Εδώ Πολυτεχνείο!!!

Διαβάσαμε τη Ντενεκεδούπολη, βρήκαμε τα φαγητά που ζήτησε να φάει ο «Λαδένιος» και γράψαμε κάτω από το καθένα τις ποσότητες. Ψηφίσαμε τον αγαπημένο μας ήρωα συμπληρώνοντας πίνακα διπλής εισόδου και ακούσαμε το τραγούδι της Ντενεκεδούπολης. Παίξαμε με το «Λαδένιο» και τις διαταγές του: Ένα παιδί έγινε ο αρχηγός μας (Λαδένιος) και μας έδινε διάφορα προστάγματα που οι υπόλοιποι έπρεπε να τα εκτελέσουμε.

Ακούσαμε το πολύ αγαπημένο τραγούδι: «Τα παιδιά ζωγραφίζουν στον τοίχο».  Το τραγουδήσαμε καθισμένοι στον κύκλο και τα  παιδιά είχαν στο χέρι τους από μια εικόνα σχετική με το τραγούδι.  Κάθε φορά που λέγαμε τη λέξη που αντιστοιχούσε στην εικόνα τους έπρεπε να σηκωθούν όρθια. Διαβάσαμε το τραγούδι μέσα από το εικονόλεξο του και αντιστοιχήσαμε καρτέλες με τη σωστή εικόνα. Στο τέλος ζωγραφίσαμε και διακοσμήσαμε την εικόνα: « Τα παιδιά ζωγραφίζουν στον τοίχο δυο καρδιές και έναν ήλιο στη μέση».

Από την πρώτη μου ιστορία του Φ. Μανδηλαρά διαβάσαμε: « Η εξέγερση του Πολυτεχνείου». Ανασυνθέσαμε το σύνθημα: ΕΔΩ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ  και το ζωγραφίσαμε. Τα παιδιά έφτιαξαν επίσης το κτίριο του Πολυτεχνείου στην αυλή με τουβλάκια και κώνους. Ακούσαμε το τραγούδι:  « Ένα το χελιδόνι» και φτιάξαμε τα περιστέρια της ειρήνης. Παρακολουθήσαμε επίσης ένα πολύ συγκινητικό animation: «12410 και ένα Τριαντάφυλλο»  που μας έδωσε αφορμή για προβληματισμό και συζήτηση.

 

 

Αφήστε μια απάντηση