Ήρθαν τα Χριστούγεννα και η Πρωτοχρονια (β΄μέρος)

Με αφορμή την ανάγνωση του παραμυθιού: « Φον Κουραμπιές εναντίον Κόμη Μελομακαρόνη» δοκιμάσαμε με κλειστά μάτια μελομακάρονα και κουραμπιέδες και προσπαθήσαμε να μαντέψουμε τι γλυκό τρώμε. Στη συνέχεια ψηφίσαμε το αγαπημένο μας χριστουγεννιάτικο γλυκό και τέλος χωριστήκαμε σε 2 ομάδες και παίξαμε σκυταλοδρομία προσπαθώντας να φάμε το γλυκό χρησιμοποιώντας μόνο το στόμα μας!!!

Γίναμε χιονάνθρωποι με τεντωμένα χέρια και αφού φτιάξαμε χιονόμπαλες από χαρτί τα υπόλοιπα παιδιά προσπαθούσαν να στοχεύσουν το μέρος του σώματος που τους έδινε το παράγγελμα.

Παίξαμε με τους αριθμούς 1-10 παρέα με ένα χιονάνθρωπο και τα αριθμημένα καπέλα του. Κάθε παιδί διάλεγε ένα καπέλο που ήταν γυρισμένο από την ανάποδη πλευρά και τοποθετούσε στο σώμα του χιονάνθρωπου τόσα πομ πον όσα του υποδείκνυε ο αριθμός του καπέλου.

Ντύσαμε τον Άι- Βασίλη με τη βοήθεια ζαριού και του γράψαμε γράμμα για να του ζητήσουμε να μας φέρει το δώρο μας. Ταΐσαμε και το αγαπημένο του ελαφάκι, τον Ρούντολφ, με λέξεις ( διαλέγοντας τη σωστή εικόνα ανάλογα με το αρχικό γράμμα).

Φτιάξαμε βιβλιαράκι με τις 5 αισθήσεις των Χριστουγέννων και κορνίζες-λαμπιόνια με τις φωτογραφίες μας.

031

Αφήστε μια απάντηση