Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου στο σχολείο!

Μικρός Πρίγκιπας

Τα παιδιά των Α’, Β’ και Γ’ τάξεων παρακολούθησαν στο αμφιθέατρο του σχολείου μας την ταινία “Μικρός Πρίγκιπας”, βασισμένη στο ομώνυμο βιβλίο του Αντουάν ντε Σαιντ-Εξυπερύ.

ΠΡΟΒΟΛΗ ΜΙΚΡΟΥ ΠΡΙΓΚΙΠΑ

Σελιδοδείκτες Origami

1

Οι μαθητές της Γ1′ τάξης του σχολείου μας, στο μάθημα των Εικαστικών δημιούργησαν με την τεχνική του Origami σελιδοδείκτες που στη συνέχεια διακόσμησαν και ζωγράφισαν. Με αυτό τον ευφάνταστο τρόπο θα βρίσκουν πάντα σε ποια σελίδα του βιβλίου τους έχουν μείνει!

Αγαπημένα βιβλία

Για την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου οι μαθητές της Δ1 τάξης έφεραν τα αγαπημένα τους βιβλία, μίλησαν γι’ αυτά, εικονογράφησαν την αγαπημένη τους εικόνα και έγραψαν τι είναι αυτό που τους αρέσει περισσότερο από το βιβλίο τους. Συνέλεξαν πληροφορίες και υλικό για τους συγγραφείς και τα βιβλία και δημιούργησαν το δικό τους Μουσείο των Βιβλίων… Είσαστε έτοιμοι να το επισκεφθούμε;

2

Δ1

Το Μουσείο των Βιβλίων

Βιβλιοδέτης
Το βιβλίο είναι το βασικό στοιχείο του πολιτισμού και η καλλιτεχνική βιβλιοδεσία είναι η τέχνη που το ομορφαίνει, το συντηρεί, και του προσδίδει μια μεγαλύτερη χρονική διάρκεια. Ο βιβλιοδέτης, εφαρμόζοντας την τεχνική και εμπειρία του, βρίσκει ποικίλους τρόπους να εκφραστεί, να εκφράσει τον συναισθηματικό του κόσμο και τις καλλιτεχνικές του απόψεις καθώς το βιβλίο αποτελεί πηγή πολύτιμων πληροφοριών που αντανακλά τις κοινωνικές ή τις ιδεολογικές συνθήκες που το παρήγαγαν.
4
Ο Μικρός Πρίγκιπας

3
“Ο Μικρός Πρίγκιπας” είναι βιβλίο του Γάλλου συγγραφέα Αντουάν ντε Σαιντ-Εξυπερύ. Αν και θεωρείται παιδικό βιβλίο, απευθύνεται σε όλους. Ο Μικρός Πρίγκιπας κάνει μερικές βαθυστόχαστες και ιδεαλιστικές παρατηρήσεις σχετικά με τη ζωή και την ανθρώπινη φύση. Οι μαθητές της ΣΤ’ ταξης διάβασαν το βιβλίο, παρακολούθησαν την ταινία κινουμένων σχεδίων –  animation του Μάρκ Όσμπορν: Ο Μικρός πρίγκιπας, και έκαναν την δίκη τους εικονογράφηση – μακέτα του εξωφύλλου του βιβλίου, στο μάθημα των εικαστικών για την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου.