πρωινό τμήμα),

Ειρήνη Χλίμπου (Πρωινή υποδοχή – 2ο Πρωινό τμήμα),

Ιωάννα Μπέση (2ο Πρωινό τμήμα – 2ο  Ολοήμερο τμήμα).

Σκοπός της προσχολικής αγωγής είναι η ολόπλευρη ανάπτυξη των νηπίων.
Τα παιδιά σήμερα καλούνται να ζήσουν, να εργαστούν και να συνεργαστούν σε μια ρηξικέλευθη εποχή, σε μια διαρκώς εξελισσόμενη και μεταβαλλόμενη κοινωνία. 

Προτεραιότητα του σχολείου μας είναι μέσα από τη δημιουργική μάθηση να διαμορφώνει κριτικά και δημιουργικά άτομα, ικανά να ανταπεξέρχονται στις απαιτήσεις αυτής της ταχύτατα εξελισσόμενης κοινωνίας. DSC09036

Το σχολείο μας υλοποιεί όλες τις δράσεις που υποστηρίζονται από τις δομές της Α/θμιας Εκπαίδευσης, διευρύνει την επικοινωνία προς όλους τους κοινωνικούς άξονες και συμμετέχει ενεργά στην αναβάθμιση της εκπαίδευσης όλων των παιδιών με σεβασμό στην Παράδοση και την Ιστορία. 

DSC02822

Το 10ο Νηπιαγωγείο Μυτιλήνης θεωρεί τη συνεργασία μεταξύ σχολείου και γονέων πολύ σημαντική, γι’ αυτό επιδιώκει συστηματικά να υπάρχει αρμονική και εποικοδομητική επικοινωνία. Στην εκπαιδευτική και ανθρωπιστική αποστολή του σχολείου, οι γονείς είναι οι σημαντικοί αρωγοί του.
Οι τακτικές συγκεντρώσεις γονέων και κηδεμόνων, με στόχο την ενημέρωσή τους για διάφορα θέματα, οι καθημερινές αλλά και οι προγραμματισμένες ιδιαίτερες συναντήσεις των εκπαιδευτικών με τους γονείς, η συνεργασία με τους εκπροσώπους των γονέων, η συχνή αποστολή ατομικών σημειωμάτων, η επιμόρφωση γονέων από ειδικούς επιστήμονες για θέματα εκπαίδευσης των παιδιών και άλλες εκδηλώσεις κατά τη διάρκεια της χρονιάς, αποβλέπουν στο να καταστήσουν στενότερη την επικοινωνία και πιο αποδοτική τη συνεργασία ανάμεσα στο Σχολείο και τις οικογένειες των παιδιών, με σκοπό την επίτευξη κοινών στόχων.

DSC02824

Το 10ο Νηπιαγωγείο Μυτιλήνης σας καλωσορίζει στην ιστοσελίδα του, που δημιουργήθηκε το Δεκέμβριο του 2011 και από τότε ανανεώνεται συνεχώς. Σκοπός της η ενημέρωση των γονέων.
Το Ιστολόγιο σας δίνει τη δυνατότητα να ενημερώνεστε για τις δραστηριότητες των παιδιών σας και να συζητάτε μαζί τους για αυτές τις δραστηριότητες. Οι εικόνες λειτουργούν ως μέσο ανατροφοδότησης, αφού είναι το πιο φιλικό μέσο για τα παιδιά.

DSC09025 DSC09032

Αν θέλετε να επικοινωνήσετε μαζί μας, τηλεφωνήστε μας στο 2251043143.
Αν θέλετε να επικοινωνήσετε μαζί μας ηλεκτρονικά, γράψτε μας στο mail@10nip-mytil.les.sch.gr

Σαν σήμερα

  1. 15/12/1828: Ο Ιωάννης Καποδίστριας συνιστά με θέσπισμα τα πρώτα δικαστήρια στην Ελλάδα.

Translate

Η ώρα είναι

Δεκέμβριος 2018
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
« Οκτ   Απρ »
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Σύνδεση 


Top
 
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων