ΕΚΔΗΛΩΣΗ wwf

«Panda με Μέσα» 15 Φεβρουαρίου στο Σύνταγμα

http://www.wwf.gr/newsletter/pefeb2015/syntagma.jpg

 

Μία εκδήλωση για μικρούς και μεγάλους στο Σύνταγμα, την Κυριακή 15 Φεβρουαρίου 2015. Δημιουργικά εργαστήρια για παιδιά, θεατρικές παραστάσεις, ένα «μαγικό» λεωφορείο της δεκαετίας του ’60, διαδραστικά παιχνίδια γνώσεων, επιτόπιος φωτογραφικός διαγωνισμός, face painting, παρουσίαση παραμυθιών, εκθέσεις σκιτσογραφίας και παιδικών ζωγραφιών, καθώς και το αγαπημένο σε όλους Panda, θα περιμένουν μικρούς και μεγάλους την Κυριακή 15 Φεβρουαρίου στο μετρό Συντάγματος για ένα διαφορετικό ταξίδι!

Οδηγοί σε αυτή την ενδιαφέρουσα «διαδρομή» είναι Συγκοινωνίες Αθηνών και το πρόγραμμα «WWF-Καλύτερη Ζωή», αποκλειστικός δωρητής του οποίου είναι το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Στις 15 Φεβρουαρίου, από τις 11:00 το πρωί μέχρι και 18:00 το απόγευμα, οι επισκέπτες θα ανακαλύψουν τα οφέλη των μέσων αστικών συγκοινωνιών στη ζωή τους και το περιβάλλον, στο πλαίσιο της καμπάνιας «Panda με Μέσα».

Την ημέρα της εκδήλωσης, συνεπιβάτες στη διαδρομή θα είναι γνωστές δημιουργικές ομάδες, εργαστήρια και φορείς εκπαιδευτικών και πολιτιστικών δράσεων: Η ομάδα Playroom ρίχνει φως σε λεπτομέρειες από διάσημα έργα τέχνης και καλεί μικρούς καλλιτέχνες να δημιουργήσουν τον πιο μακρύ και πολύχρωμο συρμό! Μια αυτοσχεδιαστική θεατρική κωμωδία θα σκαρφιστεί η ομάδα Bus kai-Improv παρέα με τους θεατές και με θέμα την καθημερινότητα μας μέσα και έξω από τα μέσα συγκοινωνίας.

Οι νεαροί επιβάτες του μαγικού λεωφορείου θα ακούσουν υπέροχα παραμύθια, θα θαυμάσουν έργα ζωγραφικής από το Μουσείο Ελληνικής Παιδικής ΤέχνηςΤα ΜανταλάκιαΤο Φτερό, το Εργαστήρι Τέχνης Χαλκίδας, το Καλλιτεχνικό Σχολείο Γέρακα και το Κολλέγιο Αθηνών και θα κάνουν face painting στο κλίμα των αποκριάτικων ημερών.

Οι μεγαλύτεροι θα έχουν την ευκαιρία να να συμμετέχουν στον πρωτότυπο φωτογραφικό διαγωνισμό «Βρες το Panda, Πες το Σύνθημα!» για να κερδίσουν πλούσια δώρα, να απολαύσουν μοναδικά έργα γνωστών σκιτσογράφων καθώς και να δουν πόσο κοστίζουν οι μετακινήσεις τους και πόσα γνωρίζουν για τις μετακινήσεις τους μέσα από διαδραστικά smartboards.

Τις επόμενες μέρες στην ιστοσελίδα μας θα βρειτε το αναλυτικό πρόγραμμα της εκδήλωσης. Σας περιμένουμε!