Συμμετοχή σε Περιβαλλοντική Δράση

Ευχαριστήρια επιστολή από την Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης

Μόλις σήμερα 19/1/2024 λάβαμε ευχαριστήρια επιστολή για  τη συμμετοχή μας στη δράση «Δέντρο λιχουδιά για ζωάκια και πουλιά» στο πλαίσιο του διεθνούς δικτύου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης «Μαθαίνω για τα Δάση», που υλοποιείται από την Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης και τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας. Η ΕΕΠΦ είναι ο εθνικός χειριστής των προγραμμάτων του Διεθνούς Ιδρύματος για την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση (FEE).

Η προσπάθεια μας ήταν να δημιουργήσουν τα παιδιά πρωτότυπες και ευρηματικές κατασκευές , στολίζοντας δέντρα τους σχολείου μας αλλά και δέντρα σε διπλανά πάρκα ή δασάκια με χειροποίητες βρώσιμες λιχουδιές, όπως γιρλάντες από ριζογκοφρέτες και ποπ κόρν, μήλα και αχλάδια στολισμένα με σπόρους, για τα πουλιά που τον χειμώνα με το κρύο δυσκολεύονται να βρουν την τροφή τους.

Με την δράση μας αυτή προσπαθήσαμε να εμφυσήσουμε στα παιδιά την σημαντική αξία της προστασίας του Περιβάλλοντος και να ενσωματώσουμε τις διαστάσεις της αειφορικής εκπαίδευσης για την καλλιέργεια συμπεριφορών, δεξιοτήτων και γνώσεων που συνιστούν πολιτισμικό όφελος για το τώρα και το μέλλον.

 

ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Η προετοιμασία των λιχουδιών για τα πουλιά ήταν χαρά και
εργασία από τα παιιδά !

1 π

Έτοιμες οι λιχουδιές να τοποθετηθούν στα δέντρα της αυλής του σχολείου μας!

2 π

 

Περιμένουμε τους φίλους μας τα πουλιά να έρθουν για να τους κάνουμε το τραπέζι .

3 π

 

 

Μουσική παράσταση διαδικτυακά στο Νηπιαγωγείο

Μια ξεχωριστή μουσική εμπειρία ζήσαμε σήμερα 18/1/2024 στο Νηπιαγωγείο μας ,παρακολουθώντας Διαδικτυακά την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης που μας παρουσίασε στο νέο της εκπαιδευτικό πρόγραμμα το οποίο  απευθύνεται στο σύνολο της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία ,το δημοφιλέστερο ίσως μουσικό παραμύθι στην ιστορία της κλασσικής μουσικής εργογραφίας «ο Πέτρος και ο Λύκος».

 Το παραμύθι γράφτηκε από τον σπουδαίο Ρώσο συνθέτη Σεργκέι Προκόφιεφ με σκοπό να διδάξει τα παιδιά σχετικά με το χαρακτήρα και τη χρήση των οργάνων της συμφωνικής ορχήστρας και να τα εξοικειώσει με αυτά αντιστοιχώντας κάθε χαρακτήρα του παραμυθιού με κάποιο συγκεκριμένο μουσικό όργανο. Καθώς οι χαρακτήρες του παραμυθιού αλληλεπιδρούν, συνδυάζονται αντίστοιχα και τα όργανα της ορχήστρας μέσα από την αριστοτεχνική γραφή του Προκόφιεβ.

Στην ιστορία του παραμυθιού, ο Πέτρος ζει στο σπίτι του παππού του στο δάσος και ως γενναίος νέος δεν φοβάται καθόλου τους κακούς λύκους. Αγνοώντας τις προειδοποιήσεις του παππού του τα βάζει με το λύκο, τον οποίο αιχμαλωτίζει με τη βοήθεια ενός πουλιού. Η γάτα (κλαρινέτο), η πάπια (όμποε), το πουλί (φλάουτο), ο παππούς (φαγκότο), οι κυνηγοί (πνευστά-κρουστά), ο λύκος (κόρνα) και ο Πέτρος (έγχορδα) πρωταγωνιστούν σε αυτή την πολυαγαπημένη ιστορία και διδάσκουν ευχάριστα, μαζί με τα ηχοχρώματα των αντίστοιχων οργάνων.

ο ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΙ Ο ΛΥΚΟΣ

 

 

Τα παιδιά πραγματικά μαγεύτηκαν τόσο από την παράσταση που παρακολούθησαν και την υπέροχη μουσική που άκουσαν ,που ζήτησαν τις αμέσως επόμενες μέρες  να δραματοποιήσουν το παραμύθι στην τάξη μας. Και αυτό θα γίνει!

Μια συγγραφέας στο σχολείο μας

 

Την Τρίτη  16/1/2024 και με αφορμή την συμμετοχή μας στον μαραθώνιο ανάγνωσης  από τις εκδόσεις Μεταίχμιο, είχαμε την χαρά να υποδεχτούμε  διαδικτυακά  στο σχολείο μας την συγγραφέα κ. Λίνα Σωτηροπούλου ,η οποία μας παρουσίασε με ευφάνταστο και διασκεδαστικό αλλά και διαδραστικό τρόπο το βιβλίο της «Πίκο και Λόλα» .

Οι δύο ήρωες του βιβλίου ,φίλοι και μαθητές στο ίδιο σχολείο ,έδειξαν στα παιδιά μας πόσο όμορφη είναι η ζωή στο σχολείο και πόσα πολλά και ωραία πράγματα μαθαίνουν σε αυτό.

Αλλά επίσης τους έμαθαν καινούργιες λέξεις και έννοιες όπως η Φιλία και η συνεργασία και την  πιο σπουδαία από όλες όπως η συγγραφέας είπε : «Τα Όνειρα».

Τα όνειρα που κάθε παιδί κάνει και που θα πρέπει να πραγματοποιεί στην ζωή του !

Σας ευχαριστούμε κ. Λίνα Σωτηροπούλου για την όμορφη εμπειρία που μας χαρίσατε.

            2 1                         1

Κοπή Βασιλόπιτας στο Νηπιαγωγείο 2024

Με μεγάλη χαρά δεχτήκαμε στο Νηπιαγωγείο μας ,την προσφορά του Συλλόγου γονέων ,ο οποίος μας έφερε  Βασιλόπιτα και ένα δώρο που αντιστοιχούσε στο φλουρί της πίτας .

Κόψαμε λοιπόν την Βασιλόπιτα μας και τυχερή ήταν η μαθήτρια μας Ελένη Τ. ,η οποία βρήκε το φλουρί και κέρδισε το δώρο ,ένα παιδαγωγικό παιχνίδι puzzle.

                                Γερή και τυχερή να είσαι πάντα Ελένη !! Καλή Χρονιά !!

 

Έπαινος για τη συμμετοχή του Νηπιαγωγείου στο διαγωνισμό ευχετήριας Χριστουγεννιάτικης κάρτας ΔΠΕ Λάρισας

Το 10ο Νηπιαγωγείο έλαβε έπαινο για την συμμετοχή του στον διαγωνισμό ευχητήριας κάρτας που διοργάνωσε η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας.

 

Η κάρτα που έφτιαξαν τα παιδιά με ζωγραφική και κολλάζ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗΣ ΚΑΡΤΑΣ ΠΡΩΤΟΒ

 

Ο έπαινος που λάβαμε 

εικονα επαινοσ χρ κ111

ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΤΙΚΕΤΑ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ

Απονεμήθηκε Ευρωπαϊκή Ετικέτα Ποιότητας στο 10ο Νηπιαγωγείο Λάρισας για το περσινό έργο eTwinning “Let’s Meet”.
Ευχαριστώ και πάλι τους μαθητές μου που εργάστηκαν με χαρά και ενθουσιασμό για αυτό το project και τους συνεργάτες μου από τις άλλες χώρες αλλά και την Ελλάδα ,με τους οποίους συνεργάστηκα !
ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΤΙΚΕΤΑ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΕΙΚΟΝΑ
ΕΙΚΟΝΑ ΕΤΙΚΕΤΩΝ LETS MEET
ΕΙΚΟΝΑ ΤΟ mail ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΕΤΙΚΕΤΑΣ 1

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ 2023

 

 Τα παιδιά περίμεναν με λαχτάρα  τα Χριστούγεννα  και στόλισαν το σχολείο  και το σπίτι τους με κατασκευές φτιαγμένες με πολλή αγάπη και ενθουσιασμό !!

ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ 2023

 

Καλή Χρονιά με ΥΓΕΙΑ ,ΑΓΑΠΗ ,ΧΑΡΑ !!