Ο παπππούς και η γιαγιά γιορτάζουν!!!


Η 1η Οκτωβρίου είναι μια ιδιαίτερη ημέρα επειδή έχουν την τιμητική τους οι παππούδες και οι γιαγιάδες. Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Τρίτης Ηλικίας τα παιδιά μιλήσανε για τον παππού και τη γιαγιά. Ο παππούς και η γιαγιά, για όσους τους έχουν, είναι απίστευτη βοήθεια στις μέρες μας! Είναι εκείνοι που θα προσέξουν και θα φροντίσουν τα εγγόνια τους, είναι εκείνοι που θα μαγειρέψουν μαζί, χυμούς, εκείνοι που θα παίξουν μαζί τους και θα τα κάνουν να γελάσουν, θα τα διασκεδάσουν, είναι εκείνοι που θα κάνουν χατίρια αλλά και θα μαλώσουν εκεί που χρειάζεται… Όλα αυτά είπαν τα παιδιά για τους παππούδες και τις γιαγιάδες τους στην ερώτηση «Πόσο τους αγαπάτε και γιατί;»

Είδαμε πίνακες   του Γιώργου Ιακωβίδη και του Νικολάου Λύτρα που απεικονίζει, αυτές τις δύο ακραίες ηλικίες και την ξεχωριστή σχέση που αναπτύσσουν.

Τα πρώτα βήματα (Γιώργος Ιακωβίδης)

Η Αγαπημένη της γιαγιάς (Γ.Ιακωβίδης)

Παππούς και εγγόνια (Νικόλαος Γύζης)

Γιαγιά χορεύει με τα εγγόνια της (Νικόλαος Γύζης)

Παππούς και εγγονός (Νικόλαος Γύζης)

Παππούς με δυο εγγόνια (Νικόλαος Γύζης)

Παρατηρήσανε τους πίνακες αφού χωριστήκανε σε ζευγάρια και κάθε ζευγάρι παρουσίαζε, περιέγραφε τι απεικόνιζε ο πίνακας  στα υπόλοιπα παιδιά. Αφού παρουσίασαν όλα τα ζευγάρια στη συνέχεια ψήφισαν τον αγαπημένο τους πίνακα. Όλοι οι πίνακες άρεσαν στα παιδιά και κάποιοι συγκέντρωσαν περισσότερους ψήφους και κάποιοι λιγότεροι αλλά κανένας δεν έμεινε χωρίς ψήφο.

Ασχοληθήκαμε με τον πίνακα “Τα πρώτα βήματα”. Αφού είχα κόψει σε τέσσερις οριζόντιες λωρίδες τον πίνακα τα παιδιά κλήθηκαν να ενώσουν τις λωρίδες για να σχηματιστεί ο πίνακας.