Επαναχρησιμοποίηση στα σχολεία!

Αρχική

Πολλά σχολεία σε όλη σχεδόν τη χώρα παρουσιάζουν σημαντικές ελλείψεις σε υπολογιστές, φωτοαντιγραφικά, εκτυπωτές.Η αποστολή αυτής της εβδομάδας σε καλεί να δραστηριοποιηθείς για το καλό του σχολείου περιοχής που μένεις.

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος τα σχολεία ξεκίνησαν με αρκετές ελλείψεις. Δεν αναφερόμαστε μόνο στο διδακτικό προσωπικό. Πολλά σχολεία σε όλη σχεδόν τη χώρα παρουσιάζουν σημαντικές ελλείψεις σε υπολογιστές, φωτοαντιγραφικά, εκτυπωτές. Άλλα σχολεία δεν έχουν ή χρειάζονται βιντεοκάμερες, προτζέκτορες, είδη και όργανα γυμναστικής, φούρνους μικροκυμάτων, όργανα μουσικής κτλ.

Η αποστολή αυτής της εβδομάδας σε καλεί να δραστηριοποιηθείς για το καλό του σχολείου περιοχής που μένεις. Ρώτα τους εκπαιδευτικούς στο σχολείο της γειτονιάς για τις ελλείψεις που αντιμετωπίζουν. Έλα σε επαφή με το σύλλογο γονέων και κηδεμόνων και μάθε τι χρειάζεται άμεσα το σχολείο. Κατόπιν:

  1. Δες τι έχεις στο σπίτι σου που βρίσκεται σε καλή κατάσταση, δεν το χρειάζεσαι πια και μπορείς να το δώσεις. Για παράδειγμα, υπολογιστές σε καλή κατάσταση, ηλικίας των πολύ 8-10 ετών, είναι πάντα χρήσιμοι για τα μαθήματα πληροφορικής του σχολείου.
  2. Φτιάξε μια λίστα αναγκών του σχολείου και διακίνησέ τη σε φίλους και συγγενείς, ζητώντας και τη δική τους συνδρομή.
  3. Μάθε αν η εταιρεία ή ο οργανισμός που εργάζεσαι έχει στην κατοχή της εξοπλισμό που δεν χρειάζεται πια και θα μπορούσε να τα διαθέσει στο σχολείο. Αν υπάρχει η δυνατότητα, πείσε τους υπεύθυνους να χαρίσουν τον εξοπλισμό στα σχολεία!

Η επαναχρησιμοποίηση υλικών επεκτείνει τον χρόνο ζωής των πραγμάτων και προσφέρει οφέλη στο κοινωνικό σύνολο και στο περιβάλλον. Το μάθημα που θα πάρουν τα παιδιά, βλέποντας το σχολείο να γεμίζει με χρήσιμα υλικά, που ειδάλλως θα κατέληγαν αναίτια στα σκουπίδια είναι μάθημα στάσης ζωής. Ας το προσφέρουμε!

[Προσοχή] Με την αποστολή μας δεν ζητάμε να αγοράσεις καινούρια υλικά. Πρώτα δίνουμε για επαναχρησιμοποίηση αυτά που έχουμε και μετά εξετάζουμε την ανάγκη για νέες αγορές!

 

Δες κι αυτά:

* Ένα πάγιο, μεγάλο αγκάθι στα σχολεία είναι η έλλειψη λειτουργικών ηλεκτρονικών υπολογιστών. Αυτό το αγκάθι προσπαθεί να βγάλει η πρωτοβουλία Edufriends,  μια διαδικτυακή υπηρεσία που σκοπό έχει να βοηθήσει τους ιδιώτες άλλα και τις εταιρείες να προσφέρουν παλιά άλλα χρήσιμα και λειτουργικά εξαρτήματα υπολογιστών ώστε να βοηθήσουν τα σχολικά εργαστήρία πληροφορικής που τα έχουν ανάγκη. Αν λοιπόν έχεις υπολογιστές ή εξαρτήματα υπολογιστών σε καλή κατάσταση, αλλά δεν μπορείς ή δεν θέλεις να τα δώσεις απευθείας στο σχολείο της γειτονιάς σου, έλα σε επαφή με το Edufriends, που θα αναλάβει να σε δικτυώσει με σχολεία που έχουν ανάγκες.

** Μην ξεχάσεις να ενημερώσεις τα σχολεία της γειτονιάς για το παιδικό πρόγραμμα της Καλύτερης Ζωής. Πέρυσι 121 σχολεία έλαβαν μέρος στο πρόγραμμα κι έκαναν πληθώρα εκπληκτικών δράσεων. Με το ξεκίνημα της φετινής σχολικής χρονιάς τα σχολεία έχουν φτάσει τα 140. Ας γίνουν και τα σχολεία της περιοχής σου μέλη της προσπάθειας για «Καλύτερη Ζωή».

– See more at: http://kalyterizoi.gr/mission/epanahrisimopoiisi-sta-sholeia#sthash.QKByGsQS.dpuf