Επίσκεψη στη Μονή Γουβερνέτου και Σπήλια της Παναγίας Αρκουδιώτισσας 

 

Στο πλαίσιο του προγράμματος για την Ανακύκλωση  οι μαθητές της  Ε’ Δημοτικού, ασχολήθηκαν με ποικίλες δράσεις που αφορούν σε πολλές πτυχές της Ανακύκλωσης. Μια από αυτές τις δράσεις ήταν να δημιουργήσουν πρωτότυπες αφίσες με σκοπό να πείσουν την σχολική κοινότητα για την αναγκαιότητα της ανακύκλωσης.  Παράλληλα στο μάθημα των Αγγλικών με την κ. Κατσανικάκη,  όπου το πέμπτο κεφάλαιο είναι αφιερωμένο στην Ανακύκλωση, οι μαθητές ασχολήθηκαν τα προβλήματα του περιβάλλοντος, τα σκουπίδια και την ανακύκλωση και να χρησιμοποιούν λεξιλόγιο το οποίο σχετίζεται με την ανακύκλωση : reduce, reuse, recycle, trash, rubbish, environment, landfills κλπ. 

Η άλλη δράση των μαθητών ήταν η επίσκεψη τους στο Εργοστάσιο Μηχανικής Ανακύκλωσης & Κομποστοποίησης Χανίων στο Ακρωτήρι στις 27/11/2023. Ξεναγήθηκαν στις εγκαταστάσεις του εργοστασίου και έλαβαν ενημέρωση  από το  προσωπικό της Δ.Ε.ΔΙ.Σ.Α. για τη διαχείριση των στερεών αποβλήτων στα Χανιά. Ευχαριστούμε τον κ. Χαζιράκη για την άψογη φιλοξενία!!!!

Μαθητές και εκπαιδευτικοί ενημερώθηκαν με τον τρόπο που ανακυκλώνονται  και κομποστοποιούνται  τα στερεά απόβλητα και έμαθαν τρόπους με τους οποίους μπορούμε όλοι να χρησιμοποιήσουμε προκειμένου να ανακυκλώσουμε και ταυτόχρονα να μειώσουμε τα απορρίμματα επαναχρησιμοποιώντας ανακυκλώσιμα υλικά. 

Πριν από την επίσκεψη στο εργοστάσιο της Δ.Ε.ΔΙ.Σ.Α οι μαθητές και εκπαιδευτικοί χάρηκαν μια ιδιαίτερη επίσκεψη στη Μονή Γουβερνέτου και μετά μέσα από ένα μονοπάτι συνάντησαν την περίφημη σπηλιά της Παναγίας Αρκουδιώτισσας ή Αρκουδόσπηλιος, όπως την αποκαλούν οι ντόπιοι. Η σπηλιά έχει γίνει γνωστή για τον σταλαγμίτη που μοιάζει με σκυφτή αρκούδα αν τον κοιτάξετε από τη μια πλευρά του. Ο σταλαγμίτης – αρκούδα έδωσε το όνομα στο σπήλαιο.

Υπέροχες δράσεις με στόχο  τη συμμετοχή και τη γνώση !!!!!!!!

Στιγμιότυπο οθόνης 2023 12 05 05.29.55 Στιγμιότυπο οθόνης 2023 12 05 05.29.34 Στιγμιότυπο οθόνης 2023 12 05 05.29.22 Στιγμιότυπο οθόνης 2023 12 05 05.29.14