Την Τετάρτη, 13/5/2026, η Γ΄ Τάξη του σχολείου μας στα πλαίσια των δράσεων που προάγουν τη Φυσική Αγωγή, τη βιωματική μάθηση και τη διάδοση των Ολυμπιακών αξιών, συμμετείχε με μεγάλο ενθουσιασμό στο «Μονοπάτι της Άθλησης και της Έμπνευσης: Μαθαίνω – Συμμετέχω – Ανακαλύπτω».
Τη δράση διοργάνωσε το Τμήμα αθλητισμού του Δήμου Λαμιέων σε συνεργασία με την Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία (ΕΘΝΟΑ) και την Περιφ. Δ/νση Εκπ/σης Στ. Ελλάδας, στο Χαλκιοπούλειο στάδιο Λαμίας.
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, διακεκριμένοι Ολυμπιονίκες μοιράστηκαν εμπειρίες από την αθλητική τους πορεία, λειτουργώντας ως πολύτιμα πρότυπα έμπνευσης για τους μαθητές.
Παράλληλα, υλοποιήθηκαν βιωματικές και παιγνιώδεις αθλητικές δραστηριότητες με απλοποιημένες μορφές Ολυμπιακών αθλημάτων, προσαρμοσμένες στην ηλικία και στις δυνατότητες των παιδιών. Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τον αθλητισμό μέσα από τη συμμετοχή, τη συνεργασία και την άμεση εμπειρία.
Υπεύθυνες Εκπ/κοί: Xρύσα Μπαϊκούση, Ιωάννα Φασίδου





