Αρχική » 2022 » Οκτώβριος

Αρχείο μηνός Οκτώβριος 2022

Φωτογραφίες και βίντεο από την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου

(περισσότερα…)

Εορτασμός της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940

Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 27 Οκτωβρίου η σχολική μας γιορτή για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940.
Την εκδήλωση διοργάνωσαν τα παιδιά της ΣΤ’ τάξης του σχολείου μας, υπό την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών της τάξης τους.

Μετά από δύο χρόνια χωρίς σχολικές γιορτές για όλη την κοινότητά μας, ο σημερινός εορτασμός ήταν μια μοναδική στιγμή που θα θυμόμαστε για καιρό.
Το αποτέλεσμα συγκίνησε όλους μας και τα παιδιά του σχολείου το παρακολούθησαν με μεγάλο ενδιαφέρον.

Ακολουθούν φωτογραφίες και βίντεο από τη γιορτή:

(περισσότερα…)

9η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού

Στο πλαίσιο της 9ης Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού πραγματοποιήθηκε από το σχολείο μας εκπαιδευτική επίσκεψη στις εγκαταστάσεις του Champions Soccer Club στην Πυλαία την Παρασκευή 21 Οκτωβρίου. Τα παιδιά, υπό τις οδηγίες εξειδικευμένων γυμναστών και την υποστήριξη των εκπαιδευτικών του σχολείου μας, ήρθαν σε επαφή με διάφορα αθλήματα και δοκίμασαν σ’ αυτά τις δυνατότητές τους. Επιπλέον, στο τέλος της ημέρας τους δόθηκε η δυνατότητα για ελεύθερο παιχνίδι στο άθλημα της επιλογής τους.

Με απόφαση του Υπουργείου Παιδείας καθιερώθηκε η πρώτη Δευτέρα του Οκτωβρίου ως Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού. Την ημέρα αυτή δεν πραγματοποιούνται μαθήματα στα Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια της χώρας, αλλά διεξάγονται ενδοσχολικοί αγώνες αθλοπαιδιών, που συνδέονται με ένα κεντρικό «θεματικό άξονα» ευρύτερου μαθησιακού πεδίου, που υλοποιείται μέσα από τον σχολικό αθλητισμό.

Βασική επιδίωξη της Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού, σύμφωνα με το Υπουργείο Παιδείας, είναι οι μαθητές και οι μαθήτριες που συμμετέχουν «να αποκομίζουν από την κάθε διοργάνωση τα ιδιαίτερα στοιχεία της ευρύτερης παιδείας, που ο αθλητισμός μπορεί να προσφέρει μέσω της συμμετοχής, της προσπάθειας, του συναγωνισμού και της προσωπικής υπέρβασης».

Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό από την δράση:

(περισσότερα…)

Οκτώβριος 2022
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Ιστορικό

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση