Αρχική » Γενικά » Ένα παράθυρο μικρό…

Εγγραφές για το Σχολικό Έτος 2024-2025

eggrafes mast 1
Μάρτιος 2023
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Translate

Ιστορικό

European Radio Logo

Σαν σήμερα

23/4: Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου
Στις 23 Απριλίου 1616 έφυγαν από την ζωή δύο μεγάλα ονόματα των γραμμάτων: ο ισπανός συγγραφέας του «Δον Κιχώτη» Μιγκέλ Ντε Θερβάντες και ο άγγλος δραματουργός Γουίλιαμ Σαίξπηρ. Με αφορμή το διπλό αυτό γεγονός, η UNESCO έχει καθιερώσει την 23η Απριλίου ως την Παγκόσμια Ημέρα του Βιβλίου.
   - Σχετικές αναρτήσεις

Ένα παράθυρο μικρό…

Ευχαριστούμε πολύ το Ίδρυμα Ωνάση για τη δωρεάν προσφορά του στο σχολείο μας της μουσικής συλλογής «Ένα παράθυρο μικρό» με τραγούδια και μελωδίες για παιδιά με και χωρίς Διαταραχή Αυτιστικού Φάσματος.

Το «Ένα παράθυρο μικρό» άνοιξε μελωδικά για παιδιά με και χωρίς Διαταραχή Αυτιστικού Φάσματος (ΔΑΦ), γονείς, παιδαγωγούς και φίλους. Ο μουσικοσυνθέτης Δημήτρης Παπαδημητρίου και ο ποιητής Μιχάλης Γκανάς,  δημιούργησαν μελωδίες και στίχους που, μέσα από ρυθμικά μοτίβα, έγιναν το δημιουργικό μέσο για να ενισχυθούν με ασφαλή και ευχάριστο τρόπο ο αυθορμητισμός και η ευέλικτη σκέψη. Έτσι, η χαρά, η φιλία και τα συναισθήματα γίνονται νότες και τραγούδια για όλα τα παιδιά και μαζί τραγουδάμε για να γίνει πιο εύκολη η κατανόηση απλών καθημερινών στιγμών, συναισθημάτων, αντιδράσεων, αλλά και για να μοιραστούμε τη ζωή μας με περισσότερη μουσική και έμπνευση.

Το Πρωινό Τμήμα 1 συμμετέχει στη δράση του Onassis Education με το τραγούδι “Η φιλία  μας να αντέξει”

Το Πρωινό Τμήμα 2 συμμετέχει στη δράση του Onassis Education με το τραγούδι “Ένα παράθυρο μικρό…”

Το Πρωινό 4 συμμετέχει στη δράση του Onassis Education με το τραγούδι “Πάρε με αγκαλιά”

Τέλος, ευχαριστούμε το Τμήμα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του Ιδρύματος για τα υπέροχα σχόλια που μας απέστειλε “(…) Γεμίσατε με όμορφες εικόνες το γραφείο μας, την οθόνη του υπολογιστή μας και κυρίως τις ψυχές μας” καθώς για εμάς λειτουργούν ενθαρρυντικά για τη συμμετοχή μας σε ανάλογες δράσεις. 


Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση