2 Φεβρουαρίου – Παγκόσμια Ημέρα Υγροτόπων

Η Παγκόσμια Ημέρα Υγροτόπων γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 2 Φεβρουαρίου και στοχεύει στην ευαισθητοποίηση της ευρύτερης κοινωνίας, σχετικά με τη σημασία και την αξία των παρεξηγημένων αυτών οικοσυστημάτων. Η συγκεκριμένη μέρα σηματοδοτεί την ημερομηνία υιοθέτησης της Σύμβασης που υπογράφτηκε στις 2 Φεβρουαρίου 1971, στην ιρανική πόλη Ραμσάρ, στις ακτές της Κασπίας Θάλασσας. Το φετινό θέμα εορτασμού είναι:«Υγρότοποι για το μέλλον μας – Ελάτε μαζί μας!» και έχει στόχο να παρακινήσει και να δελεάσει τους νέους να επισκεφτούν και να γνωρίσουν καλύτερα τους υγρότοπους.

Τι είναι όμως υγρότοποι; Στο σύνδεσμο που ακολουθείhttp://www.helmepa.gr/pdf/hj-wwd2015-guide.pdf υπάρχει ένας χρήσιμος οδηγός με πλούσιες πληροφορίες και στοιχεία για τους υγρότοπους που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε στην τάξη για να τους γνωρίσετε καλύτερα.

Επίσης, είναι καλή ευκαιρία να κατασκευάσετε και να παίξετε τις προσεχείς μέρες το επιτραπέζιο παιχνίδι που υπάρχει στο Σχέδιο Δράσης του Προγράμματος «Παιδική HELMEPA» στη δραστηριότητα «Δημιουργώ – παίζω περιβαλλοντικό παιχνίδι», το οποίο μπορείτε να βρείτε και στο σύνδεσμο http://www.helmepa.gr/pdf/hj-wwd2015-guide.pdf.