Ήρθαν τα Χριστούγεννα και η Πρωτοχρονιά!!!

0

Συγγραφέας: 10ο Νηπιαγωγείο Ευόσμου | Κατηγορία Χωρίς κατηγορία | , στις 05-01-2024

Κατά γενική ομολογία είναι η πιο αγαπημένη και χαρούμενη περίοδος όλων των παιδιών, μικρών και μεγάλων. Στολίσαμε τις τάξεις μας με χειροτεχνίες, στολίδια. Αστέρια με ευχές και Άγιους Βασίληδες. Ταράνδους και ξωτικά. Διαβάσαμε βιβλία για τη γέννηση του Χριστού, διαβάσαμε παραμύθια που πολλά από αυτά έφεραν οι μικροί μας μαθητές από το σπίτι για να τα μοιραστούν μαζί μας. Μιλήσαμε για τα ήθη και τα έθιμα της χώρας μας, τραγουδήσαμε τραγούδια και κάλαντα. Κάθε τμήμα οργάνωσε τη Χριστουγεννιάτικη γιορτή του. Οι γονείς αντάμειψαν με δυνατό χειροκρότημα τους μικρούς ηθοποιούς, χορευτές και τραγουδιστές μας. Και φυσικά ο Άγιος Βασίλης επισκέφτηκε αυτά τα υπέροχα παιδιά και τους μοίρασε δώρα και γλυκίσματα!!!!!!!! Καλή Χρονιά!!!!!!!

DSCN7258

DSCN7256

DSCN7267

1o εργαστήριο δεξιοτήτων

0

Συγγραφέας: 10ο Νηπιαγωγείο Ευόσμου | Κατηγορία Χωρίς κατηγορία | , στις 05-01-2024

Το πρώτο εργαστήριο δεξιοτήτων ξεκίνησε στις αρχές Οκτωβρίου και ολοκληρώθηκε στα τέλη Νοεμβρίου. Στόχος μας να δείξουμε πόσο αγαπάμε τα ζώα και να γίνουμε υπερασπιστές τους. Με αφορμή την ημέρα των ζώων ξεκινήσαμε το ταξίδι αυτό. Κάναμε κατασκευές για τα ζώα, δουλέψαμε με στένσιλ. Διαβάσαμε βιβλία ενημερωτικά και παραμύθια. Ψηφίσαμε το αγαπημένο μας ζώο- με αφορμή τις δημοτικές εκλογές-. Αναζητήσαμε στο διαδίκτυο πληροφορίες και ιστορίες. Μάθαμε για ζώα που κινδυνεύουν και συζητήσαμε τους τρόπους υπεράσπισής τους. Επισκέφτηκε την τάξη μας και μια χελώνα. Παίξαμε μαζί της , την ταϊσαμε και δόθηκε υπόσχεση ότι θα μας επισκεφτεί ξανά την άνοιξη. Παίξαμε παιχνίδια κινητικά και ήχων. Και αν υπήρχε διαθέσιμος χρόνος ακόμη θα ασχολούμασταν με τα ζωάκια… Αγαπημένο θέμα, αγαπημένες υπάρξεις…

DSCN7193

Επέτειος του Πολυτεχνείου

0

Συγγραφέας: 10ο Νηπιαγωγείο Ευόσμου | Κατηγορία Χωρίς κατηγορία | , στις 05-01-2024

Η  εξέγερση του Πολυτεχνείου είναι πάντα αφορμή για να συζητήσουμε έννοιες όπως ελευθερία, δημοκρατία, εκλογές, δικαιώματα και υποχρεώσεις. Διαβάσαμε βιβλία για τα γεγονότα εκείνων των ημερών. Παίξαμε κουκλοθέατρο, την Ντενεκεδούπολη και φτιάξαμε και τους ήρωες της για «παιχνίδι» στο σπίτι.

28 η Οκτωβρίου 1940

0

Συγγραφέας: 10ο Νηπιαγωγείο Ευόσμου | Κατηγορία Χωρίς κατηγορία | , στις 05-01-2024

Και φέτος γιορτάσαμε στο νηπιαγωγείο μας την Επέτειο του ΟΧΙ , μια μεγάλη επέτειο του έθνους μας. Συζητήσαμε  το τι γιορτάζουμε, είδαμε εικόνες, ακούσαμε ηχητικά ντοκουμέντα και τραγούδια. Επιπλέον, φτιάξαμε όμορφες κατασκευές και οργανώσαμε, κάθε τμήμα, τη γιορτούλα του με ποιήματα, τραγούδια και παρέλαση ανεμίζοντας την Ελληνική σημαία ψηλά. Επίσης, μιλήσαμε για την ειρήνη, την τραγουδήσαμε, τη ζωγραφίσαμε και τη βάλαμε πρώτη μας προτεραιότητα και επιλογή.

DSCN7362

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση