ΕΠΕΤΕΙΑΚΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗ ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ

IMG 7808IMG 7809IMG 7805Το Ε1  δούλεψε ομαδικά , διερευνητικά και διαθεματικά με την καθοδήγηση του δασκάλου τους Αλέξανδρο Καλατζόπουλου το ιστορικό γεγονός  Της Μάχης της Κρητης. Θέλησαν να μοιραστούν με  τα υπόλοιπα τμήματα τη δουλειά τους!!! Έστησαν μάλιστα και μια έκθεση φωτογραφίας καθώς και έκθεση αντικειμένων εκείνης της εποχής!!!
Εμπλουτίστηκε και με το τραγούδι- ύμνος

« Πότε θα κάνει η ξαστεριά» με τη συμβολή της μουσικού μας κ. ΑΡΤΕΜΙΣ  και με ζωγραφιές της Γ τάξης!!
Έτσι λοιπόν η Μάχη της Κρήτης δεν πέρασε σαν ενα απλό   ιστορικό γεγονός αλλά σταθήκαμε και την νιώσαμε σαν μια ολόκληρη Φιλοσοφία, ένα ηθικό Σύμβολο, μια πράξη που κάνει τον Άνθρωπο περήφανο και φωτίζει και εμπνέει τις νέες γενιές για το μεγαλείο και τη δύναμη  ψυχής !!!!!

ΤΡΑΓΟΥΔΑΜΕ ΧΩΡΙΣ ΦΟΒΟ

Το σχολείο μας συμμετείχε σε χορευτική δράση  της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Χανίων, με το τραγούδι #Τραγουδάμε χωρίς φόβο#,γραμμένο με αφορμή τις γυναικοκτονίες, θέλοντας να περάσει ένα ηχηρό  μήνυμα ενάντια σε κάθε μορφή βίας.Η επιμέλεια και χορογραφία ήταν της καθηγήτριας ΦΑ κ. Καπνισάκη Αθήνας. Το μήνυμα πέρασε, τα παιδιά συγκίνησαν με τον χορό τους και την χάρη τους. Ελπίζουμε και παλεύουμε με τις δράσεις μας  να παραδώσουμε στην κοινωνία αξιότερους και πιο ευαισθητοποιημένους πολίτες…και αυτό είναι κάτι που πρέπει να ξεκινάει από μικρή ηλικία.

Συγχαρητήρια στην κ. ΚΑΠΝΙΣΑΚΗ και τις μαθήτριες . χορεύτριες, τα κορίτσια της Ε ταξης: Κακατσάκη  Ευρυδίκη, Καστρινάκη Χρυσή, Δημητρακοπουλου Μαρίνα,Αντωνίου-Πέσιου  Φαίδρα. ,Διώνη Γαλανάκη, Αναστασία Μαζωνάκη, Μαριλιζα. Μελά- Παναγιωτάκη και Κάτια Νικολουδάκη! 7CEF75EB DFDA 4010 8330 15E53F3C48A8C6215BBD AF9E 48FD 89EB 2B92DB55F8D0IMG 7822IMG 7823

ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ – ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ

Μαθητές / τριες της Ε’ και Στ’ ταξης του σχολείου μας συμμετείχαν στο μαθηματικό διαγωνισμό  της Μαθηματικής Εταιρείας

« Παχνίδι  στα Μαθηματικά». Αξίζουν IMG 7826συγχαρητήρια σε όλους /λες τις συμμετέχοντες /ουσες  και τους ευχομαστε ΚΑΛΗ ΠΡΟΟΔΟ . Ιδιαίτερη αναφορά κάνουμε στους διακριθέντες:

1. ΔΙΑΚΟΛΟΥΚΑΣ  ΘΕΟΔΟΣΗΣ

2. ΜΑΖΩΝΑΚΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ

3. ΜΑΣΤΡΑΝΤΩΝΑΚΗ ΔΑΝΑΗ

4. ΝΙΚΟΛΟΥΔΑΚΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ

5. ΠΑΠΑΔΟΓΙΑΝΝΗΩΠΟΛΥΞΗΝΗ

6.ΡΙΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ