Μένουμε Σπίτι…Μαθαίνουμε Σπίτι! ( Γιορτή Της ΜΗΤΕΡΑΣ)

Καλημέρα Αγαπημένα μας παιδιά!!!

Ελπίζουμε να είστε όλοι καλά!

Σήμερα είναι ΠΕΜΠΤΗ 7  ΜΑΙΟΥ 2020

Ο μήνας μας είναι ΜΑΙΟΣ και η εποχή μας είναι ΑΝΟΙΞΗ

Σήμερα έξω έχει ΗΛΙΟ

Αν το σχολείο μας ήταν ανοιχτό, αυτές τις μέρες θα ετοιμαζόμασταν για μια μεγάλη γιορτή! Θα ετοιμάζαμε Δώρα, Κατασκευές, Ποιήματα και Τραγούδια για ένα πολύ σημαντικό πρόσωπο της ζωής μας….

Ένα πρόσωπο που αρχίζει από …Μ και γιορτάζει Κυριακή 10 ΜΑΙΟΥ!

Το μαντέψατε…;;; Ναι είναι η ….. Γιορτή της ΜΗΤΕΡΑΣ!!!

Γιορτάζει η μαμά σου, η μαμά μου, η μαμά μας, η μαμά σας και …

ΟΛΕΣ ΟΙ ΜΑΜΑΔΕΣ του κόσμου!!!

Μπορεί να είμαστε μακριά ο ένας από τον άλλον, δεν σημαίνει όμως ότι δεν θα προετοιμαστούμε, όπως κάνουμε κάθε φορά, για αυτήν την μέρα!

Τι είναι όμως  η Μαμά για τον καθένα μας; Τι νιώθουμε για την Μητέρα μας; Τι κάνει η Μανούλα για τα παιδιά της; Γιατί τελικά  γιατί την γιορτάζουμε;

Τι είναι ΜΑΝΑ:

“Η μάνα δεν είναι ένα πρόσωπο για να στηρίζεσαι πάνω του, αλλά εκείνη που σε βοηθάει να μη χρειάζεσαι στηρίγματα.”  (Ντόροθι Κάνφιλντ Φίσερ)

Τι κάνει η ΜΑΜΑ για μας:

 

Το ιστορικό της Γιορτής:

Η   «Γιορτή της Μητέρας « ή «Ημέρα της Μητέρας», είναι κινητή εορτή προς τιμήν της μητέρας και γιορτάζεται κάθε χρόνο την δεύτερη Κυριακή του μήνα Μάη.

Εγκαθιδρύθηκε τον 20ό αιώνα και προέρχεται από το αγγλικό και το αμερικάνικο κίνημα των γυναικών. Η Αμερικανίδα Ann Maria Reeves Jarvis διοργάνωσε για πρώτη φορά το 1865 ένα κίνημα με το όνομα Mothers Friendships Day και συναντήσεις με το όνομα Mothers Day Meetings, κατά τις οποίες οι μητέρες αντάλλασσαν απόψεις και εμπειρίες. Το 1870 η Julia Ward Howe διοργάνωσε μια εκδήλωση φιλειρηνικής συγκέντρωσης μητέρων με το σλόγκαν peace   and motherhood  (ειρήνη και μητρότητα) με σκοπό, τα παιδιά να μην στέλνονται στον πόλεμο.

Όλοι οι λαοί την ημέρα αυτή αποδίδουν φόρο τιμής και ευγνωμοσύνης στη Μάνα, στο μόνο πλάσμα που ξέρει να συγχωράει και που αγαπά αγνά, δυνατά και ειλικρινά.

Η μητέρα μας δίνει Ζωή, μας φροντίζει στις αρρώστιες μας, μας αγκαλιάζει όταν κλαίμε, μας διώχνει τους φόβους μας, στέκεται σε κάθε μας χαρά, πρόβλημα ή αδυναμία μας, μας πλένει, μας ταϊζει, μας δείχνει το δρόμο της ζωής…..! Για όλα αυτά και για τόσα άλλα….

Ας της πούμε ένα ΜΕΓΑΛΟ …..:

Κι ένα ακόμη πιο ΜΕΓΑΛΟ …..: 

Κι ένα ΔΩΡΟ πιο Γλυκό….:

 

  • Μπορείτε να Ζωγραφίσετε  μια όμορφη ζωγραφιά  και να γράψετε ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ και Σ’ ΑΓΑΠΩ ΜΑΜΑ…. κι ένα λουλουδάκι για δωράκι στη ΜΑΜΑ!

 

  • Κι ακόμη πιο καλά ιδέες για μια κατασκευή έστω κι από μακριά:

 

Ένα Όμορφο Παραμύθι για την Αγάπη της Μητέρας:

»Θα σ’ αγαπώ ό,τι κι αν γίνει’’  της Debi Gliori 

https://safeyoutube.net/w/9AVB 

Μάνα…Μητέρα…Μαμά..λέξη γλυκιά…

Κι …Αγαπημένη ….σε όλον τον κόσμο γυρισμένη:

 Όπως και να ΣΕ φωνάζουμε….η σχέση μας θα είναι πάντα ΜΟΝΑΔΙΚΗ!

Χρόνια Πολλά Μανούλα μας Γλυκιά !!!

Χρόνια Πολλά κι από εμάς Σε όλες εσάς….τις Υπέροχες ΜΑΝΟΥΛΕΣ μας!!!

Ευχαριστούμε τις πηγές μας:

http://dreamskindergarten.blogspot.com

https://edonipiagogeio.blogspot.com

Τάνια Μάνεση

Ανθή Ζήση

Pinterest

CC BY-NC-ND 4.0 Αυτή η εργασία έχει άδεια χρήσης Creative Commons Αναφορά Δημιουργού – Μη Εμπορική Χρήση – Όχι Παράγωγα Έργα 4.0.

Αφήστε μια απάντηση