Δράση: «φτιάχνουμε ταΐστρες για τα πουλάκια του χειμώνα»

Στα πλαίσια των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων “Ενδιαφέρομαι και Ενεργώ – κοινωνική συναίσθηση και ευθύνη, κάνε πράξη τη συνεργασία και προσφορά” υλοποιούμε το πρόγραμμα «Εθελοντισμός – Νοιάζομαι και Δρω»   Μέσα από δραστηριότητες και δράσεις, τα παιδιά ενημερώνονται και ευαισθητοποιούνται για τη σημασία του εθελοντισμού, της προσφοράς και της αλληλεγγύης, ώστε να αποκτήσουν ενσυναίσθηση και να γίνουν ενεργοί πολίτες.

Συγκαλώντας το συμβούλιο της τάξης, τα παιδιά συζήτησαν για εθελοντικές δράσεις που μπορούν να πραγματοποιήσουν μόνα τους. Δράσεις αγάπης και προσφοράς.

Μετά από διάφορες ιδέες και προτάσεις, τα παιδιά αποφάσισαν να δημιουργήσουμε ταΐστρες για τα πουλιά του χειμώνα, σπουργίτια και άλλα.

Τα παιδιά συζήτησαν για τα υλικά από τα οποία θα κατασκευάζαμε τις ταΐστρες και κατέληξαν ότι θα πρέπει να είναι φιλικά στο περιβάλλον. Αποφασίστηκε λοιπόν να φτιάξουμε ταΐστρες από χαρτόνι (χάρτινα κουτιά από χαρτομάντηλα) και από κουκουνάρια. Στη συνέχεια τα παιδιά συζήτησαν για την τροφή των πουλιών και αποφάσισαν να συγκεντρώσουμε σπόρους, πίτουρα, δημητριακά κ.α. ότι είχε καθένας/καθεμιά στο σπίτι.

Εικόνα1

Αφού συγκεντρώσαμε τα υλικά, ετοιμάσαμε τις ταΐστρες.

Μέσα στα χάρτινα κουτάκια βάλαμε σποράκια και πίτουρα και τα κρεμάσαμε στη ροδιά του σχολείου μας, που μπορούμε να την παρατηρούμε από το παράθυρο.

Για τα κουκουνάρια κάναμε κάτι άλλο. Φέραμε φυτικό βούτυρο από το σπίτι και αφού το αφήσαμε έξω από το ψυγείο για να μαλακώσει, το ανακατέψαμε με σποράκια και δημητριακά, αλείψαμε με αυτό τα κουκουνάρια και τα κρεμάσαμε στις μουριές της αυλή μας.

Εικόνα2

Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση