Λουλούδια ….χρώματα..

 

Ο Μάιος, είναι πράγματι  ο μήνας της χαράς , της άνθισης , των χρωμάτων και των αρωμάτων. Αυτό το μήνα η φύση ξυπνά και ομορφαίνει!!!

Συζητήσαμε για τις αλλαγές του κήπου, το στόλισμα των δέντρων, τα χρώματα του ουρανού. Είδαμε πως υπάρχουν πολλά λουλούδια. Τα λουλούδια έχουν διάφορα χρώματα ή καλύτερα υπάρχουν λουλούδια σε όλα τα χρώματα.  Υπάρχουν λουλούδια που τα φυτεύουν οι άνθρωποι στον κήπο τους όπως τριαντάφυλλο, ορτανσία, πανσές. Υπάρχουν λουλούδια που φυτρώνουν μόνα τους και λέγονται αγριολούλουδα όπως παπαρούνα, μαργαρίτα. Στη συνέχεια τα παιδιά ζωγράφισαν το αγαπημένο τους λουλούδι και έγραψαν το όνομά του.

Λουλούδια - Φακίνου Ευγενία | Public βιβλία

 

ΦΑΚΙΝΟΥ, ΕΥΓΕΝΙΑ - Εκδόσεις ΚΕΔΡΟΣ - Ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο - Βιβλια για όλους

Γίναμε επιστήμονες φυσικοί και γνωρίσαμε το τριχοειδές φαινόμενο εξαιτίας του οποίου τα χάρτινα λουλουδάκια μας άνθισαν μπροστά στα μάτια μας. Το νερό διεισδύει, εξαιτίας του τριχοειδικού φαινομένου, στους μικρούς κενούς χώρους που υπάρχουν ανάμεσα στις ίνες του χαρτιού και το φουσκώνει. Έτσι οι πτυχώσεις ανοίγουν και το λουλούδι «ανθίζει».

Ενθουσιαστήκαμε τόσο με το πείραμα και το επαναλάβαμε.

 

Διαβάσαμε ένα, πραγματικά τρυφερό παραμύθι  “Ο Μικρός Βασιλιάς των Λουλουδιών” αλλά  είναι μόνος. Του λείπει μια πριγκίπισσα… Σελίδα τη σελίδα, ένας κήπος ανθίζει κι ο μικρός βασιλιάς βρίσκει την ευτυχία μέσα σε μια τουλίπα

Ο μικρός βασιλιάς των λουλουδιών - Skroutz.gr

Ταξιδέψαμε κι εμείς μαζί με το μικρό βασιλιά και επειδή μας άρεσε η ιστορία αναρωτηθήκαμε τι έγινε μετά, τι έκαναν μαζί. Τα παιδιά έγιναν μικροί συγγραφείς και εικονογράφοι. Κάθε παιδί επέλεξε ποια σκηνή της ιστορίας ήθελε να ζωγραφίσει. Στη συνέχεια κάναμε την ιστοριογραμμή της ιστορίας με την διαδοχή των γεγονότων. 

Διαβάστε την ιστορία με εικονογράφηση των παιδιών!!!

Η περιπέτεια του μικρού βασιλιά και της βασίλισσας στην ζούγκλα!!

  Η Άνοιξη και τα λουλούδια ενέπνευσαν πολλούς καλλιτέχνες, ζωγράφους ποιητές κλπ. να δημιουργήσουν σπουδαία έργα!!!!Αποφασίσαμε να γνωρίσουμε την  εικαστικό Georgia O Keefe.Η Τζόρτζια Ο’Κιφ ήταν Αμερικανίδα ζωγράφος. Η Τζόρτζια Ο’Κιφ γεννήθηκε στο Σαν Πρέρι, Ουισκόνσιν. Είναι γνωστή για τα τοπία της και τους πίνακες λουλουδιών της ερήμου, που συχνά ερμηνεύονται σαν σύμβολα γιονί.

 

Τα παιδιά εμπνεύστηκαν και ζωγράφισαν τα δικά τους λουλούδια χρησιμοποιώντας λαδοπαστέλ για το περίγραμμα και νερομπογιές.

Θαυμάστε τα έργα τους!!!

 

Το τραγούδι της άνοιξης –Ελεωνόρα Ζουγανέλη/Ευριπίδης Ζεμενίδης