Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων

 

page 0001

Στις 4 Οκτωβρίου γιορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων

Η Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων πρωτογιορτάστηκε το 1931 σ’ ένα συνέδριο περιβαλλοντιστών στη Φλωρεντία, ως ένας τρόπος για την ευαισθητοποίηση κοινού και ειδικών για τα υπό εξαφάνιση ζώα. Από τότε, η γιορτή διευρύνθηκε και περιλαμβάνει όλα τα είδη του ζωικού βασιλείου.  

To 1978 υπογράφηκε στο Παρίσι η Διεθνής Διακήρυξη των Δικαιωμάτων των Ζώων. Η Διεθνής Διακήρυξη των Δικαιωμάτων των Ζώων περιλαμβάνει 14 άρθρα τα οποία κατοχυρώνουν τα δικαιώματα των ζώων ως προς το σεβασμό του ανθρώπου στη ζωή και το θάνατό τους, τη φυσική αναπαραγωγή τους, τη φροντίδα τους, τις σωστές συνθήκες διαβίωσής τους, την προστασία τους, τη μη κακοποίηση ή θανάτωσή τους και τη μη εκμετάλλευσή τους για κερδοσκοπικούς ή πειραματικούς λόγους.

Τα παιδιά μιλήσανε για τα κατοικίδια τους, την φροντίδα που χρειάζονται το συναισθηματικό δεσμό που αναπτύσσουν μαζί τους καθώς και για τα δικαιώματά τους, στις ανάγκες τους, στην κακομεταχείριση, στις υποχρεώσεις που έχουμε απέναντι τους, αλλά  και στο τι πρέπει να γίνει, ώστε όλα τα ζώα να ζουν όπως πραγματικά τους αξίζει, με φροντίδα και αγάπη!

Παρακολουθήσαμε το παραπάνω βίντεο.  συζητήσαμε, αναλύσαμε, αναφερθήκαμε στη Διεθνή Διακήρυξη των Δικαιωμάτων των Ζώων (1978) … 

Ζωγραφίσαμε τα δικαιώματά των ζώων!

IMG 1639  

IMG 1642

IMG 1643

IMG 1644 

IMG 1645

IMG 1646

IMG 1640 1

Γίναμε ντετέκτιβ και με τον μεγεθυντικό φακό εντοπίσαμε τα ζωάκια που είχαν συρρικνωθεί.

IMG 1631

IMG 1632

IMG 1633

IMG 1634

Παρακολουθήσαμε ένα animation που ονομάζεται “Πιπ” και έχει ως ήρωα ένα κουταβάκι που ήθελε να γίνει σκύλος οδηγός.

Τα παιδιά του ολοήμερου δημιούργησαν μια αφίσα με τα δικαιώματα των ζώων.

IMG 1647