Οδηγίες για τις ενδοσχολικές εξετάσεις

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,

σας αποστέλλουμε σημαντικές επισημάνσεις και οδηγίες σχετικά με τις επικείμενες ενδοσχολικές εξετάσεις και ζητάμε και την δική σας συνδρομή για την τήρησή τους, ώστε να ολοκληρωθεί χωρίς προβλήματα αυτή η τελική διαδικασία.

 

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΝΔΟΣΧΟΛΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

  • Η διάρκεια των γραπτών προαγωγικών και απολυτηρίων εξετάσεων είναι δίωρη, με εξαίρεση την Ελληνική Γλώσσα και των τριών τάξεων, όπου η εξέταση είναι τρίωρη.
  • Οι μαθητές / μαθήτριες οφείλουν να προσέρχονται στον χώρο του σχολείου 15 λεπτά πριν από την οριζόμενη ώρα έναρξης της εξέτασης.
  • Οι μαθητές / μαθήτριες απαγορεύεται να έχουν μαζί τους κινητά ή άλλες ηλεκτρονικές συσκευές, διορθωτικό (blanco), βιβλία, τετράδια και σημειώσεις. Αν έχουν μαζί τους κάτι από τα παραπάνω, τα παραδίδουν πριν την είσοδό τους στην αίθουσα εξέτασης.
  • Κατά τη διάρκεια της εξέτασης οι μαθητές / μαθήτριες οφείλουν να έχουν κόσμια συμπεριφορά και να συμμορφώνονται με τις οδηγίες – συστάσεις των επιτηρητών καθηγητών.
  • Μαθητής / μαθήτρια που φέρει απαγορευμένο αντικείμενο, αντιγράφει κατά τη διάρκεια της εξέτασης ή θορυβεί ή δολιεύεται με άλλο τρόπο την εξέτασή του, απομακρύνεται από την αίθουσα. Το γραπτό δοκίμιο βαθμολογείται με τον κατώτερο βαθμό μηδέν (0).
  • Μαθητής / μαθήτρια που απουσιάζει ή προσέρχεται μετά την ανακοίνωση των θεμάτων σε κάθε είδους εξέταση δεν γίνεται δεκτός σε αυτήν και βαθμολογείται από το Σύλλογο Διδασκόντων με τον κατώτερο βαθμό μηδέν (0).
  • Μαθητές /μαθήτριες που απουσιάζουν λόγω ασθενείας ή άλλου σημαντικού λόγου, εξετάζονται άλλη ημερομηνία εντός της συγκεκριμένης εξεταστικής περιόδου σε μέρα που θα ορίσει ο Σύλλογος Διδασκόντων. Η ασθένεια βεβαιώνεται από ιατρική γνωμάτευση. Απαιτείται αίτηση του κηδεμόνα ή του μαθητή αν είναι ενήλικος.
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση