"10ο Νηπιαγωγείο Μυτιλήνης"

Ιστολόγιο για την ενημέρωση των γονέων

Η γιορτή των Χριστουγέννων στο 10ο Νηπιαγωγείο!!!

Δεκ 201817

Πρόσκληση

Σας περιμένουμε στη Χριστουγεννιάτικη γιορτή μας, για να παρακολουθήσετε την παράσταση:

«Ο Καρυοθραύστης»

στο θεατράκι του συστεγαζόμενου 3ου Δημοτικού σχολείου Μυτιλήνης, 

στις 19 Δεκεμβρίου 2018, στις 5:30 το απόγευμα. 

Ο Καρυοθραύστης λάμπει μες της Κλάρας το μυαλό

κι ένα αλλόκοτο παιχνίδι αρχίζει, μ’ έναν ποντικοστρατό!

Καλεσμένοι,  νεραϊδούλες, χιονάνθρωποι και χιονούλες,

λουλούδια και όμορφα πουλιά, γλυκά ζαχαρωτά, άρχοντες κι αφηγητές,

όλοι ζωντανεύουν και σκαρώνουν ιστορίες φανταστικές!!!!!!!!

Τα παιδιά και οι δασκάλες του 10ου Νηπιαγωγείου Μυτιλήνης

Ειρήνη Χλίμπου – Ανδρομάχη – Γκριτζιώτου – Δέσποινα Κομνηνού

Λίγα λόγια για το έργο

Ο Καρυοθραύστης είναι μπαλέτο σε δύο πράξεις του ρώσου συνθέτη Πιότρ Ιλίτς Τσαϊκόφσκι, ενώ το λιμπρέτο βασίζεται στη διασκευή του παραμυθιού «Ο Καρυοθραύστης και ο βασιλιάς των ποντικών» του Ε. Τ. Α. Χόφμαν, από τον Αλέξανδρο Δουμά.
Πρόκειται για την ιστορία του δώρου που έκανε στη μικρή Κλάρα ο νονός της, την παραμονή των Χριστουγέννων. Ήταν ένας κινούμενος στρατιώτης, που λειτουργεί ως καρυοθραύστης. Όταν η γιορτή τελειώνει και οι καλεσμένοι φεύγουν, η Κλάρα ξαναπηγαίνει στο ήσυχο πια σαλόνι για να «κοιμίσει» τον Καρυοθραύστη της. Καθώς το ρολόι χτυπά μεσάνυχτα, εκείνη αποκοιμάται και μεταφέρεται σε έναν παραμυθένιο κόσμο, όπου όλα τα παιχνίδια ζωντανεύουν και τελικά ρίχνονται στη μάχη με έναν στρατό ποντικών που εισβάλλει στο δωμάτιο. Ο Καρυοθραύστης όμως, κερδίζει τη μάχη και μεταμορφώνεται σε έναν όμορφο πρίγκιπα.
Στη δεύτερη πράξη η Κλάρα και ο πρίγκιπας – Καρυοθραύστης ξεκινούν για ένα μαγικό ταξίδι. Περιπλανούνται στη χώρα του Χιονιού και τη Λουλουδοχώρα, μέχρι να φτάσουν τελικά στη χώρα των Ζαχαρωτών, το βασίλειο του Καρυοθραύστη. Τότε ο Καρυοθραύστης της προτείνει……
Η πρεμιέρα της παράστασης δόθηκε στις 18 Δεκεμβρίου 1892 στο θέατρο Μαριίνσκι της Αγίας Πετρούπολης.

Από τότε έχουν γίνει πολλές παραστάσεις σε όλο τον κόσμο και μία από αυτές θα παρακολουθήσετε από τα παιδιά του 10ου Νηπιαγωγείου Μυτιλήνης, με πλούσια σκηνικά, κοστούμια, μουσική, χορό και πολλές εκπλήξεις!!!!!!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ώρα είναι

Translate

Δεκέμβριος 2018
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
« Οκτ   Απρ »
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΜΑΣ

Το 10ο Νηπιαγωγείο Μυτιλήνης βρίσκεται στην περιοχή Σουράδα της Μυτιλήνης και συστεγάζεται με το 3ο Δημοτικό σχολείο, το Ειδικό Δημοτικό σχολείο και το Ειδικό Νηπιαγωγείο, στα κτίρια της πρώην Παιδαγωγικής Ακαδημίας Μυτιλήνης, γιαυτό και συχνά το   αποκαλούμε «Ακαδημία»!

Το σχολικό έτος 2020-2021 διδάσκουν οι Νηπιαγωγοί:

Ανδρομάχη Γκριζτιώτου (Προϊσταμένη-Πρωινό Τμήμα 1)

Όλγα Καραγιαννίδου (Πρωινό Τμήμα 1-Ολοήμερο Τμήμα 1)

Ειρήνη Χλίμπου (Πρωινή Υποδοχή-Πρωινό Τμήμα 2)

Ειρήνη Καραμπάση (Πρωινό Τμήμα 2-Ολοήμερο Τμήμα 2)

Δέσποινα Κομνηνού (Πρωινό Τμήμα 3)

Σκοπός της προσχολικής αγωγής είναι η ολόπλευρη ανάπτυξη των νηπίων.
Τα παιδιά σήμερα καλούνται να ζήσουν, να εργαστούν και να συνεργαστούν σε μια ρηξικέλευθη εποχή, σε μια διαρκώς εξελισσόμενη και μεταβαλλόμενη κοινωνία. 

Προτεραιότητά μας είναι μέσα από τη δημιουργική μάθηση να διαμορφώσουμε δημιουργικά -με κριτική σκέψη- άτομα, ικανά να ανταπεξέρχονται στις απαιτήσεις αυτής της ταχύτατα εξελισσόμενης κοινωνίας. 

DSC09036

Υλοποιούμε όλες τις δράσεις που υποστηρίζονται από τις δομές της Α/θμιας Εκπαίδευσης, και διευρύνουμε την επικοινωνία προς όλους τους κοινωνικούς άξονες, συμμετέχοντας ενεργά στην αναβάθμιση της εκπαίδευσης όλων των παιδιών, με σεβασμό στην Παράδοση και την Ιστορία του τόπου μας. 

DSC02822

Θεωρούμε τη συνεργασία μεταξύ σχολείου και γονέων πολύ σημαντική, γι’ αυτό και επιδιώκουμε συστηματικά την αρμονική και εποικοδομητική επικοινωνία. Στην εκπαιδευτική και ανθρωπιστική αποστολή του σχολείου, οι γονείς είναι οι σημαντικοί αρωγοί του.
Οι τακτικές συγκεντρώσεις γονέων και κηδεμόνων, με στόχο την ενημέρωσή τους για διάφορα θέματα, οι καθημερινές αλλά και οι προγραμματισμένες ιδιαίτερες συναντήσεις των εκπαιδευτικών με τους γονείς, η συνεργασία με το Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων, η συχνή αποστολή ατομικών σημειωμάτων, η επιμόρφωση γονέων από ειδικούς επιστήμονες για θέματα εκπαίδευσης των παιδιών και άλλες εκδηλώσεις κατά τη διάρκεια της χρονιάς, αποβλέπουν στο να καταστήσουν στενότερη την επικοινωνία και πιο αποδοτική τη συνεργασία ανάμεσα στο Σχολείο και τις οικογένειες των παιδιών.

DSC02824

Σας καλωσορίζουμε στην ιστοσελίδα μας, που δημιουργήθηκε το Δεκέμβριο του 2011 και από τότε ανανεώνεται συνεχώς. Σκοπός της η ενημέρωση των γονέων.
Αγαπητοί γονείς, το Ιστολόγιο σας δίνει τη δυνατότητα να ενημερώνεστε για τις δραστηριότητες των παιδιών σας και να συζητάτε μαζί τους για αυτές τις δραστηριότητες. Οι εικόνες λειτουργούν ως μέσο ανατροφοδότησης, αφού είναι το πιο φιλικό μέσο για τα παιδιά.

DSC09025 DSC09032

Στοιχεία επικοινωνίας:

Τηλ. 2251043143.
email: mail@10nip-mytil.les.sch.gr


Σύνδεση 


Top
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων