Το 10ο Δημοτικό Σχολείο Χαϊδαρίου στην Εθνική Λυρική Σκηνή

Πώς βρέθηκε ένα κοράκι στην κοιλιά της φάλαινας; Οι πρώτες εικόνες από την βιντεοσκόπηση της μουσικής παράστασης των Εκπαιδευτικών & Κοινωνικών Δράσεων ΕΛΣ που πραγματοποίεται αυτές τις ημέρες στην Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος ΕΛΣ στο ΚΠΙΣΝ. Το μουσικό παραμύθι «Πώς βρέθηκε ένα κοράκι στην κοιλιά της φάλαινας;» έρχεται σύντομα στην οθόνη σας μέσω της GNO TV. Πρόκειται για το καλλιτεχνικό αποτέλεσμα του ομότιτλου εκπαιδευτικού προγράμματος που πραγματοποιήθηκε μέσα στη φετινή χρονιά σε συνεργασία με οκτώ σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης της Περιφέρειας Αττικής.
Η μουσική παράσταση «Πώς βρέθηκε ένα κοράκι στην κοιλιά της φάλαινας;» βασίζεται σε έναν παραδοσιακό μύθο της φυλής των Ινουίτ (Εσκιμώοι της Αλάσκας, της Γροιλανδίας και του Καναδά). Στον μύθο περιγράφεται το πώς γεννήθηκε στον κόσμο το πρώτο τραγούδι και ο πρώτος χορός. Η παράσταση αποτελείται από ένα μουσικό έργο-πλαίσιο της Ισμήνης Μπεκ, το κείμενο του οποίου βασίστηκε στο παραδοσιακό παραμύθι «Το κοράκι και η φάλαινα» από το βιβλίο του Δημήτρη Β. Προύσαλη «Παραμύθια του Κάτω Κόσμου».
Η καλλιτεχνική επιμέλεια και μουσική διεύθυνση της παράστασης είναι της Δήμητρας Τρυπάνη.
Δημιουργία βίντεο / animation: Γιώργος Νικόπουλος
Σύνθεση μουσικού παραμυθιού: Ισμήνη Μπεκ
Επεξεργασία παραδοσιακών τραγουδιών: Δήμητρα Τρυπάνη
Διδασκαλία body & vocal percussion – Κρουστά: Αντώνης Βασιλειάδης
Σκηνική ερμηνεία: Νίκος Ζιάζιαρης
Φωνητική και χορωδιακή διδασκαλία: Σοφία Κετεντζιάν
Τεχνικές διεύθυνσης συνόλων – Μουσική διδασκαλία: Αλίκη Σιούστη
Με τη συμμετοχή μουσικού συνόλου και πολυφωνικού συνόλου μονωδών
Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται από το John S. Latsis Public Benefit Foundation
Μέγας δωρητής Εκπαιδευτικών & Κοινωνικών Δράσεων ΕΛΣ: Stavros Niarchos Foundation
Πολλά συγχαρητήρια στους μαθητές του Ε’1 και Ε’2 που συμμετείχαν με κέφι κι όρεξη για δουλειά! Μας έκαναν όλους υπερήφανους!
Θερμά συγχαρητήρια στην κυρία Αθηνά Τασούλα, δασκάλα Μουσικής του σχολείου μας, που πήρε την πρωτοβουλία για τη συμμετοχή σε αυτή την υπέροχη διοργάνωση κι εργάστηκε ακούραστα με τους μαθητές για να τους προετοιμάσει!
Συγχαρητήρια στους εκπαιδευτικούς των τμημάτων, αλλά και σε όλους όσοι συνέδραμαν ώστε να βγει ένα μοναδικό αποτέλεσμα!