Οδηγίες προς τους γονείς…

Αγαπητοί μας γονείς, ο Αγιασμός για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς θα πραγματοποιηθεί στον αύλειο χώρο του σχολείου,  

τη Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2021 και ώρα 8:30 π.μ.

Oι μαθητές μας θα προσέλθουν με μάσκες και χωρίς τσάντες επιδεικνύοντας τη δήλωση του self test.

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε:

  • Ότι η διενέργεια αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self-test) είναι υποχρεωτική για τα νήπια/προνήπια και τους/τις μαθητές/τριες όλων των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Εξαιρούνται του μέτρου, τα παιδιά που έχουν ιστορικό νόσησης εντός του τελευταίου 6μήνου.
  • Η είσοδος των μαθητών/μαθητριών στο σχολείο γίνεται με επίδειξη και όχι προσκόμιση βεβαίωσης αρνητικού αποτελέσματος.
  • Ο υποχρεωτικός αυτοδιαγνωστικός έλεγχος διενεργείται δύο (2) φορές την εβδομάδα, προ Τρίτης και Παρασκευής και έως είκοσι τέσσερις (24) ώρες πριν από την προσέλευση στη σχολική μονάδα.
  • Κατ’ εξαίρεση, την πρώτη εβδομάδα λειτουργίας κάθε σχολικής μονάδας ο πρώτος αυτοδιαγνωστικόςέλεγχος (self test) διενεργείται έως και είκοσι τέσσερις (24) ώρες πριν την προσέλευση στη σχολική μονάδα, δηλαδή την Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου. Ο δεύτερος έλεγχος, συστήνεται να διενεργείται την 3η ημέρα μετά τον πρώτο, δλδ. την Τετάρτησύμφωνα με τη με αρ. πρωτ. Δ1α/ΓΠ.οικ. 53950/4-9-2021 (Β΄4054) ΚΥΑ.

Aπό 8/9/2021 έως 17/9/2021 μπορείτε να παραλάβετε 6 δωρεάν self test (για τις επόμενες 3 εβδομάδες λειτουργίας των σχολείων) από τα φαρμακεία.

  • Η χρήση κατάλληλης προστατευτικής μάσκας (υφασμάτινης ή απλής χειρουργικής) είναι υποχρεωτική για όλους/ες τους/τις μαθητές/τριες σε όλα τα τμήματα, τους εκπαιδευτικούς και το λοιπό προσωπικό, καθώς και για τους επισκέπτες των νηπιαγωγείων.

Ενημερωθείτε σχετικά με τη διαδικασία δήλωσης του test στην ιστοσελίδα: https://self-testing.gov.gr/

  ΝΑ ΘΥΜΑΜΑΙ:

Ας ευχηθούμε ότι είναι η τελευταία χρονιά που μας ταλαιπωρεί ο covid-19.

Καλή σχολική χρονιά με υγεία, δημιουργία και αισιοδοξία!

Οι Νηπιαγωγοί σας

CC BY-NC-ND 4.0 Αυτή η εργασία έχει άδεια χρήσης Creative Commons Αναφορά Δημιουργού – Μη Εμπορική Χρήση – Όχι Παράγωγα Έργα 4.0.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *