2 Απριλίου Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου!!!

Γεια σας και πάλι!

2 Απριλίου σήμερα και όπως όλοι ξέρουμε κάθε χρόνο τέτοια μέρα,

γιορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου.

Η ημέρα αυτή καθιερώθηκε από το Διεθνές Συμβούλιο Βιβλίων για τη Νεότητα (International Board on Books for Young People-IBBY) το 1966,  με σκοπό να τονώσει την αγάπη για το διάβασμα και να στρέψει την προσοχή της ανθρωπότητας στη θεμελιώδη σημασία του παιδικού βιβλίου για την πολύπλευρη πνευματική ανάπτυξη του παιδιού.

Ημέρα για τον εορτασμό, επελέγη, η ημέρα γενεθλίων του σπουδαίου Δανού παραμυθά Χανς Κρίστιαν Άντερσεν (2 Απριλίου 1805).

«Ένα βιβλίο είναι ένα ανοιχτό παράθυρο στον κόσμο», είχε πει ο Νικηφόρος Βρεττάκος.  Ένα παράθυρο στην ιστορία, στη μυθολογία, στη σύγχρονη κοινωνική πραγματικότητα, στην καθημερινότητα του παιδιού: της ψυχαγωγίας, του παιχνιδιού, του έμμεσου προβληματισμού.

Με ένα βιβλίο, ο μικρός αναγνώστης, μπορεί να διευρύνει τους πνευματικούς του ορίζοντες και να ταξιδέψει σε ολόκληρο τον κόσμο, να γνωρίσει χώρες, διαφορετικούς ανθρώπους ανακαλύπτοντας, έτσι, καλύτερα τον εαυτό του και τους άλλους.

Το βιβλίο είναι ένας καθρέπτης που μέσα βλέπουμε τον εαυτό μας να συνομιλεί με τους ήρωες.

Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου λοιπόν και για να δούμε τα δικαιώματα του Μικρού Αναγνώστη, όπως αυτά διαμορφώθηκαν σε μια αφίσα διάσημη και αναγνωρίσιμη πια από τις εκδόσεις Μεταίχμιο.

Αφίσα Μεταίχμιο

Και με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Παιδικού Βιβλίου θα θέλαμε να μας στείλετε  φωτογραφίες από ένα βιβλίο που διαβάσατε και τις ζωγραφιές που κάνατε με ότι σας άρεσε από το βιβλίο.

Όπως κάνουμε κάθε φορά με τη δανειστική βιβλιοθήκη μας!

Περιμένουμε από όλους  ΑΜΕΣΗ ανταπόκριση!

Καλή Συνέχεια με δύναμη και δημιουργία!!!

 

 

CC BY-NC-ND 4.0 Αυτή η εργασία έχει άδεια χρήσης Creative Commons Αναφορά Δημιουργού – Μη Εμπορική Χρήση – Όχι Παράγωγα Έργα 4.0.

Αφήστε μια απάντηση