Μαθαίνω το αρχικό μου γράμμα!!!

Δραστηριότητες με το όνομά μου………………

 

Διαβάσαμε το βιβλίο: Είμαι ένας βάτραχος μικρούλης ο Εμμανουήλ Α. Μπακακούλης” της Μαριανίνα Κριεζή

Φεύγω!!!! απάντησε ο μικρούλης Εμμανουήλ Α Μπακακούλης,

όλο τον κόσμο θα γυρίσω, να βρω σοφούς να τους ρωτήσω:

        .
το ΑΛΦΑ αυτό το κεφαλαίο σημαίνει τίποτα ωραίο ή τίποτα άλλο,
συμφορά μου, που μου ντροπιάζει τ όνομά μου….”
 

Με αφορμή το βιβλίο ασχοληθήκαμε με το όνομά μας ,πώς μας λένε, ποιο είναι το πρώτο γράμμα του ονόματός μας. Το όνομα τους αποτελεί την πρώτη λέξη που τους αρέσει να μαθαίνουν, να την αναγνωρίζουν και να την διαβάζουν. Στο νηπιαγωγείο, με κίνητρο το ενδιαφέρον τους  για το δικό τους όνομα και στη συνέχεια για το όνομα των φίλων τους, γίνεται η πρώτη επαφή με το γραπτό λόγοΠαίξαμε παιχνίδια με τις καρτέλες των ονομάτων και με το να αναγνωρίζουν  τα αρχικά τους γράμματα.  Δημιούργησαν ομάδες με κριτήριο το αρχικό γράμμα.

Χορεύουμε και… καθόμαστε στη ..σωστή καρέκλα, γινόμαστε πουλάκια, πετάμε και γυρνάμε στη…. φωλίτσα μας, γινόμαστε κυνηγοί θησαυρού (την καρτέλα με το αρχικό γράμμα) (Τα παιχνίδια επαναλαμβάνονταν αλλάζοντας τη θέση της καρτέλας με το αρχικό στις καρέκλες).

Η μάγισσα Αλφαβητούλα έκοψε τα αρχικά από τα ονόματά μας.

Τα παιδιά τα έβαλαν στη θέση τους.


 

 

 

 

 

 

 

 

Μιλήσαμε για τα ρομπότ. Τα παιδιά γνώρισαν το ρομποτάκι της τάξης, τη BeeBot τη μελισσούλα. Κάποια παιδιά από πέρυσι ήταν εξοικειωμένα με τη μελισσούλα. Κάποια παιδιά  ήθελαν εύκολες διαδρομές και άλλα πιο δύσκολες διαδρομές. Συνεργάστηκαν στον προγραμματισμό και κατάφεραν η Beebot να πάει σε όλα τα αρχικά γράμματα των παιδιών. Η δραστηριότητα αυτή άρεσε πολύ στα παιδιά! και τα ίδια ζήτησαν να επαναληφθεί.!!!!

   

  

Παζλ με το όνομά μας!!!!

Συνθέσαμε τις φωνούλες για να σχηματιστεί το όνομά μας!!!

    

 

Ζωγραφίσανε, βάψανε  και στολίσανε το αρχικό του ονόματός τους!!!!

Περάσαμε πολύ όμορφα, δημιουργικά και χρωματιστά!!!!