10ο Δημοτικό Σχολείο Ιλίου

Καλώς ήρθατε στον ιστότοπό μας!

Ενημέρωση και οδηγίες για τη λειτουργία του σχολείου για την προστασία των μαθητών /-τριών και του προσωπικού λόγω Covid19, σύμφωνα με τις Οδηγίες του ΕΟΔΥ και του Υ.ΠΑΙ.Θ

Σεπ 202011

Κορονοϊός: Από το «Μένουμε Σπίτι» στο «Μένουμε Ασφαλείς» - Φωτογραφία - Sputnik Ελλάδα

Σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ (Λοίμωξη από το νέο κορωνοιό SARS-Cov-2 (COVID-19), Οδηγίες για Δημοτικά Σχολεία, 31 Αυγούστου 2020), με την ΚΥΑ  Δ1α/ΓΠ.οικ.55339/ΦΕΚ3780/8-9-2020 και με την εγκύκλιο Φ7/118240/Δ1 του Υ.ΠΑΙ.Θ με θέμα «Λειτουργία των Δημοτικών Σχολείων για το σχολικό έτος 2020-2021» σας ενημερώνουμε για τα ακόλουθα.

  1. Η είσοδος θα γίνεται  ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΑ  μεταξύ 08:00 και 08:15 χωρίς πρωινή συγκέντρωση,ώστε να αποφεύγεται η παραμονή και ο συγχρωτισμός των παιδιών στην αυλή . Οι μαθητές θα πηγαίνουν κατευθείαν στις τάξεις τους. Οι μαθητές κατά την είσοδό τους φορούν πάντα τις μάσκες τους. Δεν επιτρέπεται η είσοδος στους γονείς .

       2. Συστήνεται οι μαθητές να φέρουν μαζί τους:

α. Μπουκαλάκι  ή παγουρίνο με νερό

β. Το κολατσιό τους

γ. Είδη ατομικής προστασίας ( χαρτομάντηλα σε κουτί , αντισηπτικό, αντισηπτικά μαντηλάκια και απλά χαρτομάντηλα).

δ. Ένα σακουλάκι με δύο επιπλέον καθαρές μάσκες και ένα σακουλάκι όπου θα αποθηκεύουν κατά τη διάρκεια της ημέρας την χρησιμοποιημένη μάσκα τους. Προτείνεται για την αποθήκευση των μασκών η χρήση μικρών πλαστικών φακέλων με κουμπί, διαφορετικών χρωμάτων.

Υπενθυμίζεται ότι δεν επιτρέπεται  η επίσκεψη οποιουδήποτε τρίτου ατόμου στο σχολικό χώρο καθ’ όλη τη διάρκεια της σχολικής ημέρας.

Κατά συνέπεια κανείς δεν εισέρχεται στο σχολείο για να φέρει οτιδήποτε στους μαθητές.

3. Αμέσως με την είσοδό τους στο σχολείο, οι μαθητές/ τριες πηγαίνουν κατ’ ευθείαν στην αίθουσα διδασκαλίας όπου, στην πόρτα τούς περιμένει ο διδάσκων/ουσα εκπαιδευτικός και αφού κάνουν χρήση αντισηπτικού υγρού, κάθονται ένας/μια στο θρανίο τους

4. Διδακτικές ώρες από τις πρώτες μέρες λειτουργίας του σχολείου, θα αφιερωθούν στην εκπαίδευση/ενημέρωση των μαθητών  σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας του σχολείου,  και τον τρόπο χρήσης της προστατευτικής μάσκας σύμφωνα με τις οδηγίες και υποδείξεις του ΕΟΔΥ  και του Υ.ΠΑΙ.Θ.

5. Οι αίθουσες έχουν ήδη διαμορφωθεί με τα  θρανία σε μετωπική τοποθέτηση , κατά τρόπο που να υπερκαλύπτουν τις απαιτήσεις των οδηγιών που εξέδωσε το Υ.ΠΑΙ.Θ για την  αντιμετώπιση του covid 19. Κάθε μαθητής/μαθήτρια θα κάθεται σε σταθερή θέση που θα του υποδειχθεί από τον εκπαιδευτικό.

Τα παράθυρα και οι πόρτες θα παραμένουν διαρκώς ανοικτάΔεν θα γίνουν δεκτά παράπονα και διαμαρτυρίες σχετικά με αυτό από κανέναν

6. Δεν επιτρέπεται η ανταλλαγή και ο δανεισμός οποιουδήποτε αντικειμένου(στυλό, τετράδια, ρούχα, φαγητό, νερό ή ό,τι άλλο), μεταξύ των μαθητών/τριών.

Ο κάθε μαθητής/τρια κάνει χρήση αποκλειστικά και μόνο των δικών του ειδών γραφικής ύλης (μολύβια ,τετράδια κλπ) καθώς και μάσκας.

7. Το προαύλιο έχει οριοθετηθεί κατά τρόπο  ώστε το κάθε τμήμα να έχει το χώρο όπου θα κάνει το διάλειμμά του και οι μαθητές είναι υποχρεωμένοι να παραμένουν στο συγκεκριμένο χώρο καθ’ όλη τη διάρκεια του διαλείμματος.  Τονίζεται ότι θα πρέπει οι μαθητές /τριες  να τηρούν την απόσταση του 1,5 μέτρου μεταξύ τους και να υπακούουν αμέσως και απαρεγκλίτως στις συστάσεις του εφημερεύοντος εκπαιδευτικού . Δεν επιτρέπεται να πλησιάζουν τον εφημερεύοντα σε απόσταση μικρότερη του 1,5 μέτρου . Δεν επιτρέπεται το παιχνίδι με μπάλα ή οποιοδήποτε άλλο αντικείμενο μεταφέρεται από χέρι σε χέρι. Κατά τη διάρκεια του διαλείμματος οι μαθητές δύνανται να μην φορούν τη μάσκα τους.

8. Κατά τη διάρκεια της παραμονής όλης της εκπαιδευτικής κοινότητας στο σχολείο είναι υποχρεωτική η χρήση προστατευτικής μάσκας σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ και του Υ.ΠΑΙ.Θ. Κατά τη διάρκεια του μαθήματος της Φυσικής Αγωγής οι μαθητές δύνανται να μην φορούν τη μάσκα τους.

9. Για λόγους ασφαλείας οι γονείς και κηδεμόνες δεν επιτρέπεται να εισέρχονται στο σχολείο. Οι γονείς και κηδεμόνες μπορούν να ενημερώνονται για θέματα σχετικά με τα παιδιά τους τηλεφωνικά και ηλεκτρονικά

10 .Στη σπάνια και απευκταία περίπτωση που μαθητής/τρια εμφανίσει συμπτώματα του covid- 19 ή άλλης ασθένειας, ο εκπαιδευτικός της τάξης ειδοποιεί τους γονείς , και ο/η ασθενής μεταφέρεται , σε αίθουσα κενή, καλά αεριζόμενη ως την άφιξη του γονέα. 

11. Παρακαλούνται οι γονείς και κηδεμόνες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί , ώστε να απαντούν αμέσως σε τυχόν τηλεφωνικές κλήσεις από το σχολείο. Είναι αυτονόητο ότι αν κάποιο παιδί παρουσιάσει συμπτώματα covid – 19, ή οποιασδήποτε άλλης ασθένειας θα πρέπει να ελέγχεται ιατρικά το συντομότερο δυνατό και για αυτό οι γονείς –κηδεμόνες καλό θα είναι να ανταποκρίνονται στις κλήσεις μας και να έχουν φροντίσει εκ των προτέρων, ώστε να παραλαμβάνουν σε σύντομο χρονικό διάστημα το παιδί.

12. Κατά την έξοδο από το σχολείο οι μαθητές θα αποχωρούν κατά τμήμα με την εξής σειρά Δ ,Β, Γ1, ΣΤ, Ε, Γ2, Α. Παρακαλούνται οι γονείς να στέκονται σε απόσταση από την έξοδο ,να κρατούν αποστάσεις και να αποχωρούν αμέσως μετά την παραλαβή του μαθητή/τριας  για να μην γίνεται συνωστισμός.

Ευχαριστούμε πολύ για τη συνεργασία!!! Ευχόμαστε να έχουμε μια ασφαλή, καλή και δημιουργική χρονιά!

Η Διευθύντρια και ο Σύλλογος διδασκόντων

από κάτω από: Χωρίς κατηγορία| με ετικέτα  |  | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Ενημέρωση και οδηγίες για τη λειτουργία του σχολείου για την προστασία των μαθητών /-τριών και του προσωπικού λόγω Covid19, σύμφωνα με τις Οδηγίες του ΕΟΔΥ και του Υ.ΠΑΙ.Θ    

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Πρόσφατα σχόλια

Ιστορικό

Translate

10 1 static sm

Σκακιστική άσκηση



Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων