Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών

top banner 2140 en GB
Γιορτάζουμε την Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών στις 26 Σεπτεμβρίου, διοργανώνοντας στο Νηπιαγωγείο μας εκδήλωση, στην οποία συμμετέχουν Νηπιαγωγεία από την Ελλάδα και την Κύπρο.
Αφού υλοποιήσαμε σχετική δράση με τα παιδιά του Νηπιαγωγείου (παρατήρηση του ευρωπαϊκού χάρτη, ακρόαση ηχητικών αρχείων με λέξεις σε διάφορες γλώσσες και εντοπισμός των ελληνικών λέξεων, αυτοκόλλητα με εκφράσεις σε διάφορε γλώσσες) και αναφερθήκαμε στην αξία της Φιλίας μέσα από εικόνες και την ανάγνωση ιστορίας, δημιουργήσαμε μια συνεργατική αφίσα, όπου κάθε σχολείο, έγραψε τη λέξη φιλία σε διαφορετική ευρωπαϊκή γλώσσα.
Η αφίσα «Ο χάρτης της φιλίας» δημιουργήθηκε στα πλαίσια της ευρωπαϊκής ημέρας γλωσσών (EDL) με τη συμμετοχή 13 σχολείων από Ελλάδα και Κύπρο!
Η λέξη που επιλέξαμε είναι η φιλία και το κάθε σχολείο την μετέφρασε στις παρακάτω γλώσσες:
Ιταλικά -Αγγλικά – Ρώσικα – Αλβανικά – Γερμανικά – Ουκρανικά – Τούρκικα – Βουλγάρικα – Γαλλικά – Ολλανδικά – Πορτογαλικά – Σουηδικά – Ρουμανικά
Το δικό μας σχολείο την δημιούργησε στην Αγγλική γλώσσα
English
Ευρωπαϊκή ημέρα γλωσσών
Η εκδήλωση μας προστέθηκε στον χάρτη στην επίσημη ιστοσελίδα της Ευρωπαϊκής Ημέρας των Γλωσσών #coeEDL  https://edl.ecml.at/Events/Map/tabid/4286/language/en-GB/Default.aspx
Screenshot 2023 09 29 182330
Τίτλος: Map of Friendship
2
1lara final LT

Αγιασμός

Την Δευτέρα 11/09/2023 στις 9:00 π.μ. θα πραγματοποιηθεί ο αγιασμός του 10ου Νηπιαγωγείου Νεάπολης στο χώρο των συστεγαζόμενων 8ου και 10ου Νηπιαγωγείων Νεάπολης.

Κατόπιν, θα πραγματοποιηθεί σύντομη ενημέρωση των γονέων στην αίθουσα του Νηπιαγωγείου από τους εκπαιδευτικούς.

images 2