Εικόνα20

Το δεκατιανό που προτιμώ – ΔΙΑΤΡΟΦΗ περιβάλλον και υγεία

Το νηπιαγωγείο μας έφτιαξε ένα ανώνυμο ερωτηματολόγιο για τις διατροφικές συνήθειες που αφορούν το πρωινό και το δεκατιανό των παιδιών,   με αφορμή το Πρόγραμμά Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, με τίτλο:  «Μαθαίνω να αγαπώ, να φροντίζω και να προστατεύω το περιβάλλον που ζω», που υλοποιούμε  και τη συμμετοχή μας στο Δίκτυο «Ταπερίστας» και στη Δράση «Το δεκατιανό που προτιμώ».

Μπορείτε αν θέλετε να κάνετε κλικ στον παρακάτω σύνδεσμο ή στην παρακάτω εικόνα και να απαντήσετε μαζί με τα παιδιά σας. 

https://forms.gle/kuy36S6H4kwveytd9

0000000 ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛ ΔΙΑΤΡΟΦΗ

 

Στο νηπιαγωγείο μας, στα πλαίσια εφαρμογής Προγραμμάτων Σχολικών Δραστηριοτήτων,

υλοποιούμε το Πρόγραμμά Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, με τίτλο:

«Μαθαίνω να αγαπώ, να φροντίζω και να προστατεύω το περιβάλλον που ζω».

Οι μαθητές/τριες μαθαίνουν για τη σημασία του φυσικού περιβάλλοντος και της βιοποικιλότητας για τον άνθρωπο και ευαισθητοποιούνται σε σχέση με τη σπουδαιότητα της διατήρησης και προστασίας των οικοσυστημάτων. Έρχονται σε επαφή με την αγροτική καλλιέργεια και την ζωική παραγωγή και ενθαρρύνονται να υιοθετήσουν διατροφικές συνήθειες υγιεινές και περιβαλλοντικά ορθές που συνάδουν με τη βιωσιμότητα του περιβάλλοντος, μέσα από δράσεις στο σχολείο μας και σε συνεργασία με άλλα σχολεία και φορείς.

Εικόνα17

Εικόνα18

Το νηπιαγωγείο μας έχει ενταχθεί στο Σχολικό Δίκτυο Δράσης «Ταπερίστας».    Το δίκτυο «Ταπερίστας» απευθύνεται σε σχολεία, μαθητριες/ές και εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης όλων των Περιφερειακών Ενοτήτων της χώρας. Το θέμα του Δικτύου Δράσης  αφορά το σχολικό γεύμα – δεκατιανό των μαθητών/τριών, τον τρόπο προμήθειάς του, το σκεύος ή τη συσκευασία μεταφοράς του, την ποσότητα, ποιότητα και τη γεωγραφική εγγύτητα των υλικών, την επιλογή των κατάλληλων τροφίμων για τις ενεργειακές ανάγκες και την υγεία των μαθητών/τριών.

Το Σχολικό Δίκτυο Δράσης πραγματοποίησε δράση με τίτλο «Το δεκατιανό που προτιμώ», για τα Νηπιαγωγεία, που αφορούσε τόσο μαθητές/τριες και εκπαιδευτικούς όσο και γονείς.

Εικόνα12

Την Τρίτη 27/2/2024,  νηπιαγωγεία από όλη τη χώρα, συνδέθηκαν διαδικτυακά μέσω της πλατφόρμας Webex  με το ΚΕΠΕΑ Αρναίας, που είναι συντονιστής του Δικτύου.

Πρώτα έγινε ενημέρωση μαθητών/τριων από τον κύριο Πουλημενέα Δημήτριο, Διδάκτωρα Επιστήμης Διαιτολογίας-Διατροφής του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου και Διδάσκοντος στο Τμήμα Επιστήμης Διατροφής και Διαιτολογίας του Πανεπιστήμιου Πελοποννήσου.

Στη συνέχεια τα παιδιά συμμετείχαν στο εργαστήριο, «Ζωγραφίζω το δεκατιανό μου»

Εικόνα13

Εικόνα14

και κατά τη διάρκεια αυτού του εργαστηρίου οι γονείς που συμμετείχαν στη Δράση είχαν τη δυνατότητα να θέσουν ερωτήσεις στον κ Πουλημενέα και ακολούθησε συζήτηση.

Η δράση ήταν ενδιαφέρουσα και άρεσε πολύ στα παιδιά!

Ευχαριστούμε τους γονείς που συμμετείχαν!

Εικόνα15

 

Μπορείτε αν θέλετε να κάνετε κλικ στον παρακάτω σύνδεσμο και να απαντήσετε μαζί με τα παιδιά σας στο ανώνυμο ερωτηματολόγιο  που έφτιαξε το νηπιαγωγείο μας για τις διατροφικές συνήθειες που αφορούν το πρωινό και το δεκατιανό των παιδιών,  με αφορμή το Πρόγραμμά Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, με τίτλο: «Μαθαίνω να αγαπώ, να φροντίζω και να προστατεύω το περιβάλλον που ζω», που υλοποιούμε και τη συμμετοχή μας στο Δίκτυο «Ταπερίστας» και στη Δράση «Το δεκατιανό που προτιμώ».

https://forms.gle/kuy36S6H4kwveytd9

Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση