Τα ζώα γιορτάζουν!!!

Η Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων πρωτογιορτάστηκε το 1931 σ’ ένα συνέδριο περιβαλλοντιστών στη Φλωρεντία, ως ένας τρόπος για την ευαισθητοποίηση κοινού και ειδικών για τα υπό εξαφάνιση ζώα. Από τότε, η γιορτή διευρύνθηκε και περιλαμβάνει όλα τα είδη του ζωικού βασιλείου.
Η 4η Οκτωβρίου καθιερώθηκε ως Παγκόσμια Ημέρα Ζώων, επειδή συμπίπτει με τον εορτασμό της μνήμης του Αγίου Φραγκίσκου της Ασίζης, που έχει αναγορευτεί από την Καθολική Εκκλησία ως προστάτης των ζώων και του περιβάλλοντος.

Η Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων, στις 4 Οκτωβρίου, δεν είναι μέρα γιορτής, είναι μια μέρα να μας θυμίζει ότι ο τρόπος συμπεριφοράς μας απέναντι στα ζώα είναι μέτρο της ανθρωπιάς και τους πολιτισμού μας.

Παρακολουθήσαμε το παραπάνω βίντεο, προβληματιστήκαμε, συζητήσαμε, συγκινηθήκαμε……….

Με αφορμή αυτό το βίντεο μιλήσαμε για το αγαπημένο μας ζώο και τι ζωάκι έχουμε στο σπίτι.

Διαβάσαμε το παραμύθι με τίτλο “Ο Ξουτ” της Φωτεινής  Τσάμπρα – Ζωής  Μια απίστευτη περιπέτεια που έζησε ένα μικρό σκυλάκι.

Επιπλέον συζητήσαμε με τα παιδιά τι θα ήταν αυτό που θα έκανε ευτυχισμένο και χαρούμενο τον ΞΟΥΤ.Η συζήτηση  οδηγήθηκε σιγά σιγά στην προστασία των ζώων  και τι μπορούμε εμείς τα μικρά παιδιά να κάνουμε για αυτό όσο μπορούμε βέβαια. Η ιστορία του Ξουτ κέντρισε το ενδιαφέρον των παιδιών και συνεχίσαμε την επόμενη μέρα με την τοποθέτηση των εικόνων της ιστορίας στη σωστή χρονολογική σειρά.

Τέλος η  κατασκευή ενός σκύλου άρεσε πολύ στα παιδιά     .