O Νοέμβριος μας φέρνει το …. Πολυτεχνείο!

 

Λίγες μέρες πριν την επέτειο του Πολυτεχνείου αξιοποιήσαμε το παρακάτω βίντεο και γνωρίσαμε τα γεγονότα:

 

Ακούσαμε και επεξεργαστήκαμε το πολύ αγαπημένο τραγούδι: «Τα παιδιά ζωγραφίζουν στον τοίχο». Διαβάσαμε το τραγούδι μέσα από το εικονόλεξο του και αντιστοιχήσαμε καρτέλες με τη σωστή εικόνα. Στο τέλος ζωγραφίσαμε και διακοσμήσαμε την εικόνα: « Τα παιδιά ζωγραφίζουν στον τοίχο δυο καρδιές και έναν ήλιο στη μέση».

 

Συνεχίσαμε μέσα από το βιβλίο ” Η κυρά Δημοκρατία”  όπου μας βοήθησε να κατανοήσουμε καλύτερα τις έννοιες Δημοκρατία-Δικτατορία.

Την κυρά Δημοκρατία όλοι την αγαπούν στο μικρό χωριό, γι’ αυτό τη διάλεξαν για αρχηγό. Τι θα συμβεί όμως όταν η κυρία Ρία η Δικτατορία πάρει με τη βία όλη την εξουσία; Μπορούν οι άνθρωποι να ζήσουν ευτυχισμένοι χωρίς τη Δημοκρατία; 

Το βιβλίο κέντρισε το ενδιαφέρον και την περιέργεια των παιδιών. Τα παιδιά έκαναν υποθέσεις, φαντάστηκαν τα χαρακτηριστικά και το χαρακτήρα από τις δυο ηρωίδες του βιβλίου, έκαναν συγκρίσεις, ερμήνευσαν τις πράξεις των δυο κεντρικών χαρακτήρων του βιβλίου καθώς και αντέδρασαν συναισθηματικά απέναντί τους αλλά και εξωτερίκευσαν τις σκέψεις τους.

Συνεχίζεται…

Ελπίζουμε να γιορτάσουμε στις τάξεις τις υπόλοιπες γιορτές της σχολικής χρονιάς!!