Κλήδονας – εκδήλωση Κυττάρου Χαλέπας!!

ΚΛΗΔΟΝΑΣΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Αθλητικός Πολιτιστικός Σύλλογος  ‘ΚΥΤΤΑΡΟ ΧΑΛΕΠΑΣ’, το Δημοτικό Γηροκομείο Χανίων και ο Δήμος Χανίων (Δ/ΝΣΗ Κοινωνικής Πολιτικής και Παιδείας- πρώην ΔΟΚΟΙΠΠ) σας προσκαλούν στην εκδήλωση «Αναβίωση εθίμου του Κλήδονα – Κρητικό Γλέντι »  την Τετάρτη 19 Ιουνίου 2024 και ώρα 20:00 στην Πλατεία Γηροκομείου, στη Χαλέπα .

Ελάτε να αναβιώσουμε το πανάρχαιο έθιμο του Κλήδονα,. Να μάθουμε για το αμίλητο νερό, για τα ριζικάρια, να ανάψουμε φωτιές, και πηδώντας από πάνω τους να ξορκίσουμε το κακό. Να συνυπάρξουμε, να χαρούμε και να γλεντήσουμε……

Την παραμονή 18/6/24 θα περάσουμε από τα σπίτια της γραφικής συνοικίας μας για να συγκεντρώσουμε τα ριζικάρια σας στη στάμνα μας.

Στο έθιμο του κλήδονα θα μας ταξιδέψουν με διαδραστικό τρόπο ο κ. Δημήτρης Νικολακάκης και η κ. Στέλλα Αγιασμενάκη. Θα διασκεδάσουμε με ζωντανή μουσική από τους μουσικούς: Γιώργη Γαλάνη, στη λύρα, Μάριο Μπουρδαντωνάκη, στο λαούτο και Παναγιώτη Φουντεδάκη, στην κιθάρα Την εκδήλωση θα πλαισιώσει ο Λαογραφικός Όμιλος Χανίων του Γιάννη Αγιασμενάκη με χορευτικές ομάδες.                                        

Το Κύτταρο Χαλέπας θα διαθέτει σουβλάκια , ποτά , αναψυκτικά και νερό            

Η Είσοδος για όλους θα είναι Ελεύθερη.

Η πολιτιστική μας κληρονομιά μας ενώνει σε όμορφες συλλογικές προσπάθειες!!  Η δική σας παρουσία όμως θα μας δώσει μεγάλη χαρά και θα μας τιμήσει ιδιαίτερα.

     Με εκτίμηση                                            

                                                          Το ΔΣ του Δημοτικού Γηροκομείου Χανίων        

                                                         Το Δ.Σ του Κυττάρου Χαλέπας

      Η Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής και Παιδείας Δήμου Χανίων(ΔΟΚΟΙΠΠ)