Αρχική » Ανακοινώσεις » Οι δράσεις μας στο eTwinning!

Άρθρα κατά κατηγορία

Οι δράσεις μας στο eTwinning!

etwinning large         chosen logo

Τη σχολική χρονιά 2023-2024, το σχολείο μας συμμετείχε σε Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα eTwinning, με τίτλο: «Interest Center», με συντονίστρια του έργου, την εκπαιδευτικό Σιούλη Αναστασία και με εταίρους σχολικές μονάδες από την Τουρκία και την Πορτογαλία.

Το έργο είχε 6μηνη διάρκεια, τους μήνες Δεκέμβριο με Μάιο, κατά τους οποίους δημιουργήθηκαν μέσα τις τάξεις 10 Κέντρα Μάθησης με τα εξής θέματα: Φρούτα, Επαγγέλματα, Πλανήτες, Σκάκι και Παιχνίδια Μυαλού, Αισθητήρια Όργανα, Ζώα, Το Σώμα Μας, Στοματική Υγιεινή, Παιχνίδια και Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας.

Οι μαθητές και μαθήτριές μας, είχαν τη δυνατότητα να εξερευνήσουν τα Κέντρα Μάθησης στο δικό τους χρόνο και να δράσουν με  ποικίλα υλικά. Το κάθε Κέντρο ήταν οργανωμένο με πληθώρα ερεθισμάτων σχετικών με το θέμα, όπως βιβλία, εικόνες, εκπαιδευτικό υλικό, μαθηματικά παιχνίδια, ψηφιακά εργαλεία, φύλλα εργασίας, εργαλεία και πολλά άλλα σχετικά υλικά.

Οι μαθητές μέσα από την επαφή με το υλικό γνώρισαν πολύπλευρα το κάθε θέμα, έκαναν υποθέσεις και ερωτήσεις σχετικά με αυτό και πολλές φορές τα Κέντρα Μάθησης ήταν η αφορμή να αναπτύξουμε περαιτέρω ένα θέμα που κέντρισε το ενδιαφέρον των παιδιών. Επιπλέον τα Κέντρα λειτουργούσαν και ως διαφοροποιημένη μάθηση καθώς ο κάθε μαθητής τα εξερευνούσε στο δικό του χρόνο, δρούσε με όποιο υλικό ήθελε και ανέπτυξε ατομικά ενδιαφέροντα και κλίσεις στα θέματα που τον ενδιέφεραν.

Πέρα από την ατομική εξερεύνηση οι μαθητές υλοποίησαν και συνεργατικές δράσεις μεταξύ τους αλλά και με τους ξένους εταίρους. Δημιούργησαν πληροφοριακά βίντεο για κάποια από τα θέματα και παρακολούθησαν τα βίντεο των ξένων μαθητών. Ακόμη συμμετείχαν σε τηλεδιάσκεψη με τους ξένους εταίρους και σε κοινή παραγωγή υλικού. Άκουσαν ξένες γλώσσες, ήρθαν σε επαφή με άλλους πολιτισμούς, είδαν ξένες τάξεις και εντόπισαν ομοιότητες και διαφορές μεταξύ των πολιτισμών.

Τα οφέλη μαθητών και εκπαιδευτικών από τη συμμετοχή μας στο ευρωπαϊκό έργο ήταν πολλά καθώς όλοι μας αναπτυχθήκαμε σε γνωστικό, κοινωνικοσυναισθηματικό και πολιτιστικό επίπεδο. Οι μαθητές αξιολόγησαν όλο το έργο και τις δράσεις του θετικά και εξέφρασαν την επιθυμία τους να συμμετέχουν ξανά σε παρόμοιο πρόγραμμα.

Παρακάτω παρουσιάζονται τα Κέντρα Μάθησης και οι δράσεις μας μέσα από βίντεο και αφίσες.

4. CHESS POSTER

7. OUR BODY POSTER

8. DENTAL HEALTH POSTER

TRAFFIC POSTER

 


Σχολιάστε

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση